Kar naredi dom > Dom in male živali
Kam prijaviti?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kam prijaviti?
#31
AtaIba, le kdo je tu večji sadist?! Tisti, ki psa kastrira, da bo mir ali tisti, ki ga pusti da ni kastriran in ga nazaj drži, medtem ko bi še ježa nategnil?! Tretjo varianto pustimo sedaj ob strani, ker je popolnoma egoistična, čeprav mi prekleto dol vsi ali je pes kastriran ali ne, samo naj ne tava okrog kot izgubljena ovca, ker če si ga je lastnik nabavil, naj še poskrbi zanj!
#32
Fery Napisal:
matofill Napisal:Kaj pa lahko narediš, poberite večino tega sranja in mu jih ponoči zloži pred vhod, pred garažo in naokoli hiše in mu napiši: Dragi sosed, Vračamo, Vam kar je vašega, da se pa to ne bo ponavljalo pa za svojo LASTNINO v bodoče korektno poskrbite sami ! :lol:
Dober nasvet!
Če boš to prakticirala vsak dan, naslednjih par let, te bo morda sosed celo uslišal.

Seveda in potem prijazni sosed začne nositi kakce nazaj pred vaša vrata, po možnosti :?

Fery Napisal:...Tudi pravljica o tem, da nevarnih pasem ni, je zgolj pravljica. Pes je zver in kot tak dostikrat nekompatibilen s človekom. Žal pa nam razni kinologi in ostali super šolani ljudje dopovedujejo, da si je človek sposoben podrediti vsako živo bitje. Da lahko prevzgojijo zveri v slavo in čast človeku, za višanje njegovega ega in ustvarjanje sužnjelastniškega odnosa.

Nevarnih pasem ni, so samo nevarni lastniki, ki ne znajo v pravem trenutku psu dokazati, kdo je vodja tropa (primeš za vratno gubo, kot mama psica, ko jih nosi okoli in psa zabrišeš z bokom na tla. Seveda ne z 30ih metrov višine ampak par cm. Pa ne preveč grobo. Samo suneš in ga držiš na boku na tleh par sekund, da se umiri ter neha renčat.), ter zaradi tega napačno odreagirajo (še pohvalijo psa, ali pa se ne zaderejo nanjga s pravilnim ukazom, kateri je za eno določeno zadevo en in isti.). To si pa pes zapomni in pač ponavlja priučeni vzorec. Pri psu so dosledna vzgoja in pa seveda jasna ter glasna opozorila NUJNA. Ne pa enkrat mu med smehom rečeš prostor, enkrat se zadereš nanjga prostor,... S tem psa samo zmedeš.
Na vašo žalost, smo pa ljudje pač nekatere divje živali podredili za svoje potrebe (konkretno pse za čuvanje hiše, pažnjo ovac/krav, delo v gozdu,...). Tudi medveda se da navaditi na bližino človeka (primer Kočevje in smetnjaki) in se spoprijateljiti z njim. ČE se mu znaš na pravilen način približati, ker vse živali zavohajo strah (določene kemične reakcije telesa, saj imajo psi 400x? boljši vonj od človeka) in se bo vsaka divja žival ali branila, bo zbežala ali pa v času gonitve pomerila s komerkoli, kar pač pride takrat pred tace/šape/kremplje. Pravtako v divjini medved zbeži pred človekom, tako kot kača, srna,... če ima možnost in se ne počuti ogrožene.

Glede prijave pa,... slikanje iztrebkov, prijava na policijo in VURS. Samo, v naši državi se še ene 300 let ne bo nič premaknilo in bojo vsi prestavljali odgovornost do nekega problema na drugo inštitucijo. Dokler se prijavitelju ne zrola, ter ne ponori in ga policija ne odpelje v svoje hotelske kapacitete. Kar se zna pa že zgoditi, ko nekomu v pisarni, kateremu si 5x na normalen način objasnil zadevo, ne poveš zadeve v 6te z glasnejšim glasom, brez groženj,...

Če imate pa kakega ljubiteljskega električarja v družini, pa lahko preuči tole napravico in jo sam izdela. Samo na razpon frekvence mora paziti.


LP steklenička

p.s. Digi,... podpis. Imej psa na povodcu/ograjenem vrtu ali pa ga raje ne imej.
LP, steklenička
#33
p.s. Digi,... podpis. Imej psa na povodcu/ograjenem vrtu ali pa ga raje ne imej.

Steklenicka, to si bom dala na bajto gor, namesto table POZOR HUD PES Wink Haha
#34
Mi smo imeli podoben primer rešil sem situacijo tako da sem z vodo poškropil živali in jih ni več k nam.L.P.
#35
Hm, to z vodo lahko sicer probam, vendar zagotovo ne bo delovalo, saj so psice vajene vode Confused
#36
Obstaja sicer še ena učinkovita rešitev, sam jo imam za zaščito, če bi kak velik pes napadel mojo malo kužico, stvar se imenuje DAZER 2, za kaj več pa pogooglaj, je pa zadeva zelo efektivna ! :lol: Psi pa samo Confusedhock: Cry Confusedhock:
#37
Tudi v naši ulici imamo težave z dvema sosedoma, ki spuščata psa.
Ker ne pomaga prijazna beseda, od prijavljanja "organom" verjetno tudi ni kakšnih rezultatov, 24 ur na dan ne moremo dežurat, da bi jih podili, sem razmišljal, da bi psa ujel v nekakšno past. Psa bi potem v tej "pasti" odpeljal v zavetišče in, če sem prav seznanjen, imajo sedaj vsi cepljeni psi vstavljen čip. In, če je to res, bo zavetišče našlo lastnika, ki bo moral plačati njihove stroške. In glede na to, da sta psa po večkrat na dan (tudi ponoči) spuščena, bi bili stroški zavetišča tisti, ki bi "prepričali" lastnike, da jih ne bi več spuščali.
Mogoče pa bi psa ujel in ga samo pošprical s kako hudo smrdljivo tekočino (ki ni nevarna psu) ter potem spustil, da še lastnik malo "uživa", ko se pes vrne domov lepo nadišavljen.

Sedaj me pa zanima, če kdo ve na kakšen način bi psa ujel in v kakšno past/kletko, da pri tem ne bi prišlo do poškodb živali. Se popolnoma zavedam, da psi niso nič krivi.
Naj še povem, da sem ljubitelj živali in psov ne želim na kakršenkoli način poškodovat, ampak vrta in dvorišča pa nimam zato, da ga bodo sosedovi psi uporabljali za stranišče.

Lep pozdrav!
#38
Imaš še druge prijeme, vem za primer, ko sem sam svetoval, kaj lahko naredijo in so ...... bilo efektivno 100 na uro..... In sicer nekdo je po soseski spuščal nekega večjega sicer prijaznega Pitbula po noči ven, kar je šlo pa mojemu znancu na živce, ker mu je lovil mačko sicer je bil prijazen in ...... nočna mora za lastnika ..... psa je zvabil na svoj vrt z hrano in ga namazal na debelo z krvjo potrupu in največ okrog glave in gobca, pes se ni pritoževal ..... in ga spustil nazaj ..............(kri je bila prašičja od mesarja dobljena...) Potem je psa spustil nazaj .... in šel drugi dan po službi do tega soseda in ga obdolžil, da sta njemu zginile 2 mačke pasemske ponoči, pa da je nekaj slišal kako mačke tulijo, da sicer njegovega psa ni videl in ga ne more obtožiti, samo če kaj ve" naj pa le pove....

Ja lastnik Pitbula je 100% zagotovil, da njegov pes ni bil, ker so prišli šele menda z morja ob 4 h zjutraj, tako , da njegov res ni mogel kaj narediti :lol: :lol: :lol:

No lahko si predstavljate, da tega Pitbula ni več videl spuščenega .... :wink: :roll:
#39
ni nevarnih psov so nevarni lastniki. ok nekatero pso so lahka čist out sam če bi jih lastniki lepo naučil kej pa bi bli lah cukrčki to je isto če te starši naučijo da smeti nesš v koš boš to delu ane
#40
Prav ste me nasmejali z vašimi idejami :lol: . Problem psov na deželi je, da ali so na verigi ali pa vsi povprek spuščeni. Lahko so tudi podnevi na verigi, ponoči pa spuščeni, s čimer delajo škodo tako sosedom kot divjadi v bližnjih gozdovih. Predvsem v času gonitev je cel direndaj. Pri nas se zaradi takih stvari ne razburjamo prav veliko, če bi šla vsem bližnjim in daljnim sosedom težit naj imajo pse pod nadzorom, bi mi enostavno zabrusili, pa naj jih ustrelim :twisted: ! Mi smo svoj problem rešili z ograjo okoli hiše (3.000 m2), saj smo jo potrebovali tudi zaradi naših psov.
Večja težava pri nas so mačke, ki neprestano hodijo pretepat naše (ki so vse kastrirane), poleg tega pa markirajo vsevprek. To se je nehalo, ko sem kupila zadnjega psa (imam 3), ki se je odločil, da bo temu napravil konec in prvič v življenju imam psa čuvaja Big Grin Big Grin Big Grin . Sicer ni sovražno razpoložen do mačk, ker imamo tudi naše, vendar tuje ne pridejo na naš vrt in pika.
Pri sosedih, kateri neradi komunicirajo z okolico, z raznimi prijavami dosežeš le nasprotni učinek. VURS-u itak nimaš kaj prijaviti, ker ne ravna slabo s svojimi psičkami (razen če so lačne in tepene). VURS namreč ščiti živali in ne vašega vrta :wink: .
Lahko ga prijaviš policiji zaradi motenja posesti, vendar vam ne hodi on kakat, ampak njegovi psi. Morda pa bo le prišel policaj, naredil zapisnik, ga oglobil na podlagi ne vem katerega člena, ker bo moral položnico plačati, pa bo zelo jezen na vas, zato raje spravite avto v garažo (če jo imate).
Psičk itak ne bo zaprl niti ogradil, zato se potrudite in kar lepo pobirajte kakce, če pa na katerega stopite, vedite da to prinaša srečo in denar :lol: . Morda pa mu enkrat nesite polno vedro na vpogled :wink: .
Da ne bo kdo mislil, da sem odštekana pasjeljubka, ne, živim na vasi, kjer si vsak lahko dovoli, kar hoče, sosed pa ne :oops: .
#41
KARMEN1 Napisal:Prav ste me nasmejali z vašimi idejami :lol: . Problem psov na deželi je, da ali so na verigi ali pa vsi povprek spuščeni.
...............................
Da ne bo kdo mislil, da sem odštekana pasjeljubka, ne, živim na vasi, kjer si vsak lahko dovoli, kar hoče, sosed pa ne :oops: .

Karmen!!!!
V dobrem imaš najmanj eno velko kavo s smetano + kaka tortica + liter pa voda (če si s totega pecirka veš kaj to pomeni :wink: ).
Dobro si napisala, kapo dol Big Grin .
Bog daj več tako in takih pametnih prispevkov, ki izredno dobro postavijo stvari na pravo mesto :!: !!!!!
LP
:wink:
#42
:lol: :lol: :lol: Če lahko, še pet kepic sladoleda s smetano in sadnim prelivom Big Grin . Tisto o +litru pa vodi nisem razumela, ali sem blond ali pa primorka (ali oboje) :lol: ?
Upam, da se bo problem s kakci nekako uredil, saj je res zoprno vsak dan pospravljati za tremi sosedovimi psi.
#43
poskusi z električnim pastirjem za govedo- mislim da bi moralo delovat
#44
Po moji izkušnjah res pomaga vodno presenečenje - tudi če je pes vajen vode, ga zbrihta za par mesecev. Potem pa ponovi vajo. Saj pri nas je bilo tako, ko je sosedova psica srala povsod samo doma ne. Big Grin
#45
KARMEN1 Napisal::lol: :lol: :lol: Če lahko, še pet kepic sladoleda s smetano in sadnim prelivom Big Grin . Tisto o +litru pa vodi nisem razumela, ali sem blond ali pa primorka (ali oboje) :lol: ?
.....................

Dogovorjeno! O litru in vodi:
"Kelnarcaaa, daj liter in vodo!" je štajerska folklora naročanja pijače :wink: . Eni potem temu pravijo "tekoče zadeve" 8) .
Bog daj več takih blondink :wink: ....
LP


Skok na forum:
Zadnje novice

Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
04.05.2020 ob 12:34:06
Prva slovenska hiša s certifikatom Active House
Lep, varčen in pameten dom Podjetje Lumar je v Dragomlju, ki leži le nekaj kilometrov oddaljen od Ljubljane, postavilo hišo Lumar... Beri dalje »
Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »