Opremljanje doma > Bela tehnika
Miele ali LG pralni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miele ali LG pralni stroj
#1
lp
Zanimajo me izkušnje z obema firmama,ali Miele res opraviči ceno okrog 1000€?

lp
#2
Miele ima nekaj povsem drugačnih konstrukcijskih rešitev od ostale konkurence. Razlika je pod pokrovom.

Če pa je to vredno 1000 evr, je drugo vprašanje.
#3
Kako pa je ležaji in temi stvarmi ki radi grejo?

a ve kdo mogoče kolk stane certifikat od miele za 10 letno garancijo?
#4
Certifikata samega ne prodajajo! :wink: :lol: :lol:

Miele - tako so nas podučili ( in pokazali ) ima določene konstrukcijske rešitve izvedene precej drugače, kot ostali izdelovalci.

Marketing; kupuj kvalitetno in seveda po primerni ceni, da boš na ta način prihranil.
Prihranil na:
- stroških porabljene vode ( - 25% )
- stroških el. energije ( - 30% )
- stroških za pralne praške ( -25% )
- stroških za cunje ( stroj zaradi konstrukcije bobna ne uničuje tkanin ).

Stroj, ki sva ga gledala ( Miele ) je bil v cenovnem rangu 1800€. 10 let garancije, prišparaš pri vseh možnih parametrih. Programov, kolikor hočeš. Lahko ga imam v spalnici - deluje neslišno! :oops:

Realnost: Gorenjev stroj je brez večjih "monad" delal 12 let. 4 do 5 pranj tedensko, ali še več. Pa bi še delal, ampak........ .

Nad Miele strojem sem bil fasciniran! Priznam. Vse štima. Verjamem - in kot slišim uporabnike - da so daleč spredaj pred ostalimi. Tudi cenovno, se ve.

Ampak -res uporabljam 3,4 osnovne programe za pranje. Zakaj jih potem rabim 24?
Matematično, je prihranek vseh faktorjev v 10 letih pri 7 pranjih tedensko in to 7kg perila nekje 1000€. Prihranek!

1800 minus 1000, je še vedno 800. Za ta denar pa definitivno dobim ( in sem ga ) prav tako kvaliteten stroj, ki tudi me troši bistveno več energije, vode in čistil in bo prav tako "doživel in dočakal" 10 let delovanja.

Je pa seveda fino - imeti Miele.
#5
A teh 10 let garancije imajo vsi stroji ali kako?
#6
Pozdravljeni!

Jeseni 2010 sem kupila LG Direkt Drive pralni stroj 7kg z invertem motorjem + njihov 7kg sušilni stroj. Zelooo zadovoljna, dobila 6 let garancije za oboje, stroj je res zelo tih in sem 100% zadovoljna z nakupom. Zaenkrat vse štima Smile

lp, swan
#7
Miele ima fenomenalen boben. To moraš videti.
Meni je kar žal, da nisva vzela Miele, ampak ko finiširaš bajto, se seliš in rabiš ohoho €€€€, sva se sicer stežka odločila, da ne bo Miele.
Sva pa vzela Miele hladilnik, ker ima tisti spodji predal kao klet in to je za pir še bolj fenomenalno kot boben v pralnem stroju :mrgreen:
#8
Tudi mene je po ogledu en Mieletov pralni stroj s satenastim bobnom (najcenejši od le-teh) precej impresioniral. Sploh mi je bila všeč osvetljava bobna. Smile Žal si z mojo v tej fazi nisva upala zapraviti toliko samo za pralni stroj, tako da sva vzela potem drugega. Je bilo pa mamljiv, zaradi že omenjene akcije (samo do konca leta 2010, kolikor vem) brezplačne podaljšane garancije na 10 let.
#9
Kje na Gorenjskem imajo razstavljene Miele pralne stroje, lahko tudi Ljubljana? Ima kdo posebej dobro izkušnjo z določeno trgovino?
#10
Po mojem imajo največ v razstavnem salonu v Črnučah (Brnčičeva 41g).
Za Gorenjsko pa ne vem.
#11
Ja v Črnučah imaš salon.Je super,sem bil tam pri njih.Vse aparate imajo razstavljene in priključene.Vse ti do tančine razložijo opis aparata.Zdej so novi modeli pralnih strojev,ki sami dozirajo mehčalec in tekoče pralno sredstvo Smile.

Sam imam,pralni stroj Miele.In sem z njim,Zelooo zadovoljen.Do danes me še ni pustil na cedilu.Je enostaven,tih(skoraj neslišen),komaj 48db.Ko sem ga prvič priključil,sem ga šel gledat če sploh pere Smile.Ne obžalujem nakupa.Če bi še enkrat kupoval,nč druzga kot Miele Smile
#12
Cupra

Imam tale model.

http://trgovina.opremacenter.si/pralni- ... n-111.html
#13
Tudi jaz imam ta model. Big Grin
Tudi jaz sem zelo zadovoljna z njim. Ga ne moreš primerjat z ostalimi, ker je njihova tehnologija daleč pred drugimi. Ne bo ti nikoli žal, če ga boš kupil, kljub temu, da je dražji od drugih firm.
#14
fantasy1 Sivka
Koliko časa ga že imata, kaj bi izpostavila kot največjo prednosti napram konkurenci? Nekaj takšnega tudi sam iščem, mogoče malenkost manj potratnega pri porabi elektrike. Koliko se da pogajat okoli cene oz. podaljšanja garancije, če sploh?

Sicer pa se jutri oglasim v Črnučah, ker me res zanima to čudo od pralnega stroja Smile
#15
Imam ga tri leta. Sušilec tudi.
Je zelo tih, porabi zelo malo elektrike, (za tri ure pranja porabi 1,2kWh) perilo ne smrdi (tako kot pri prejšnjem Gorenjevem!), ni zmečkano kot je bilo prej, dosti bolje oprano. Porabim dosti manj pralnega praha kot prej.
Sedaj se drugih stvari ne spomnim, to je ta glavno.
Pri sušilcu imam, tako kot pri pralnem stroju, občutek, da skrbi, da ne uničuje perila, ga "neguje". Smile
Skratka, ko vzamem perilo iz stroja ali iz sušilca, sem kar dobre volje! Big Grin


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »