Gradnja in obnova > Energijski viri
Peleti-nezmožnost takojšnje dobave s silos tovornjakom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peleti-nezmožnost takojšnje dobave s silos tovornjakom
#16
Vem da ni primerjave z avstrijskimi, ampak zaenkrat zadoščajo.

Spomladi grem itak v nabavo avstrijskih - po možnosti bova združila moči. Kolikor vem po Avstriji pelete razvažajo tudi precej manjšimi tovornjaki kot pri nas, ko pripeljejo samo s priklopnikom.

Tadej zdravo. Ja tudi manjši vozijo ja, samo v času ko sem sam potreboval pelete, ni bolj neprimeren za razvoz Smile. Na koncu sem jih dobil 2 toni, zato tudi močno preplačal (230 €/t +36 € polnjenje). Koliko bom zdržal z njimi težko rečem, ker je to moja krstna sezona. Vsekakor pa bi bilo nujno združiti moči pri nabavi. Nekaj jih bom vsekakor vzel, koliko pa je odvisno od moje porabe v teh 4-5 mesecih. Smo na vezi !

P.S. Bosanskih si niti kuriti ne bi upal, da ti ne zablokira polža v zalogovniku, kot prvo, kot drugo pa kot sem dejal, kontrola nad temi proizvodi je manj kot nična. Sploh pa v Bosni, če še v Sloveniji (kao Evropa) ni niti stavka o tem.

Lp
#17
Pozdravljeni!

Se pridružujem mnenju glede Bosanskih peletov. Novembra sem poskusno zagnal peč (še nismo vseljeni). Peč ima sesalni sistem iz letnega v dnevni silos. Za poskusno obratovanje sem nabavil paleto (65 vreč) Bosanskih peletov in ji ročno sesul v letni silos. Bili so najcenejši!

Sedaj so peleti porabljeni, moje izkušnje pa sledeče:
  • V času kurjenja sem moral večkrat očistiti sesalno cev, ki se je zaradi prahu zamašila.
  • Po priporočilih proizvajalca naj bi vsaka dva meseca izpraznil posodo s pepelom in očistil kurišče. To sem moral delati kar 2x na mesec, enkrat celo po 5 dneh. Na grobo, pomeni to 4x več pepela.
  • V letnem silosu je vse zapacano od prahu. Še sreča, da nisem v celoti napolnil silosa. Imam srečo tudi za to, ker dela sesalni sistem tako, da skozi povratni zrak vrne večino prahu nazaj v letni silos in je tako bilo manj možnosti, da se zabije polž ali kaj podobnega.
  • Na žalost se iz Bosne uvažajo poceni peleti slabe kvalitete. Po moji oceni, ostane razlika v ceni v pepelu in prahu, ki ju moraš sam odstranit. Če bi vedel, bi za isto ceno kupil nekaj vreč manj kakih drugih - boljših - peletov, ki bi dali enako ali celo več energije.

Nisem jezen, ker bi potem to moral biti sam nase. Pomembno je, da imam eno izkušnjo več. Ko bomo začeil kuriti zares bom sigurno naročil naj mi vpihajo Avstrijske.

Se pridružujem pobudi za organizirano nabavo.

lp.
sandi
#18
Tudi sam imam s temi peleti slabe izkušnje. Poraba je za cca. 30% večja od profilesovih. Pepel čistim na vsake 4 dni - prej na vsake deset dni. V ogrevalni komori (ne v izgorevalni) čistim fini pepel vsake 10 dni - prej enkrat na sezono.

Peleti so temnorjave barve (najbrž pretežno iz lubja). Skratka - stran vržen denar.

Lp A
Saj ni težko, sam d'nar je treba imet


Skok na forum:
Zadnje novice