Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Kopalnica-Ikea!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kopalnica-Ikea!
#31
tudi pri nas je Godmorgon pritrjen v steno, imava takegaz enim predalom, 120 cm.
Alea iacta est
#32
Samo na steno. Uporabili pa smo "za ziher" posebej dolge zidne vložke in paranoično dodali še en vijak v sredino prečnega nosilca.
#33
Godmorgon 100 in 120 cm....samo v steno in je BP. Je pa 100 cm pritrjena s 4 vijaki, 120 pa s 6imi (tako je po načrtu) in ni hudič da ne bi držalo.
Imam pa sam eno težavo..in sicer je v kompletu odtoka ki je poleg omarice manjkala ena cev ki pride montirana za zgornji izliv. Ve kdo mogoče, če se da to dobit posebej?!?
#34
Pa je možno vseskupaj postaviti na nogice - brez vrtanja v steno? Razmišljam, da bi šel iskat omarico z dvojnim umivalnikom, zato me zanima, če je prostor za obema predaloma za odtok. Imam pripravljena dva odtoka, za vsak umivalnik posebej. Ali je treba v tem primeru kaj predelat?
#35
Godmorgon serija mora biti po moje (če prav razumem navodila za montažo) vseeno pritrjena še na steno, čeprav stoji na nogicah, ker so te nogice montirane le na sprednji strani (ni to nek štirikoten podstavek, ki bi ga namontiral na dno omarice in bi le ta stala samostojno). Druge ikeine serije pa nimajo dvojnih umivalnikov, razen čist preprosta zadeva brez omarice spodaj: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S79875994/

Za odtok je prostor za predaloma, kar je super, da ti ne kradejo placa v prvem predalu. Predelovat ti ni treba nič, če vzameš tudi umivalnik tam, ker so odtoki že zraven umivalnikov in vse paše.
#36
Pa je sploh možno dat gor kakšen "ne-Ikea" umivalnik?
Drugače pa sem mislil kupit še dve nogici in jih postavit zadaj.
Pa še to. So na predalih že narejene luknje za ročaje? Najraje bi dal širše ročaje, da lahko obesiš kakšno brisačo.
#37
Lukenj za ročaje ni, razen pri varjanti, ki ima ploščat ročaj na zgornji strani, v tem primeru so na notranji strnai predala "nakazane" luknje za vijake.

Varjanta z nogicami po mojem mnenju ne bo najboljša. Umivalnik je namreš zaobljen in tako kot pri vseh lijakih je praktično, da stik ob steni zasilikoniraš. Pri postavitvi na noge pa to ne bo prav dolgo trajalo.
Ne-Ikein umivalnik...ne vem...po moje težko izvedljivo, ker je sistem priklopa nekoliko drugačen. Odtoki pridejo za prvim predalom, tako da je prvi predal v celem in ne tako kot pri nekaterih drugih, ki imajo na sredi prvega predala "utor" za sifon. Posledično pomeni, da je prvi predal nižji, ker pridejo pod umivalnikom tudi cevi.
Je pa dodaten plus tega, da je lahko odtočna cev v steni povsem na robu omarice, ni nujno da je na sredini.
#38
Jaz sem jo zmontiral pred enim tednom in zaenkrat sem zadovoljen, predali imajo čvrste pante in lepo tečejo in tudi zapirajo se lepo.Pri njih sem vzel tudi armaturo s katero sem tudi zadovoljen.

http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S19873361/
#39
Ima mogoče kdo doma takole omarico? Novo ali odlično ohranjeno in bi jo prodal..

https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/produ...#/20344105


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »