Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena električne napeljave za celo hišo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena električne napeljave za celo hišo
#16
Hvala vsem za odgovore.
Dobil sem dobro popotnico oz. osnovo za pogovor z takimi in onakimi električarji. Sedaj pričakujem ponudbo enega, ki se resno (profesionalno) spozna na zadevo.

LP, Ivo
#17
Za hišo ,pritličje in mansarda,smo placali 3000 evrov,delo in material,za grobo instalacijo,od tega je bil material 1000 evrov,smo pa imeli tudi predračune 6 in 7 tisoč evrov
#18
Mi2 sva za grobo inštalacijo v hiši (klet, spodnja etaža in mansarda) ter garažo (spodnja etaža in mansarda) ter seveda napeljava zunaj, odštela 2.600 €, delo in material. Poleg klasičnega materiala so v ceno vračunane tudi luči, ki pridejo bočno pri stopnicah (11 x led).
#19
Hiša neto velikosti 120 m2 približno 100 doz, ena omarica 4x 12, ki je praktično polna varovalk in ostalega, malo morje raznih povezav med različnimi dozami (v povprečju 3-4 cevi na eno dozo), z vsemi kabli oz. vodniki, vsemi stikali in vtčnicami (TEM Čatež), je prišlo vse skupaj delo 1.700+ material 900 EUR + cca. 1.100 EUR za luči (zunaj + notri, s tem, da so v spalnicah (4x luč) zastonj luči pripeljane iz prejšnjega stanovanja).
Ves material in luči so iz Cembosa.
#20
Sem imel mojstre za 40m2 so zaračunali 1600€ z delom in materialom, bili so gotovi v 8 urah, nadeliki so kak so in nikoli in nikoli več nikoli,
zelo spabe izkušnje imam s podjetji:
* imajo zlate roke
* delajo pa zanič, površno, po liniji najlažjega odpora, čim manj varovalk , nprm: del kuhinje in kopalnica skupaj povezani
* ne poberejo dovolj zahtev za delo na obnovi starogradnje
* včasih vrže varovalko ven, nimam pojma
* za garancijo in popravke se moraš tepst z njimi.....

Gornji del mi je delal prijatelj 55m2 4 dni pa sva vse uredila. pametno svetoval, pomagal, dela nulo
#21
250m2, tri etaže, tri razdelilne omarice, štemal vse sam - brez potegnjenih notranjih kablov in vtičnic, do sedaj 930€.
#22
Lepo, elektrika na kvadratni meter. Štekarji bodo na kile?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#23
Čudne mere in enote!!!
#24
Ja, res. Pri meni je bila pa celo zastonj.
#25
Mene pa zanima kaj zajema finomontaža in koliko to staneSmile Odločamo se med hišo na delni ključ in ključ, pa nekako težko ocenim, koliko se da tukaj prihranit?
Hiša je P+M, povprečna hiša 145 m2, nič posebnega glede elektrike.
#26
Dobis 2 predracuna pa bo videt kaka je razlika.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#27
Kaj zajema finomontaža? Zajema sestavljanje (montažo) razdelilnik-a (-ov), montažo komunikacijske omarice in zaključevanje, testiranje njenih kablov, montažo protivlomnega pa video nadzornega in domofonskega sistema, če to imaš predvideno, montažo vseh vtičnic, stikal in preostale stikalne opreme, montažo svetil, priklope strojev, dvoriščnih vrat, zunanjih svetil, črpališča deževnice... (če je tako dogovorjeno - zapisano z izvajalcem  elektro del).
Koliko to stane? Hmm.....če je vtičnic in stikal deset je to nekaj evrov, če so te od Tema je znesek spet toliko in toliko evrov, če bo stikalna oprema npr. Vimar ta znesek naraste za faktor vsaj 2,6, če bo Gewis za 3x, skratka, kot bi od mehanika zahteval koliko bo stalo popravilo nedelujočega avtomobilskega motorja, brez da bi ta vedel, kaj vse bo v ta motor moral vložiti, zamenjati, da ga spravi v delujoče stanje. Precej hecno izpade. Priloži elektro instalacijski popis materiala, gotovo ga imaš, pa potem pričakuj bolj natančen odgovor.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na ogled hiša Lumar PRIMUS-R 150 iEDITION
03.12.2019 ob 12:00:58
Na ogled hiša Lumar PRIMUS-R 150 iEDITION
V podjetju Lumar v soboto, 7. decembra 2019, med 10.00 in 16.00 uro, zaradi velikega zanimanja pripravljajo nov dan odprtih vrat na prvi... Beri dalje »