Gradnja in obnova > Energijski viri
EcoFlam -previsoka temperatura dimnih plinov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EcoFlam -previsoka temperatura dimnih plinov
#31
Zaspanc Napisal:Saj ni nič narobe, če iz želje po znanju odkrivaš toplo vodo. Nisi ne prvi ne zadnji, tudi jaz sem nekje vmes.
Pa sva ostala prijatelja Smile Točno to je: želja po znanju, radovednost "zakaj tako", ipd., pri čemer res res nimam potrebe po tem, da bi hotel biti pametnejši od tistih iz stroke -čeprav so morda moja vprašanja dajala tak vtis. Sem pač mnenja, da nekaj dodatnega znanja ne more škoditi. In če lahko to uporabim v praksi (v tem primeru ogrevanje), toliko boljše.
Da ne pozabim: hvala za link -takšne vrste informacij so zelo dobrodošle (in bi lahko bile, tako kot sem omenil, trajno "zalepljene" nekje na vrhu foruma).

Citat:Namig: predvsem nemci so zakladnica znanja kar se tega tiče. Pa verjemi ali ne Wink
Ja (seveda verjamem Smile ), v dokaj kratkem času mi je uspelo najti kar nekaj praktičnih člankov. No ja, stroškov kurjave ne bom zmanjšal na polovico -mi je pa lažje pri duši, če vem zakaj to ne gre Big Grin

LP, Bogdan
#32
Triglav Napisal:
telmos Napisal:Zanimam me, kakšen prihranek ste opazili drugi ki imate isti ali podoben kotel(in ga je realno pričakovati) pri zamenjavi takšne peči?

V relativno slabo izolirani hiši (5 cm kombi plošče) z okni z toplotnim mostom je oče prej porabil ~ 2700 litrov olja. Uporabljal je peč na trda goriva (muzejski eksponat :lol: )z gorilcem, ki je bil redno servisiran.

Po montaži Ecoflam kotla glede na trenutno porabo (sredi ogrevalne sezone) ocenjuje, da bo prihranek 40% ali več, skoraj 50%. (Verjetno je to sicer ekstremni primer.)

Za sanitarno vodo uporablja električni grelec.


Skok na forum:
Zadnje novice