Gradnja in obnova > Energijski viri
Cena fasade?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena fasade?
#1
Pozdravljeni.Verjetno bomo letos "oblekli" hišo in me zanima komplet cena m2.Hiša je grajena z Porothermom 38,na njo pa bi dali 10 cm stiroporja(ali 12-odvisno v razliki v ceni),na garažo pa ne vem koliko ker ni ogrevana.Naredili bi tudi "kišto" pri napuščih.
Kvadrati:-hiša(10 ali 12 cm):170 m2
-cokl(? cm):25 m2
-garaža(? cm):35 cm
-kišta(? cm):40 m2.
skupaj 270 m2.
Izgled zdaj:[Slika: hisa-021.jpg]
Izgled kasneje:[Slika: bordo-temno-siva-2.jpg]
#2
štef78,
na daljši rok bi priporičil "Vsaj" 12 cm izolacije.
Težavo oz. ptrebno poravilo vidim na tvoji sliki v predelu, kjer se streha garaže dotika hiše. Tu bi bilo potrebno že sedaj imeti stiropor za preprečitev toplotmega mostu. Seveda , še ni prepozno!! :lol: :wink:
Škatla oz. "kišto" naredi iz farmacela, rigidur , vidival,... Možnost imaš uporabiti tudi EPS ali XPS. Kaj boš uporabil temu primerna bo tudi cena;
Lep pozdrav
#3
Kaj res ni nobenega fasaderja na forumu ki bi povedal približne cene? :oops:
#4
Bi ti moral admin prenesti temo med tlake, izolacije. Če ti ne, pojdi sam prebrat poste o ceni fasade, jih je dovolj. So enake kot pred dvema mesecema. Je pa res, da fasaderji sedaj malo počivajo - zasluženo. Za izhodišče pa vzemi slabih 40 Euro na m2.
#5
Vidim da maš nizko hišo,pri takih hišah se lepo da poceni skoz prit s kakim šušmarjem ki mi podajaš in zadevo nardiš enkrat ceneje kot so ure če nekomu daš prek vse...

Drgač pa 12 že moraš dat,če finančno ne gre skoz pa počakaj kako leto in našparaj,
ker nima smisla manj dajat ker lepila itak isto gre...
Mal še poglej vrsto stiroporja,eni dajejo tistega z luknami gor,ki bi naj baje stena dihala potem...pa še zaradi zraka bi naj imel boljšo toplotno izolacijo...


lp
#6
TADO Napisal:Mal še poglej vrsto stiroporja,eni dajejo tistega z luknami gor,ki bi naj baje stena dihala potem...pa še zaradi zraka bi naj imel boljšo toplotno izolacijo...
lp

Tole pa ne bo ravno držalo, da je zaradi zraka boljša toplotna izolacija.
Zrak je dober izolator, če je zaprt v neprepustnih celicah. Teoretično idealen izolator pa je "zračni prostor" oz. zaprta celica v kateri je vakuum.
#7
a glede same fasade in arhitekture lahko kakšno rečemo? :roll:
manj je več, samo to bom rekel..
#8
štef, s čim si pobarval sliko - google?
#9
V slikarju.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pohištvo za spalnice
09.06.2023 ob 07:30:15
Pohištvo za spalnice
Pohištvo za spalnice iz salona Pohištvo MAROS Včasih nam razkošje predstavlja že lasten intimen kotiček,... Beri dalje »
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
05.06.2023 ob 07:27:58
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
Ko gre za načrtovanje majhne kopalnice, je vsak centimeter pomemben. Ker je prostor omejen, je pomembno, da ga čim bolje... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »