Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Kvaliteta kolpasan omaric

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kvaliteta kolpasan omaric
#1
Živjo!

Zanima me kako ste zadovoljni s Kolpasan kopalnicami. Midva sva kupila dva bloka in omarico in sem hudo razočaran, zdaj pa niti ne vem kaj vse bom lahko reklamiral. Poleg škrt umivalnika in škrt luči, ki so jih že vzeli v reklamacijo in čakam novo robo, so zadeve narejene hudo površno, izvrtine ne štimajo, navodila za sestavo ne odražajo dejanskega stanja itd. Ok, sestavil sem vse z nekaj dodelavami, hudič pa nastane sedaj. Rob poličke pod ogledalom in robovi vratic so tako ostri, da sem se že urezal, pa ne samo jaz. Pišuka, jaz se v tako kopalnico ne upam spustiti otrok.

Ima kdo iste težave in kako jih je reševal oziroma če bere kak mizar - so kakšni standardi glede obdelave robov in vogalov ali je to prepuščeno naključju? Če bi ta rob nekdo samo narahlo pobrusil pred lakiranjem, bi bilo bp, sedaj ko je fronta polakirana nimam kaj čarat, zadeva je pa dobesedno nevarna.

Vsak nasvet je dobrodošel.
LP,
Samojed
#2
Ponavadi se robove pobere z 2mm ali 3mm okroglino, če je želja pa tudi več. Imam namreč tudi glavo-rezkar z okroglino 6 cm__izdelek okrogla palica premera 12 cm.

Zakaj pa ti niso vratca in poličke zaokrožili na robovih pa ne vem, edino če imaš nalimke oblimane s folijo (zelo neustrezna obdelava lesa oziroma robo za v kopalniške prostore).

Če si pa res kupil omarice kupil, katere imajo robove oblimane s foljio, pa daj roko na srce in povej da je bila ta oprena nizkocenovnega razreda in zdaj imaš kar maš. Mogoče se pa motim.
lp
#3
Živjo!

Polička in vrata so iz mdf-a in so - hja, kaj pa vem kako obdelana in na koncu lakirana. Zunanji rob je lepo zaokrožen, notranji je oster ko nož. Žal nimam pri sebi slik. Ostala omarica (telo) je iz navadnega iverala, lakirane so samo zunanje stranice. Tam je rob videti bolj ceneno, a ni oster. Vem da se vse da narediti, a za vraga ne morem popravljati zadev po lakiranju. Pa niti ni tako nizkocenovni razred - za 2 ogledala, 2 bloka z umivalnikom in 1 omarico 1500 evrov niti ne deluje "ceneno". Gre se za kopalnico Tia in še eno od Kolpasana.
LP,
Samojed
#4
Ko sem v salonu gledal njihove produkte so mi delovali nekako.... komercialno, nič posebnega. Edino cena je posebna...
Nato sem v merkurju imel na kupu kolpino, gorenjevo in neko čungalungo.
Ako bi pomešal nalepke med njimi, ne bi ugotovil kaj je čigavo. Morda je le iverica pri čungalungi še za spoznanje slabša-bolj groba, na frontah pa ni razlike. Tudi vodila predalov in panti so pri vseh enako ne-baš-nekaj...
Na koncu sem izbral gorenje in je za svojih 60EUR prva liga napram kolpinemu ekvivalentu za 1400EUR (blok 140cm).
Ampak roba za porezat pa nisem videl na nobeni, pa sem vse prešlatal...
#5
Pa si res siguren da je lakirano oziroma barvano??? Najbolje boš videl pri luknji od pantov in tudi na zadnjem robu vratc ----če obstaja črta. Če štekaš.

Namreč, če je barvano ali lakirano NI ostrega roba.
lp
#6
Kupil letos par elementov, ko sem obnavljal kopalnico pri hčeri.

Omarica z umivalnikom ogledalom in poličko, ter lučko, pa par visečih omaric.

Vse je lepo sedlo skupaj.

Nobenih stvari, kot jih navajaš nisem opazil. Malo me je skrbelo glede pripadajočih vijakov, ki jih ponavadi rado zmanjka, pa jih je bilo celo preveč.
#7
pri nas je tudi vse štimal
pa še ostre robove sem šel zdaj pogledat pa jih ni
#8
Bom poslikal ali posnel, samo ne z mojo roko.
Glede lukenj - omarica tia z umivalnikom. Zadaj plastični "kotnik" za pritrditev umivalnika, montiran točno nad nosilec. Niti vijaka ne dobiš notri, kaje šele da bi ga zategnil. Poleg tega razmak med luknjami na umivalniku 116cm plus drobiž, na teh kao kotnikih 115cm.
Spredaj grdo zvrtani 2 luknji v prečno lajšto, na umivalniku razmak 115cm, med luknjama 114 cm (pišem na pamet, od oka je vsaka za pol cm narobe). Pride oglednik zaradi reklamacije in izjavi" itak je treba ob steni zakitati, da ne bo puščalo, za umivalnik je dovolj en vijak, saj ga bo kit držal". No, niti ne vem kje je sploh en vijak našel, ker niti ena luknja ni štimal.

