Gradnja in obnova > Energijski viri
Občasen pok v sistemu centralnega ogrevanja (KO)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Občasen pok v sistemu centralnega ogrevanja (KO)
Pozdravljen Dušan,

dusanh Napisal:... Torej, občasno slišim iz kotlovnice tak srednje močan pok (poookkk). Zgodi se ca 1x na dan...
Slučajno sem se z znancem pogovarjal o ogrevanju, ko mi je omenil, da se mu je dogajalo prav to oz. nekaj takega (in spomnil sem se, da sem pred dnevi prebral tvoje vprašanje). Morda bistvena razlika: njemu se je to (pok) občasno dogajalo med delovanjem gorilca. Povedal je, da sicer nikoli ni bil ob peči, ko je počilo.. vendar se je v stanovanje slišalo, kot da bi nekdo močno zaloputnil z vrati.
Nasvet za rešitev (njegovega) problema mu je dal njegov serviser, ki je takoj opazil, da njegova kurilnica nima dovoda svežega zraka. Serviser je bil mnenja, da pride do občasnega poka v samem kurišču (med gorenjem), zaradi pomanjkanja kisika (motnje v gorenju?). Kakorkoli, znanec ima sedaj vedno za malenkost odprto majhno okence v kurilnici -in pokanja ni več.

Lep pozdrav,
Bogdan

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »