Objave: 1060
Teme: 56
Ocena:
0
Koliko je priporočljiva temp. vode za ogrevanje? Imam peč Vaillant in plinsko ogrevanje. Pa še morda kak splošen nasvet glede vzdrževanja temp. v bivalnem prostoru. Gre za stanovanje 35m2.
Objave: 127
Teme: 9
Ocena:
0
Težko ne, pač pa površno. Vrsta gretja? Talno, radiatorji, stensko?
Ocena:
0
Aha, no hvala, da si me opozoril. Gre za radiatorje.
Objave: 7497
Teme: 227
Ocena:
0
Koliko m2 radiatorjev? Imaš kakšne specifikacije radiatorjev (W pri °C)?
Aja, pa kakšne barve so ;-)
Drugače pa 55°C +-15°C. Kaj pa te konkretno muči?
211 konjev sreče v ovinkih...
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ocena:
0
1 radiator je ~1.2 m2, drugi pa je lojtra v kopalnici, okrog 1m2. Malo me moti, ker zelo dolgo rabi, da se temp. dvigne za pol stopinje, recimo, da pridem iz 19 na 19.5°C rabi okrog 2h. Ampak sklepam, da je krivo to, ker nimam sosedov. Gre namreč za novogradnjo (blok) in iz dveh strani (ter spodaj in zgoraj) so stanovanja, mislim da še vsa prazna, kjer se ne kuri. To pa verjetno kar precej vpliva.
Ocena:
0
Torej je ta trenutek edina rešitev, da notri šibaš bolj vročo vodo... dlje:
Kakšen pa imaš režim gretja? Termostat? Timer? Ko greš v službo ga ugasneš? Ko greš spat ga ugasneš?
Ocena:
0
Termostat z možnostjo nastavitve treh urnih terminov. Pač iščem neke pametne termine, malo prilagajam. Zvečer ne laufa, ko sem v službi tudi ne. 2h preden pridem domov se mi vklopi. Pač, saj pravim, prilagajam glede na potrebe in tudi zunanje temperature. Zdaj sem malo povišal temp. vode, na 62°C. Verjetno pa bo še treba malo, da bo hitreje zagrelo.
Zadnjič sem namreč bil pri kolegu (tudi v bloku), podobno veliko stanovanje. Ko sem prišel noter, je imel 19.5°C. Sva vklopila gretje in je v cirka pol ure temp. zrasla na 21°C.
S to razliko, da ima sosede na vse straneh.
Zdaj, verjetno se nima smisla spraševat, kaj je boljše, ali dalj časa ogrevati z nižjo temp. vode ali manj časa z višjo. Mislim, glede porabe plina. Verjetno bo na koncu račun podoben.
Ocena:
0
Predvsem moraš najprej segreti stene, potem pa se lahko igraš z regulacijo.
Za gretje v kratkem času nastavi temperaturo kat na 70°C.
...in upaj, da čimprej dobiš sosede. Kolega ima v 9. nadstropju
od 13. skoraj vse radiatorje zaprte ;-)