Danes hočem dokončati še brino (manjša kopalnica) in nov šok - ročaji kul, distančnika 2 preveč, vijaki pa namesto 4 dolgih in 2 kratkih 2 dolga in 4 kratki. Torej je trenutno montiran samo en ročaj, ostali deli ki jih nimam za kaj uporabiti pa čakajo oglednika, monterja ali kaj vem koga. Očitno po izgradnji hiše in sestavi 6 omaric nisem sposoben ene omarice v kopalnici skupaj spravit. Kljub 1500 zapravljenim evrom me ima, da bi zadevo naložil v avto in jo enemu v kolpasanu zabrisal v glavo.
LP,
Samojed
#9
Jaz imam kopalnico Brina (hrast cremona) in sem v letu in pol opazil naslednje nepravilnosti:

- steklo lučke nad ogledalom že ob dobavi rahlo priškrnjeno v enem kotu (recimo, da ni preveč moteče)
- najvišja izmed vrat kopalniškega bloka so se kmalu po dobavi zvila - izbočena na skrajnostih za nekaj mm (ali pa so bila že dobavljena zvita, opazil sem naknadno)
- če zmontiraš dve viseči omarici eno zraven druge, bodo vrata tolkla druga ob druga (kljub pantom naštelanim na minimum; rešitev bi bila, da pante pobrusim da bodo nižji)
- umivalnik (keramika) je pod pipo neraven, zaradi česar lahko voda zamaka v omarico (med pipo in keramiko)... če bolj pritisnem pipo, riskiram da poči keramika; če dam gumo ali silikon na vrh, bo izgledalo grdo; če dam silikon od spodaj, bo odpadel. Workaround: posodica pod pipo v omarici (se ne vidi).
- samostoječa omarica s predalom bi rabila eno dodatno prečno ojačitev (in ne zgolj poličke na čepkih) ker se (če ni pritrjena na zid) maje.

Ampak recimo, da so to stvari, ki me ne motijo (sicer bi lučko in vrata reklamiral, omarico pritrdil z vijaki na zid in pante pobrusil). Smile

Pri montaži pa nisem imel nobenih težav - vseh vijakov dovolj, še ostajali so...
#10
Danes je prispela Kolpasan TIA 120.
Velika pričakovanja, veliko razočaranje.
Najprej: manjka polovica vijakov.
Dalje: predali se ne ujemajo po robovih, ima "luft". Šlamparija do neba.
Dalje: manjkajo odtočne cevi, sploh niso priložene.
Dalje: navodila so, milo rečeno, pomanjkljiva.

Sramota, Kolpasan. Sramota. Ne kupujte Kolpasan.
Jutri kličem na reklamacije, vmes pa bom verjetno en mesec brez umivalnika.
Sramota, Kolpasan!
#11
Sem zelo razočaran, da se je popljuvalo neko firmo na forumu, pa ni nihče toliko dober, da bi vsaj slike spornih delov objavil.
Čeprav smo veliko govorili o tem, da če pljuvaš, priloži še dokaze.
Če že dobiš zadevo, ki je pomanjkljiva je spet vprašanje ali je ta zadeva bila razstavni eksponat, kjer je velika vrjetnost, da se 50% vijakov in drugih stvari izgubi, tudi kakšna polička itd...
Glede ne to da je kolpasan SLOVENSKI proizvajalec, je po moje najbolje kar njih kontaktirat (govorijo slovensko, kar olajša zadevo) in z mirnim tonom razložit problem in vrjamem, da bo se vsaj potrudili, da manjkajoče vijake pošljejo po pošti.
To me spominja na debato, da je nekdo imel pripombo, da ima tako zanič položene ploščice, da ko drsa z nogo po tleh čuti, kje se ploščica začne in konča Confusedhock: oz. da se fuga pri ploščicah :roll: .

Slike gor pa pol debata...

LP, Boštjan
#12
Za Kolpo sem že povedal kako in kaj!
Torej nimam slabih izkušenj.

Sem pa pred leti, ko sem opremljal našo hiško, imel prav tako namen kupiti njihove elemente.
Pa jih nisem! :evil:
Me je ( oziroma mojo drago ), lastnik znane trgovine z keramiko prepričal, da je proizvod "neke" tuje firme boljši, kvalitetnejši, skratka - Kolpe nikar!

No ja, tudi cena je bila temu primerna , ampak......... .

Po dobavi in montaži je bilo res vse v redu. Ampak ne dolgo.
V kopalnici sta dva umivalniška bloka z vgrajenimi umivalniki. Širina vsake je 160cm, tako da je spodaj dvojna omarica z vratci levo so trije predali, desno pa še ena omarica z vratci. Zgoraj je veliko ogledalo in na vsaki strani še dve ožji omarici z vratci.

Barva Bela.

Po dobrih dveh letih se je začelo. :evil:

Bela barva je začela "RUMENETI". zanimivo pa je, da so rumenela samo površine vratic, predali oziroma njihove fronte, pa so bile še naprej lepo snežno bele.

Znorim. :roll:
Kličem dobavitelja. Poščlem reklamacijo, slike.
Možakar se oglasi, pogleda, - se čudi - , seveda, to se je zgodilo prvič! :lol: :lol:

Obljubi hitro reakcijo. Rezultat - NIČ.

Edino tega dobavitelja je po nekaj mesecih umaknil iz svojega programa.

Idea Pa sem šel v akcijo sam.
Našel sem fabriko v nam sosednji Italiji. Se zapeljem do njih. Zelo prijazni in kooperativni. So mi pa pojasnili, da so imeli serijo, ko so imeli težave z barvanjem - barvali so pri različnih kooperantih in tako so "zajebali" kar nekaj serij. Se je pa rumenenje pojavilo šele po letu ali več.

OK. Razumem.

Kaj sedaj?

No problemo! :oops: Pošljite nam točno serijo in opis kopalniških blokov. Ja? In kaj potem?

:oops: Po dobrih 3 tednih, ko sem jim poslal vse oznake, se je eno lepo soboto pred hišo pojavil "GIOVANI-LUIGI" in mi pripeljal vse nove fronte - lepe bele. Tudi zamenjal jih je.


Tudi naš uvoznik, bi se lahko potrudil - pa se ni. Ali pa se ni hotel.

Torej - napake se dogajajo - nihče ni nezmotljiv! 8)

Če pa že pride do tega, - LEPA BESEDA, LEPO MESTO NAJDE" - in tega se gre držati.

Koleriki, ki vedno najprej "pop...te", malo razmislite!
Pa ne - da ste vi popolni in ne delate napak?
#13
Naj še enkrat ponovim: Kolpasan je očitno sramota!

Kakšne slike bi pa radi?

Klical sem v Kolpo, govoril z dvema serviserjema, oba sta mi
pritrdila, da so vsi vijaki za kopalniški blok TIA 120 v eni vrečki.
V tej vrečki je bilo skupno 8 ločenih vijakov.
Koliko jih mora biti? 26!
Manjka točno 18 vijakov!

Aja, opravičili se niso. "Se zgodi", je bilo največ.

In vi bi branili firmo, ki kar tako, mimogrede, pozabi dati v vrečko
18 od 26 vijakov? Pa še slikco bi radi? Doma sem imel monterja,
ki seveda ni mogel nič. Šel je celo v Merkur, pa pravih vijakov
ni našel. Priti bo moral še enkrat - na moje stroške seveda.

In to še ni vse. Ko sem odvil še drug paket, sem odkril,
da je v njem namesto v wenge barvi polička bela.
Seveda bi morala biti, ker gre za celoto, v wenge
barvi. Ampak njim se očitno fučka. Je pač bela. Pač ni wenge.
Pa kaj.

Bi tudi radi slikco v dokaz?

Naj še enkrat ponovim: Kolpasan je po moji izkušnji sramota.
Te izkušnje mi nihče ne mora vzeti.
#14
Horvat Napisal:Kakšne slike bi pa radi?

Tvoje žene majster, slikice tvoje žene v kopalnici :lol: :lol: .

LP, Boštjan
#15
Boscho Napisal:
Horvat Napisal:Kakšne slike bi pa radi?

Tvoje žene majster, slikice tvoje žene v kopalnici :lol: :lol: .

LP, Boštjan

A sedaj se ti pa po tujih ženah cedijo sline. Kaj misliš, da je njegova kaj drugačna od tvoje?
Mogoče pa je nima.

Malo za šalo, malo zares.

Se tudi pri drugih dobaviteljih dogajajo takšne stvari, ne samo pri Kolpi.
Hčera je vzela kuhinjo od Gorenja, kopalniški blok prav tako.
In pri obojem je bila reklamacija.
Pri kuhinji so stranico vidnega predalnika dali kar belo namesto češnjevo.
Pri kopalniškem bloku pa je je bil umivalnik s pultom daljši za 20 cm od zgornjih omaric.
Se zgodi. So zamenjali, sicer je trajalo malo dlje.
In če pogledaš iz drugega zornega kota, vidiš, da se tudi drugje dogajajo napake.
Z malo mero potrpežljivosti se še tako zoprna stvar uredi.
Bolj ko se jezimo in nergamo, več škode naredimo sebi in svojemu zdravju, ki pa ni merljivo z denarjem.

Lp
Dany

Lp
Dany


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »