Splošno > Sam svoj mojster
Namizna krožna žaga Bosch pts 10

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Namizna krožna žaga Bosch pts 10
#91
brez skrbi, tudi v USA se jim po kombi feldercah sline cedijo. samo jih ravno nimajo veliko rabljenih naprodaj, novo pa malokdo kupi.
#92
firefly Napisal:1.5kw pa 200 list...
jst sem nabavil v bauhausu za 170 eur 2kw pa 250 list. Pa bom malo predelal pa bo. Ne rabim za profi delo. Od "profi" kar sem jih gledal bi se odlocil za matabo. 700 eur pa dobra zadeva...
No, ko probas profi cekularko za 4000eur je itak vse rafut Smile
P.s. ce delas s masivo bi mogoce bilo bolje pogledat mocnejse "fiksne" zadeve...

Meni se zdi bolj pomembno da ima kvalitetno izveden prislon, ki "prime" na obeh straneh in natančna vodila brez preveč zračnosti, kot pa velikost lista in moč motorja. Za to, ki sem jo pripel sicer ne vem kako to zgleda, bi jo moral iti pogledat v živo. Pri teh manjših gradbenih žagah me moti predvsem stabilnost...je pa res da se vedno bolj nagibam k temu, da bi kupil nekaj podobnega kot ti, potem pa malo predelal. Prvo pa bi rad predvsem kupil nekaj za hoblanje/debelinjenje lesa.

Kaj pa menite o debelinki/poravnalki GADH 254/400 V:
https://www.trisa.si/?subpageid=15&katid=103&itemid=934
Jo morda kdo ima oz. pozna koga?
Všeč mi je, ker naj bi imela tudi sistem za odsesavanje, ki ga lahko pomoje ob neuporabi za prvo silo priključiš tudi na žago ali kak drug stroj. Pa tudi zgleda še dovolj urna za premikanje.
#93
Živjo,
Ko sem jaz kupoval en cikularček sem tudi gledal tale pts 10. Meni se zdi škoda denarja, ker je vse tako ceneno narejeno in netočno, vodila in prisloni so slabi. Odvisno je tudi kaj boš delal. Jaz sem na koncu ugotovil, da se natančnost začne nekje Metabu PK 255. Na tem se že da kakšno omarico narest. Sploh če si doma v hiši in imaš veselje malo tišlarit, potem tak stroj hitro odplačaš. Jaz sem ga prej kot v 2 letih in če bi še enkrat kupoval bi vzel še malo bolj resno zadevo. Vse je odvisno od planov, če narediš nekaj omaric, kakšno ograjo, vrata,..se hitro povrne
Če že vztrajaš pri stabilni žagi potem vsaj bosch gts serija, metabo TS ali pa makita 2704
#94
jaz imam makito mlt100 - ni ravno ,,cevet,, natančnosti.
V čem je drugačna od 2704?
Jo ima kdo?
#95
Mlt 100 bi morala biti nekje v rangu boscha pts 10, vsaj kolikor sem jih jaz ocenil glede natančnosti izdelave, cene...
#96
Zdravo.Odlocam se za nakup namizne zage bosch GTM 12 JL ali makito LH1201FL? cena je nekje tam tam... Vsakrsno mnenje dobrodoslo.
#97
A pozna kdo Holzmann žage? To sem si malo ogledoval: http://www.holzmann-maschinen.at/EN/table-saw-4649

Cena je bistveno boljša kot razno Boschi itd, pa zdi se mi po izgledu vsaj dosti bolje narejena.. Kdo pozna?
#98
malossi Napisal:A pozna kdo Holzmann žage? To sem si malo ogledoval: http://www.holzmann-maschinen.at/EN/table-saw-4649

Cena je bistveno boljša kot razno Boschi itd, pa zdi se mi po izgledu vsaj dosti bolje narejena.. Kdo pozna?

Jest imam http://www.holzmann-maschinen.at/EN/plunge-saw-1392, sicer deluje, vendar je treba povedat, da je to hobby program, ni za resno uporabo.
#99
ok, kaj a ni natančna, ima luft? A bi reku da je to rang nekega Metaba al pa Boscha (modrega)? Ja sej jaz iščem nekaj za domačo hobi uporabo, vendar pa bi rad kupil nekaj toliko natančnega, da lahko narediš tudi kake malo bolj zahtevne zadeve (omarice, police,itd).
Veliko plastičnih delov, ki se lahko ob intenzivni uporabi zuncajo, zlomijo.
Izdelava ni primerljiva z metabo, bosch. Tud sama cena kaže na to.
Za domačo uporabo je OK.
sam imam doma predelano gradbiščno žago (einhel 315mm..) dvižni mehanizem prestavljen na stabilno ogrodje, miza 30mm debela vezana plošča TFIX, masa kopija https://vsctools.com/wp-content/uploads ... fences.jpg in ti lahko povem da do 1000€ ne boš dobil bogvekaj, za ta denar kupi rajši ročni sekular z vodilom, en paket stiroporja in kolenčnike. vodilo lahko uporabiš tudi za nadrezkar, glej pa, da ima žaga možnost nastavljanja zračnosti za vodilo.

Scheppach iz bauhausa je precej ugodna variana + garancija 5 let, ni treba ravno festota kupovat.
Matrix (JAGER) jo ima tudi, zgleda popolnoma enaka kot scheppach, ampak 5 let garancije po moje pretehta na to stran
tole tut kr pohvalijo ja https://www.amazon.de/Scheppach-Tischkr ... B015ZMZF3Y

Ima kdo?
Rainbow 
po dolgem času se oglašam avtor te teme Smile po osmih letih mi je uspelo dobiti kar sem iskal. sicer potrebna obnove ampak 160 kg   Cool
drgač pa Olmia 1611, letnik 1974, do podatkov motorja se še nisem prebil.
kdor čaka dočaka!
[Slika: 0wtpgjgqro2z3dvhtydpya-thumb-16da_orig.jpg]
Še moje mnenje o tej žagi:
Za Bosch ceno dobite podpovprečno kitajsko žago. Tipka za zagon se zatika, ostane kar prižgana ko naj bi se ugasnila. Po parih urah delovanja šel motor. Servis je seveda v Zagrebu, da kaj popravijo se načakaš 2 tedna. In še največji nateg garancija 3 leta. Seveda ne povejo na kaj je garancija tisto dodatno leto, na skoraj nič. Po 2,5 letih šel ležaj, ki seveda ni vključen v ceno. Prav tako niso hoteli popraviti plastične ročice kotnega naslova, ki se je vrtela v prazno. Seveda lahko popravijo za 126 eur. Za isto kvaliteto kupite raje žago iz kake živilske trgovine. Tale opcija je čisti nateg.


Skok na forum:




Zadnje novice