Objave: 116
Teme: 4
Ocena:
0
Me zanima kako ti merilci pretoka izgledajo pri kombinaciji visokotemperaturno/talno, ko je v radiatorskem sistemu že od prej bolj črna voda.
Se tam lahko razvijejo ti mikroorganizmi, glede na to, da se slej kot prej vsa voda obrne v peči na 70+ stopinjah?
Objave: 274
Teme: 6
Ocena:
0
Pri radiatorskih razvodih ni merilcev pretoka, saj temperaturo uravnavaš s termostatskimi glavami.
Objave: 116
Teme: 4
Ocena:
0
Radiatorsko je v spodjem nadstropju, talno bo v mansardi, oboje na istem sistemu
Objave: 2312
Teme: 48
Ocena:
0
Sedaj sem prišel zadevi do dna....gre za alge, legionego, itd...tudi delno korozijo.... tudi če na 70 stopinj greješ se lahko zadeva pojavi...
...stvari kot se meni dogajajo se bodo začele dogajati tudi vam ker temperature v dvižnih vodih padajo...
lp
Objave: 910
Teme: 12
Ocena:
0
He he, ljudje bomo vedno isti...
Tako hočemo biti vladaji sveta, pa nas po levi in desni prehitevajo vsa bitja ...
Spominja me na izrek v štoparskem vodiči po galaksiji, ko so delfini izginili leto pred uničenje sveta in pustili sporočilo "godbay and thank you for all fish " ...
Mi rabimo GPS da najdemo sosednjo ulico, ptiči brez njega priletijo 1000km na isti cilj
Mi se borimo z rakom, morski pes ga nima
Mi se steriliziramo in živimo na toplem, da bomo dolgo živeli, želve živjo v mrzli vodi in jejo mrzlo umazano hrano in živijo 300 let
Medtem ko me zebe v gorateks jakni in drsi z najboljšimi planinskimi čevlji moj pes prileti 50 na uro in se v snegu na mestu ustavi ter se od vročine valja po snegu...
Jaz sem opravljal plavalni tečaj, kura zna plavat v štartu...
Ne vem zakaj bi pričakovali da v cevovodu nebi bilo živih bitij--- ??? Saj so povsod ...
l.p. Jože
Objave: 390
Ocena:
0
@pedenjdeklica: si uspel zadevščino sčistiti? Lahko opišeš postopek? je bila zadeva odpravljena še v roku garancije (uporabo navadne vode namesto tehnološke bi lahko smatral za napako izvajalca)? Kdo je delal analizo vode?
bye
Objave: 155
Teme: 8
Ocena:
0
zivjo
tudi sam imam TC in talno, dve omarice, v vsakem nadstropju ena.
in ko ledam tele loncke - tudi moji niso vec tako lepo prozorni, ampak malo vlece na rjavo-zeleno.... ampak ne pa crno. se tudi meni obeta kaj podobnega?
kaj pa ce recimo dvakrat na leto dvignem talno na maximum, da bi po ceveh sopalo ene 50oC, bi to kaj pomagalo? bom pa vsekako mojega izvajalca o tem povprasal...
lp
hudirudi
afternine Napisal:@pedenjdeklica: si uspel zadevščino sčistiti? Lahko opišeš postopek? je bila zadeva odpravljena še v roku garancije (uporabo navadne vode namesto tehnološke bi lahko smatral za napako izvajalca)? Kdo je delal analizo vode?
bye
Ocena:
0
pošlji mi slike, zeleno...alge....
ja lahko se ti obeta podobno kot meni....
...dvig temprature na max na 50 stopinj nič ne pomaga.
lp
Ocena:
0
zdaj me je kar malo strah, kaj bos rekel. slike nsio take kot tvoje, ampak malo rjave pa so. zdaj lahko da je to pac voda navadno taka, ce 1 leto in pol krozi v zaprtem prostoru...
[attachment=o502]
[attachment=o501]
[attachment=o500]
no, me res zanima tvoje mnenje...
lp
rudi
pedenjdeklica Napisal:pošlji mi slike, zeleno...alge....
lp
Ocena:
0
ne ne to ni to, to je običajna barva vode v talnem gretju. Da se ti je voda tako obarvala je lahko, ke prišlo do kakšnega manšega galvanskega čelna, ali pa so se ti je začela ravzijati mikrobna masa, biofilm, ki se ti je zaradi visoke temperature v zalogvniku tudi ustavil
lp
Ocena:
0
pedenjdeklica Napisal:ne ne to ni to, to je običajna barva vode v talnem gretju. Da se ti je voda tako obarvala je lahko, ke prišlo do kakšnega manšega galvanskega čelna, ali pa so se ti je začela ravzijati mikrobna masa, biofilm, ki se ti je zaradi visoke temperature v zalogvniku tudi ustavil
ja, fajn, saj ze na prvi pogled ni tako crno kot pri tebi. kaksni so tvoji naslednji koraki za odpravljanje?
lp hudirudi
lp
Objave: 12342
Ocena:
-289
Jao kako vsi komplicirate... ene 3 litre koncentrata, ki se mu reče antifriz , pa ne boste nikoli imeli nikakršnih problemov
Objave: 390
Ocena:
0
Kaj ni da moraš antifriz menjat vsake 3 leta ker postane agresiven in razžira cevi (vsaj pri avtomobilih je tako) ?
Tudi recept "3 litre koncentrata" ni ravno natančen - na kolikšno količino vode v sistemu (seveda nimamo vsi enakega števila, dolžine in preseke zank, da bi imeli enake količine vode v talnem).
bye
Objave: 639
Teme: 18
Ocena:
1
hudirudi Napisal:zdaj me je kar malo strah, kaj bos rekel. slike nsio take kot tvoje, ampak malo rjave pa so. zdaj lahko da je to pac voda navadno taka, ce 1 leto in pol krozi v zaprtem prostoru...
[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]
[ATTACHMENT NOT FOUND]
no, me res zanima tvoje mnenje...
lp
rudi
pedenjdeklica Napisal:pošlji mi slike, zeleno...alge....
lp
Tudi pri meni nastaja na steklu merilcev pretoka taka rjava barva. Moti me, ker bi vsaj enkrat na leto (recimo ob prvem zagonu centralne ob začetku kurilne sezone) rad preveril pretoke skozi talne zanke in radiatorje, pa ne morem, ker je steklo zarajhano. Prvo sem mislil, da mi mojstri niso sprali sistema, predno so noter natočili vodo iz vodovoda. Letos pa sem od enega mojstra dobil namig, da naj bi to bil navaden apnenec, ki se odlaga. Enkrat sem merilce že ščistil, pa se je po enem letu zgodba ponovila. Mogoče je res rešitev v demineralizirani vodi. Kaj če bi uporabil kar deževnico z dodatkom klora?
Objave: 16057
Ocena:
49
In če bi lahko preveril, bi bilo kaj? Bi vam bilo bolj toplo? Ali pa imate točne izračune in morate nastaviti pretok na 2,2134 l/min? Še ena budalaština za navlačevanje strank. Miljonkrat že povedano. Talno nastaviš, s čimerkoli, traja malo dlje, ampak ko enkrat to storiš, se s tem ne obremenjuješ več.
Očitno pa enim sede, da gledajo tiste lončke in odčitavajo njihovo barvo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: logo2.png]](http://shrani.si/f/39/12/1kbCgCq6/logo2.png) Verjeli ali ne, 400 ni dovolj!!!!
|