Opremljanje doma > Kopalniška oprema
ali se da zamenjati samo...

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ali se da zamenjati samo...
#1
Z možem sva kupila 19 let staro hišo. Kopalniška oprema je v celoti dolomite in je zelo ohranjena. Čaka me temeljito čiščenje s parnim čistilcem, nove wc deske (tri kopalnice) zatakne pa se pri pipah

Pipe so bele z zlato kombinacijo. Tiste res res kičasto hecne. Te bova zamenjala. Zatakne pa se pri vprašanju - ali se da zamenjati tudi tisti del v lijaku - odtok z zamaškom? Zamaški so tisti hmmm ne vem kako se reče - za pipo je vzvod, ki ga potegneš gor in zamašek zamaši lijak. Ko tisto palčko potisneš notri pa se odmaši - se dvigne. Ta del, ki se dviga in spušča v lijaku je ZLAT. Res zlat... super grd.

Ali se da to menjati v kompletu s pipo?

Da preverim predno v trgovini butnem kako bedarijo ven iz sebe. Tu mi je kak % manj nerodno.

HVALA VSEM
#2
Vsako posebej lahko menjaš.
če je v pipi zadaj zareza ali luknja za vzvod (palčko), potem lahko menjaš le ta del in odtok. pipo pa puustiš, če ti je všeč, seveda Big Grin
#3
TheAngel,
bi nadaljeval od "laik"-a : Kaj pa če zamenjaš sifon pod umivalnikom?? Kolikor se spomnim, so bili ti "jezički" zmantirani v sifonu (komplet).
Lep pozdrav
#4
TheAngel Napisal:Da preverim predno v trgovini butnem kako bedarijo ven iz sebe. Tu mi je kak % manj nerodno.

Kaj te briga, saj so tgovci zato, da odgovarjajo na vprašanja, problem je le v tem da jih zelo veliko ne ve kaj sploh prodajajo.
Zavedaj se, da so oni zaradi tebe tam in ne ti zaradi njih.

Saj noben ni prišel pameten na svet.

No pol, preden kupiš, pa še zateži, koliko popusta ti dajo. Da greš lahko še na kavo po nakupu. Big Grin Big Grin Big Grin
#5
V kompletu je navadno pipa in zgornji del sifona, ki se pritrdi v lijak. Še posebej, ko gre za zgoraj opisan čep z mehanizmom za odpiranje z ročico na/za pipo. Sam sifon pa je drugi komplet.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#6
Tole se sliši super. Torej ta prekrasna belo zlata kombinacija v tem tednu ne bo več v kopalnicah.
Res simpatična hiša. Super razporeditev, kvalitetna oprema potem pa par takih cvetk...
No stvar okusa najbrž - samo, da greš bukov parket barvat na belo s kančkom roza pa tudi potrebuješ extra dar.... in kombiniraš še z radiatorji, ki so tudi kanček roza...

Morava menjat radiatorje še v kopalnicah, ker bi tiste "kopalniške" pa v spalnicah dodat "termostatske ventile" (jao sem že pametna... heh pa prvič videla centralno peč od blizu pred mesecem dni) in ne vem če naju ne bo premaknilo, da vsaj tri najbolj opazne radiatorje v dnevni premenjava, ker ta roza... ta roza res res ubija.

Uganka št. dve so ti termostatski ventili - bi se kar ta tema lahko nadaljevala? Armalovi ventili so. Tisti stari al levo al pa desno. Saj to se da menjat?


Ja ja vem, da so prodajalci tam zarad mene. Sam ravno "ker ne vejo kaj prodajajo" jaz pa ne 100% kaj potrebujem potem veselo prinesem domov nekaj kar niti pod razno ni uporabno... menjajo itak ne, ker "ste sigurno to želeli sedaj je pa že odprto"... cvetke pa pol ja.


Skok na forum:
Zadnje novice