Objave: 968
Teme: 47
Ocena:
0
kar sem sam ugotovil...na školjki iz bau....je odtekanje zelo odvisno, kako koleno si uporabil...ponavadi se uporabi tisto, ki je pri geberitu zraven (90st, in še posebej kratko je...takoj za objemko se obrne dol)...če tu uporabiš recimo PP koleno pa recimo še od 45st, potem si ga malo kiksnu....poemni, da mora biti gladina vode nekoliko višja v WCju, da hitreje odteka.
Objave: 73
Teme: 2
Ocena:
0
Mogoče bi se bilo treba poigrati z višino montaže školjke oz. odtoka, če je možno.
Naša je npr. namontirana majčkeno prenizko in se mi zdi, da rabi malo več vode, da 'potegne'. Če je ob vodi, ki prileti iz kotlička vlijem zraven liter vode iz ajmerja, potegne na polno, sicer pa ne in včasih kaj plavajočega tudi ostane. :mrgreen:
Nisem se pa niti trudil popravljati. Ko bo zamenjava ... :oops:
Objave: 177
Teme: 65
Ocena:
0
Pri meni je bilo isto. In kaj je bil vzrok? Ko sem vstavljal cev iz kotlička v školjko sem tesnilno gumico namazal na debelo s silikonom. Ta silikon se je namestil točno na izhod iz cevi in toliko zmanjšal pretok, da je bilo vse narobe. Najhuje je to, da je pritisk "na oko" zgledal čisto normalen. Ampak ni bil.
Objave: 37
Teme: 2
Ocena:
0
@TripleT
Lahko napišeš kakšni detajli so ti bili pomembni pri izbiri!?
Objave: 6677
Teme: 13
Ocena:
18
Jaz sem ravno kupoval; ena klacična z robom (Dolomite Gemma), druga brez roba (rimless Hatria Erika), obe splakujeta kot je treba.
Po mojem se je pametno izogibat tistih z luknjicami pod robom, ker premalo teče naenkrat.
Če zdaj primerjam, mislim da bi vse nabavil brez roba.
Objave: 5387
Teme: 32
Ocena:
0
Enako je bilo pri nas v zgornji kopalnici, vrtinčenje in nepožiranje. Potem smo kupili najcenejšo baubau školjko in imamo kontra problem, vanjo voda butne s tako silo, da dostikrat vodo špricne preko dile. Če bi sedel na njej in potegnil, bi imel še japonsko pranje zadnjice.
Bojda se da na geberitu zmanjšati pretok?