Gradnja in obnova > Energijski viri
Prostorski termostat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prostorski termostat
#1
Pozdravljeni, sem nov na tem forumu, zaprosil bi za vašo pomoč in nasvete. Živim v bloku, kjer imamo centralno ogrevanje in enocevni sistem. Novembra smo kupili števce (kalorimetre). Ker je bil račun za mesec december zelo visok, sem naredil nekaj odčitkov na števcu. Ugotovil sem, da če imam vse radiatorje ugasnjene imam dnevno porabo 15kWh. Cena ene kWh pa znaša 0,1244 EUR. Tako bi mesečno plačal za mrzle radiatorje okoli 56 EUR.

Govoril sem s strokovnjakom iz enerkona, ki mi je pojasnil, da kljub zaprtim radiatorjem voda še vedno kroži po ceveh (še vseeno se mi zdi znesek pretiran) in mi predlagal nakup prostorskega termostata in termostatskega ventila.

Števce za ogrevanje imamo v omarici v hodniku. V ponedeljek se grem pozanimat v danfoss. Rad bi imel prostorski termostat, kjer bi lahko za vsak dan v tednu nastavil kdaj se prične in ugasne ogrevanje. Zapirat pa se mora glavni ventil v moje stanovanje, saj to se tako naredi kajne? Mi lahko pomagate s kakimi nasveti ali usmeritvami kaj naj gledam in kaj vse potrebujem?

Gledam programabilni brezžični prostorski termostat in sprejemnik: http://ogrevanje.danfoss.com/Product/08 ... 99357.html

Potrebujem še termostatski ventil, ki bo v omarici pri števcih in bi zapiral glavni ventil. Mi lahko poveste kako se imenuje tak ventil in okvirno ceno?
Sem še kaj pozabil?

hvala in lep pozdrav
#2
Prva stvar je, da strokovnjaku iz enerkona ušesa naviješ, boš prihranil zajeten kupček evrov :wink:
Žeja me je napadla, pil sem v samoobrambi...
#3
Kupiš tak ventil in ga vgradiš http://www.first.si/STRANI/a-EMV700.htm ter povežeš z sobnim termostatom katerega lahko tudi časovno nastaviš. Vgradiš pa pred tvoj števec. Ko je stanovanje ogreto termostat da komando zapiranja ventila in nebo nič steklo čez ventil, takrat tudi porabe več naje nebi imel.


Skok na forum:




Zadnje novice

Zdaj je pravi čas za najem kredita
25.11.2021 ob 14:17:40
Zdaj je pravi čas za najem kredita
Vašim sanjam o novem domu dajemo priložnost Izkoristite izjemno ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo... Beri dalje »
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »