• Domov
  • Forum
  • Spletniki
  • Novice
  • Montažne hiše
  • Novogradnje
Napredno iskanje >>

Gradnja in obnova Energijski viri Predlog kdo mi naj naredi kamin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neaktiven
MasterX Prvošolček *
Objave: 18
Teme: 8
Ocena: 0
21.12.2009 ob 20:09
Spoštovani

Imam dnevno sobo 7x4,5 ki je izredno hladna saj je nad njo terasa, vse tri stene pa so zunaj. Odločil sem se da naredim kamin ki bi ogreval to sobo ter dodatno še ob tej sobi verando (3x3) jedilnico (4x4 ) in eno večje stopnišče višine 6 metrov

Po zunanji steni je treba napeljat še dimnik (8m ), in pripeljat dovod zraka (2,5m )

Predračune ki sem jih dal delat so mi zasolili tako da sem ostal kr odprtih ust.
Zanima me če kdo pozna kakšnega mojstra ki to dela po zmernih cenah, oz če mi kdo lahko poda kakšnjo referenco ???

Kako se kaj obnese kamin iz Bauhausa za 2700 Eur z že gotovo oblogo ?

Za vsak odgovor se že vnparej lepo zahvaljujem.

Kristian

Ker je oprema v sobi stilska in na stenah tapete sem si predstavljal samo obzidanega z siporexom in potem lesena obloga nekako kot je tale na sliki
Neaktiven
olimp Mojster ****
Objave: 207
Teme: 19
21.12.2009 ob 21:31
Glede na velikost ogrevanja naj bo kamin dovolj močan. Meni so mojstri za obzidavo toplovodnega kamina s siporexom in malo kamna okrog vrat in polička spredaj hoteli odnesti od 1000€ naprej, samo delo brez materiala. Tako, da sem ga nazadnje sam obzidal. Če imaš vložek in voljo si ga sam obzidaj. Leseno oblogo pa naj ti kdo naredi.
Neaktiven
mozzicone Prvošolček *
Objave: 22
Teme: 7
22.12.2009 ob 13:49
Hm ... zafrknjeno!
Tudi sami smo problem velikega dnevnega prostora reševali na podoben način.

Svetujem ti sledeče:
- kaminski vložek z vsaj 9 kW moči in s funkcijo izpihovanja vročega zraka, poleg tega pa še šobe na vrhu kamina, ki jih lahko poljubno preko cevi usmerjaš v druge prostore
- kamin (dimnik) namesti tja, od koder lahko brez težav usmerjaš cevi s toplim zrakom
- razmisli o gorivu (drva/ peleti)
- razmisli o kombinaciji kamin + lončena peč (npr. namestiš manjšo lončeno peč nad kamin, najsi bo vidno ali ne, in na ta način dodatno "ujameš" toplotne izgube kamina)
- razmisli o skladišču za gorivo (blizu, dostopno, priročno, elegantno)
- potrebuješ el. napeljavo (zaradi termostata)
- potrebuješ dovod svežega zraka (običajno fi 150 mm)
- če se ne odločiš za "lončeno peč", naj ima napa rešetko, iz katere naj izhaja vroč zrak iz prostora med napo in dimniškimi cevmi.
- dimnik je lahko zidan ali jeklen, nikakor pa ne rostfrei, ker slednji zaradi visokih temperatur izgori

Nam je kamin naredil Branko Raspet, umetnik in unikatni oblikovalec iz Pirana.
http://www.infocity.si/rumene-strani/bra.../izkaznica
Branko ima blazno veliko idej in dela stvari z dušo, za samo izvedbo pa bi se morali dogovorit za sodelovanje s še kakšnim izvajalcem.

Hotel sem pripeti fotko, pa me nekaj heca, tako da jo lahko pošljem po e-pošti, če želiš.
  • Prikaži različico za tiskanje
  • Obveščaj me o dogajanju v tej temi
Iskanje po temi

Novejša tema
Starejša tema

Zadnje novice

Lumar bo gradil 24 novih stanovanj v Turnišču

Maribor, Turnišče, 8. oktober 2025 – Podjetje Tona d.o.o. v sodelovanju z Občino Turnišče bo začelo…

• © 2004 - 2025

Email: info@podsvojostreho.net

Vse pravice pridržane

• Kazalo

• Prva stran
    • Forumi
    • Spletniki
    • Zid
    • Pogoji uporabe
  • Oglaševanje

• O portalu
    • Statistike
    • Kontakt
    • Podpora uporabnikom
    • Piškotki
  • Povezave

• Nepremicnine.net
    • Izracun-kredita.si
    • Novogradnje.si
    • Montažne hiše
    • Izdelava spletnih strani
    • Nepremicninar.com
    • SLONEP.net
© 2025, PodSvojoStreho.net, Vse pravice pridržane

Prijava uporabnika

Pozabljeno geslo?
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Registracija novega uporabnika

Vaša registracija je bila uspešna.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.

Porabljeno geslo

Prijava
Nov uporabnik? Registrirajte se tukaj.

Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.

Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.