Gradnja in obnova > Energijski viri
koliko KW - kamin na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
koliko KW - kamin na pelete
#1
Zdravo,

kupujem kamin na pelete, zanima me koliko močnega moram kupiti? Ogreval bo cca 50m2 občasno še sobe 25m2. kakšno temperaturo lahko realno max pričakujem v stanovanju (nova, okna, vrata, zidi cca 50cm, zadnje nadstropje) pri 9kw kaminu.
hvala
#2
...to je odvisno od povprečne višine Donave v Beogradu...

Resno: Kakšne so toplotne izgube stanovanja? Kakšen je zunanji zid?
#3
pikec Napisal:...to je odvisno od povprečne višine Donave v Beogradu...

Resno: Kakšne so toplotne izgube stanovanja? Kakšen je zunanji zid?

hm, kaj je to Donava? Smile

Resno: nevem. Mogoče sem malo narobe zastavil vprašanje.Ne rabim točne temperature, ker vem, da mi tega podatka ne more povedati nihče! Zanima me bolj ali lahko normalno ogrejem z pečjo cca 9kw tako površino. Sprašujem pa zato, ker ima kolega peč Edilkamin Iris plus in bolj ne dela kot ja. najprej mu je šel ventilator( kao edina peč s to napako v SLO!!?) zdaj se mu že več kot en mesec izklaplja... mu pa ta peč, ki ima 8,3kw segreje stanovanje cca 50m2 na max 21 stopinj. So pa tudi nova okna...
#4
pozdrav

Še enkrat pozorno preberi pikecovo vprašanje. Ti si vprašal takole: koliko časa rabim, da pridem iz MB, v CE. pa nisi povedal s čim potujes.
#5
Napiši, kakšna je izolacija fasade, kakšna so okna, kakšna je izolacija proti strehi.
Z Edilkaminovim Irisom že tri leta ogrevam manjšo hiško v dveh etažah (spodaj bivalni del, zgoraj spalni odprto stopnišče), 90m2 bivalne površine, je pa izolirana proti zemlji 8cm, fasada 12cm, proti neogrevanem podstrešju 25cm, okna k 1,1 .
Čez dan imam nastavljeno temperaturo na21,5 stopinj, zvečer 23.
To temperaturo mi normalno dosega, razen ob zelo nizkih temperaturah pod -10 in močni burji. Po tudi takrat je med 22 in 22,5, kar mi čisto zadostuje.
Problemov pa z pečjo do sedaj nisem imel nobenih.

lp
#6
uf, poizkusil bom napisat kar vem... Okna so nova aluminijasta k (nevem, ker jih je stavil prejšnji lastnik, kako to preverim ), zunanji zid je debel cca 45 cm zidan iz celega cegla, fasada, nevem nekako mi deluje, da je samo omet (50 let star blok) streha je bila obnovljena pred 8 leti, streha je ravna ni dvokapnica, od stropa do plošč na strehi je tudi cca 40cm, od mene do soseda pod mano je 5cm toplotno zvočne izolacije (penjeni poletilen + kosmit(mleta lepljena pouliretanska pena)) in 5 cm tlaka. Kje pa vse te podatke o fasadi itn dobim? no upam da si lahko s tem kaj pomagate... :?
#7
Poleti bo okoli 31 stopinj. :lol: :lol:


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »