Kar naredi dom > Dom in male živali
Kam prijaviti?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kam prijaviti?
#1
Stvar je sledeča:

sosed ima 3 psičke, ki sicer niso napadalne, ampak kljub vsemu.... sosed nima psič zaprtih oz. nima ograje in psičke, kot psičke seveda puščajo vsepovsod sledi za seboj, sosed pa kot sosed teh sledi ne čisti.... te sledi so po našem dvorišču in na zelenici, ki je sicer v državni lasti in jo z drugim sosedom redno kosiva..... da ne bo pomote, kakcev je velllllliiiikkkkooo.... ker sosed tudi ne komunicira z nikomer, tudi lepa beseda ne zaleže.... torej kam podati prijavo?!
#2
Kaj pa je z mojim dvoriščem?! Da ne bo pomote, hiša je odmaknjena od ceste ravno toliko, da lahko pred njo parkiraš avto in zato ne morem delati tam ograje, ostalo ni problem, na drugo stran lahko zagradim - naredim ograjo, vendar po mojem dvorišču bodo psičke še vedno puščale svoje kupčke.....
#3
Če bi to na moji parceli bilo-bi te živalce čist lepo spodil: ( s kakšnimi sredstvi -pa nebi tujak govoril). Sosed še vedel ne bi.
#4
Odkrito povedano, tudi mi o tem razmišljamo, vendar ker sosedi ne govorijo z nami oz. z nikomer me ima jeza in bi to rada rešili uradno!
#5
Glej:::takrat ko soseda ne bo zraven ali videl svojih psov na tvoji parceli -------ti vzemi en lep remel..........
#6
Suziiiii!!! Saj psice niso nič krive!
Prijava, komU? Odvisno, od kod si. V Lj to ureja občinski odlok in se pokliče mestno redarstvo, potem pa že oni naprej uredijo. Sicer pa tudi povsod na policiji vedo, kdo je za kaj pristojen - eno je prijava spuščenih psov , drugo je puščanje iztrebkov. Tudi veterinarski inšpektorji imajo pristojnosti (ali vsaj vedo, kako so zmenjene institucije med sabo in kdo kje ukrepa).
Ampak, v kateremkoli primeru, moraš boš dati prijavo in se s tem zameril sosedu - bolje je,da ga najprej opozoriš - nobena občinska in državna služba ne more reševati odnosov v soseskah. Jih je premalo, da bi dežurali za vsakim psom.
#7
Glejjjjj fiiirbčna :lol: :lol: ::: Ti mene ne štekaš-jaz sem v vasi doma ti pa v ljubljani v bloku-ogromna razlika. basta.
Pri nas v vasi in tudi v širši okolici je situacija sledeča:::če bo moj pes hodil po tujih dvoriščih bo deležen marsikaj neprijetnega in se bo naslednjič v velikem loku tega placa izogibal. pes IMA SPOMIN. In taka situacija se bo zgodila na mojem placu. 110%. NI DRUGE.

Drugače pa imam jaz pesjak in je tam tudi ves čas-----samo kadar ga mama odpelje na sprehod.

Pa še to::: nimam jaz kaj zamerit kaj se lahko s domačim ljubljenčkom zgodi in prav tako ne sosed. VSI ŠTEKAMO ZAKAJ SE GRE
#8
digi Napisal:Odkrito povedano, tudi mi o tem razmišljamo, vendar ker sosedi ne govorijo z nami oz. z nikomer me ima jeza in bi to rada rešili uradno!

Vzameš list papirja in začneš:

Spoštovani sosed!

Vaše tri psičke, ki sicer niso napadalne, ampak kljub vsemu.... jih nimate zaprtih oz. nimate ograje in psičke, kot psičke seveda puščajo vsepovsod sledi za seboj, Vi pa kot sosed teh sledi ne čistite.... te sledi so po našem dvorišču in na zelenici, ki je sicer v državni lasti in jo z drugim sosedom redno kosiva..... da ne bo pomote, kakcev je velllllliiiikkkkooo.... ker tudi ne komunicirate z nikomer, tudi lepa beseda ne zaleže.....
Predlagam, da problem uredite z ograjo ali imate psičke pod kontrolo ......

Vidiš, da je mnogokrat lahko stvar zelo preprosta?
Če pa še to ne bo zaleglo, vzameš vrečko, pobereš kakece in mu jih odneseš na vrata :mrgreen: ,

LP
#9
http://www.urbandictionary.com/define.p ... id=2237021
#10
No, mi smo tudi na vasi. Glede tistega pisma: smo tudi poskusili pa smo pismo dobili vrženo v blato nazaj Wink
#11
no, saj sem povedala - če ne gre zlepa - VURS in PP
obstaja predpis, da se pes ne sme prosto gibati brez lastnika
kar se tiče pasjih drekcev po tvojem zemljišču - to je motenje posesti (pot gre prek odvetnika)
sicer pa je na vasi tako , ko je jači, taj tlači... (suzi, dobro vem, kako je na vasi, zlasti dolenjski, in kljub temu pravim, da psi niso nič krivi, ampak njihov gospodar)
o tem smo na tem forumu sicer ze pisali, poglej si malo starejse objave
#12
firbčna Napisal:no, saj sem povedala
sicer pa je na vasi tako ,i. ko je jači, taj tlač.. (suzi, dobro vem, kako je na vasi, zlasti dolenjski, in kljub temu pravim, da psi niso nič krivi, ampak njihov gospodar)
Je taku. :wink:
#13
No, bomo videli kako in kaj, če mi stopi na žulj, bom pač prijavila na vse možne strani in konec! Ne bom si drugače rok mazala s tem.... Čeprav sem tudi že sama razmišljala o varianti, da vse sama počistim in mu vržem na hof Tongue Ampak nep, še me bo hudič tožil, ker mu mečem tuje iztrebke na hof, ker njegovi psi tak ne puščajo teh kupčkov, čeprav jih vidimo kako hodijo opravljat zadevice in čeprav ni tu nobenega drugega psa v bližini. En se je sicer hodil nekaj sem naslajat pa so ga kastrirali hahahahha in ga več ni blizu Tongue
#14
Predno se podaš v pravno vojno zadevo zabeleži s fotoapratom, kamero...dokazi, pa take, pa to...

lp

skuštran
#15
digi Napisal:No, bomo videli kako in kaj, če mi stopi na žulj, bom pač prijavila na vse možne strani in konec! Ne bom si drugače rok mazala s tem.... Čeprav sem tudi že sama razmišljala o varianti, da vse sama počistim in mu vržem na hof Tongue Ampak nep, še me bo hudič tožil, ker mu mečem tuje iztrebke na hof, ker njegovi psi tak ne puščajo teh kupčkov, čeprav jih vidimo kako hodijo opravljat zadevice in čeprav ni tu nobenega drugega psa v bližini. En se je sicer hodil nekaj sem naslajat pa so ga kastrirali hahahahha in ga več ni blizu :P

Ta zadnji katastrofalni stavek sem ti povdaril :evil: :evil: . Če ti je to smešno, potem sem skoraj prepričan, da ima s tabo tvoj sosed vsaj take probleme, kot ti z njim Confusedhock: . Daj si prstek na čelo in analiziraj svoje obnašanje z okolico in z njim. Mogoče živiš v drugem svetu :evil: ?


Skok na forum:
Zadnje novice

Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »