Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Kopalnica-Ikea!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kopalnica-Ikea!
#31
tudi pri nas je Godmorgon pritrjen v steno, imava takegaz enim predalom, 120 cm.
Alea iacta est
#32
Samo na steno. Uporabili pa smo "za ziher" posebej dolge zidne vložke in paranoično dodali še en vijak v sredino prečnega nosilca.
#33
Godmorgon 100 in 120 cm....samo v steno in je BP. Je pa 100 cm pritrjena s 4 vijaki, 120 pa s 6imi (tako je po načrtu) in ni hudič da ne bi držalo.
Imam pa sam eno težavo..in sicer je v kompletu odtoka ki je poleg omarice manjkala ena cev ki pride montirana za zgornji izliv. Ve kdo mogoče, če se da to dobit posebej?!?
#34
Pa je možno vseskupaj postaviti na nogice - brez vrtanja v steno? Razmišljam, da bi šel iskat omarico z dvojnim umivalnikom, zato me zanima, če je prostor za obema predaloma za odtok. Imam pripravljena dva odtoka, za vsak umivalnik posebej. Ali je treba v tem primeru kaj predelat?
#35
Godmorgon serija mora biti po moje (če prav razumem navodila za montažo) vseeno pritrjena še na steno, čeprav stoji na nogicah, ker so te nogice montirane le na sprednji strani (ni to nek štirikoten podstavek, ki bi ga namontiral na dno omarice in bi le ta stala samostojno). Druge ikeine serije pa nimajo dvojnih umivalnikov, razen čist preprosta zadeva brez omarice spodaj: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S79875994/

Za odtok je prostor za predaloma, kar je super, da ti ne kradejo placa v prvem predalu. Predelovat ti ni treba nič, če vzameš tudi umivalnik tam, ker so odtoki že zraven umivalnikov in vse paše.
#36
Pa je sploh možno dat gor kakšen "ne-Ikea" umivalnik?
Drugače pa sem mislil kupit še dve nogici in jih postavit zadaj.
Pa še to. So na predalih že narejene luknje za ročaje? Najraje bi dal širše ročaje, da lahko obesiš kakšno brisačo.
#37
Lukenj za ročaje ni, razen pri varjanti, ki ima ploščat ročaj na zgornji strani, v tem primeru so na notranji strnai predala "nakazane" luknje za vijake.

Varjanta z nogicami po mojem mnenju ne bo najboljša. Umivalnik je namreš zaobljen in tako kot pri vseh lijakih je praktično, da stik ob steni zasilikoniraš. Pri postavitvi na noge pa to ne bo prav dolgo trajalo.
Ne-Ikein umivalnik...ne vem...po moje težko izvedljivo, ker je sistem priklopa nekoliko drugačen. Odtoki pridejo za prvim predalom, tako da je prvi predal v celem in ne tako kot pri nekaterih drugih, ki imajo na sredi prvega predala "utor" za sifon. Posledično pomeni, da je prvi predal nižji, ker pridejo pod umivalnikom tudi cevi.
Je pa dodaten plus tega, da je lahko odtočna cev v steni povsem na robu omarice, ni nujno da je na sredini.
#38
Jaz sem jo zmontiral pred enim tednom in zaenkrat sem zadovoljen, predali imajo čvrste pante in lepo tečejo in tudi zapirajo se lepo.Pri njih sem vzel tudi armaturo s katero sem tudi zadovoljen.

http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S19873361/
#39
Ima mogoče kdo doma takole omarico? Novo ali odlično ohranjeno in bi jo prodal..

https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/produ...#/20344105


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »