Gradnja in obnova > Energijski viri
zamrznitev radiatorskih cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zamrznitev radiatorskih cevi
Pozdravljeni..

Zanima me če je možna zamrznitev cevi centralnega ogrevanja v stolpnici - trenutno je voda v ceveh in tudi grejejo.. zanima pa me zaradi zamenjave radiatorjev.. je možna zamenjava radiatorjev ali je potrebno da se izprazni voda spomladi!?

Hvala za pomoč

LP kliker
dokler se greje je težko... potem na pomlad, pa ko bodo črpalke izklopljene se vse da - za dinarčke seveda Smile
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
kliker Napisal:Pozdravljeni..

Zanima me če je možna zamrznitev cevi centralnega ogrevanja v stolpnici - trenutno je voda v ceveh in tudi grejejo.. zanima pa me zaradi zamenjave radiatorjev.. je možna zamenjava radiatorjev ali je potrebno da se izprazni voda spomladi!?

Hvala za pomoč

LP kliker
O tovrstnem postopku sem razmišljal pri sestri v bloku, ki je imela enako težavo ob renoviranju stanovanja.

Se pa zato nismo odločli, saj bi zamrznitev morala trajat predolgo in ob visokem tlaku v sistemu(prvo nadstropje od petih), morda ne bi bila dovolj učinkovita.
Lahko pa bi tudi zamrznjena cev pri previsokem minuso počila, potem pa vi bil v bloku direndaj.

Tako smo poleti zaprli etažne ventile in vodo izpustili le v eni etaži 30 let starega bloka. Sostanovalci pa so bili presenetljivo razumljivi.
Vertikalnih ne boš mogel zamrzniti, horizontalne pa vedno lahko. Pa tudi počile ne bodo Big Grin Je pa dobro vse prejle pripraviti, da poteka zamenjava hitreje.
http://www.telmos.si - enostavne rešitve so vedno najboljše!

Skok na forum:

Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »