Splošno > O cenah materiala in storitev
80 evrov (+ddv!) za pol ure dela

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
80 evrov (+ddv!) za pol ure dela
#1
Naj se vam malo potožim, čeprav se je stvar srečno razpletla. Nek obrtnik mi je za montažo obrob (brez materiala) okoli oken in vrat hotel zaračunati 80 evrov + ddv po komadu, torej blizu 900 evrov za 7 oken in 3 vrata. Pa kakšna je obrtniška logika? Da udarim s ceno, pa če najdem butlja, ki mi jo bo plačal, super? En njegov delavec (ki po moje sploh ni vedel, koliko šef računa za to) mi je potem sam dejal, da je to čisto preprosto: odmeriš, privijačiš in to ponoviš štirikrat. Skratka, bolj kot karkoli drugega sem se počutil užaljenega, da me je nekdo hotel tako nategniti. Kdove kolikokrat me je pa že, ko so bile v igri stvari, na katere se slučajno nisem spoznal vsaj toliko kot na te obrobe.
#2
In v čem je keč?
Neznanje je drago ali kaj drugega?
Se pravi obrtnik ne sme, lahko pa notar, zdravnik, odvetnik, geodet.................................?

Prav zanima me, kaj ti delaš in tvojo strukturo cene.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
A v čem je keč?
V tem, da imajo stvari mejo dobrega okusa in v tem, da zdravnikovega dela pač ne moreš primerjati z delom, ki ga za obrtnika opravi priučen delavec, ki je za to plačan enih pet evrov.
#4
A je bila cena znana v naprej?
#5
Zato pa vedno vprašaj in pridobi predračune od več ponudnikov - še pred pričetkom dela. Če se ti zdi predrago, povprašaj tukaj na forumu, kako se kakšna stvar naredi - z nekaj truda lahko večino takih stvari narediš sam.

Koliko kdo računa za kakšen posel, pa je popolnoma njegova stvar. Če z visoko ceno najde nekaj naivnežev, ravno tako preživi (z veliko manj dela), kot tisti, ki računa pošteno (normalno) in ima veliko dela. Naivnežev pa na tem svetu ne zmanjka.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#6
Gremlin, se absolutno strinjam s tvojim drugim odstavkom (seveda tudi s prvim).
Mark II: na podlagi prejšnjih slabih izkušenj sem se za ceno pozanimal vnaprej, zato se je, kot rečeno, zgodba zame srečno razpletla.
Firefly: jaz sem prevajalec, moja cena je 20 evrov na stran, za prijatelje in znance 10 ali nič. Od tega dam približno tretjino za davek. Nikoli nisem nikomur zaračunal 50 ali 100 evrov na stran, čeprav se najdejo tudi takšni. Od tu naprej pa beri Gremlinov odgovor.
#7
Nekdo je omenjal zdravnike,in ...
koliko pa mislite da zna osebni zdravnik. Ne rečem za specijaliste. Osebni zdravniki obvladajo največ papirje in zaj. Mislijo da znajo in te sami narobe zdravijo namesto, da bi te napotili k specijalistu.
No ja tudi izvajalci gradbenih del imajo podizvajalce :wink:
#8
Fery Napisal:In v čem je keč?
Neznanje je drago ali kaj drugega?

Se čisto strinjam ( čeprav je postavka predraga ).

Za vse druge( cvičkar in podobno 'lubje' ): bi bilo zanimivo videti, če bi se javili za manjši d´nar, če bi simon99 napisal poizvedbo za delo na forum pred najemom izvajalca. Takrat pa bi se našel 1000 in en razlog ...
#9
Žalostno.
Ne samo ta primer. Žalostno je, da imamo obrtnike in podjetnike, ki niso sposobni s svojim delom, pošteno plačanim, zadovoljit svojih potreb, ampak morajo izkoriščat nevednost stranke, da lahko preživijo Sad . Mislim, da so takšni primeri redki, a si zaslužijo sramotilni steber ali namakanje v Ljubljanici. Mogoče so se pa časi spremenili :?:
Pred dvemi leti sem " končal" z gradnjo, pa nisem imel niti enega takšnega primera. Ne moti me, če ima en obrtnik 20, 30 ali 50% višjo ceno. Razlogi so lahko različni; višji stroški, boljša kvaliteta...
Žalostno se mi pa zdi, da si mojster najprej ogleda stranko in oceni, za koliko jo bo lahko nategnil.

lp pavel
#10
cena je čisto solidna...pri montaži borbur je potrebno tudi nekaj preciznosti, na pa da jih kr gor namečeš...treba jih narezat na mero če so oblikovani v kotih pod 45 stopinj, če se peskani speskat stike, obdelat špaleto, 2x pobarvati...ni tako malo dela...drugače je pa t/m obrob cca 12eur.delo brez materiala... +ddv
ps:delavcu pa ni treba vedeti koliko računa njegov šef!
#11
pavel Napisal:Žalostno se mi pa zdi, da si mojster najprej ogleda stranko in oceni, za koliko jo bo lahko nategnil.

pri malih mojstrih tole še kako drži
#12
poznam ca 15 razlicnih pleskarjev, od fusarjev do kaj vem d.o.o. mojstrov..zal samo eden izstopa po kvaliteti (pleskanje v nulo, kitanje v nulo, barvne ideje, btw-obnavlja hise v Angliji..).
njegova tarifa je faktor 3 do 5 v primerjavi z ostalimi. moje mnenje je: zasluzeno.
#13
Ena bolj na easy računica sicer, a vendar dokaj dobra.
http://www.vest.si/2010/10/08/koliko-je-...odjetnika/
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#14
"Janezu se pokvari avto in vsa vaška inteligenca se spravi nad njegov motor in modruje, preizkuša in šraufa. Pa nič. Pride tudi avtomehanik - se mu ne sanja, zakaj avto ne vžge. Popravilo ni mogoče. V tistem tenutku pride Suljo in ga Janez ustavi, če mu morda lahko pomaga. Suljo pogleda, nekaj časa razmišlja odpre pokrov motorja, vzame kladivo in z enim zamahom udari po motorju. Janezu reče naj sedaj vžge motor - in res motor vžge. Janez se mu lepo zahvali in vpraša za račun. Suljo mu reče 80 €. Janeza skoraj kap. Kako 80€, zakaj le???? Saj si samo enkrat udaril s kladivom. Pa mu Suljo odgovori, poglej, 1€ je sam udarec, 79€ pa je ker sem vedel kje je potrebno udarit..."
#15
susa Napisal:Nekdo je omenjal zdravnike,in ...
koliko pa mislite da zna osebni zdravnik. Ne rečem za specijaliste.No ja tudi izvajalci :wink:

osebni zdravnik je tudi specialist, btw...


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »