Gradnja in obnova > Energijski viri
Občasen pok v sistemu centralnega ogrevanja (KO)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Občasen pok v sistemu centralnega ogrevanja (KO)
#16
Pozdravljen Dušan,

dusanh Napisal:... Torej, občasno slišim iz kotlovnice tak srednje močan pok (poookkk). Zgodi se ca 1x na dan...
Slučajno sem se z znancem pogovarjal o ogrevanju, ko mi je omenil, da se mu je dogajalo prav to oz. nekaj takega (in spomnil sem se, da sem pred dnevi prebral tvoje vprašanje). Morda bistvena razlika: njemu se je to (pok) občasno dogajalo med delovanjem gorilca. Povedal je, da sicer nikoli ni bil ob peči, ko je počilo.. vendar se je v stanovanje slišalo, kot da bi nekdo močno zaloputnil z vrati.
Nasvet za rešitev (njegovega) problema mu je dal njegov serviser, ki je takoj opazil, da njegova kurilnica nima dovoda svežega zraka. Serviser je bil mnenja, da pride do občasnega poka v samem kurišču (med gorenjem), zaradi pomanjkanja kisika (motnje v gorenju?). Kakorkoli, znanec ima sedaj vedno za malenkost odprto majhno okence v kurilnici -in pokanja ni več.

Lep pozdrav,
Bogdan


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »