Kar naredi dom > Dom in male živali
Izkušnje s pasjo hrano

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izkušnje s pasjo hrano
Sushi:
Pohvale vredno, da se ukvarjaš z kuharijo za pse. To je pač tvoja odločitev in vem, da je poskrbljeno malce bolje, razumljivo je potem tudi, da se briketov nočejo dotakniti. No in smo spet pri razvajenih živalih in tistem - ja moj pa noče nič drugega jesti in pri tistem, kar sem napisal, da smo temu krivi sami. Naj dodam še eno resnico, ki ti morda ne bo najbolj povšeči in to je, da je pes (ali maček) konec koncev še vedno divja žival s svojim nagonom (tudi po preživetju) in da v naravi za živali nihče ne kuha (čeprav bi jim bilo morda to celo všeč). Na tej točki se strogo ločita najina pogleda na omenjeno problematiko. Čeprav so bili vsi moji dosedanji kot je tudi zdajšnji pes v 75% na briketih, le teh ne bom slepo zagovarjal. Je tudi res, da niti enkrat samkrat ne kupim isto vrsto briketov zapored. Vsakič dobi drugo vrsto, pa tudi ne kupujem cenenih briketov po 20 ali 30€ za vrečo, temveč tudi po 80 ali 100€ za vrečo. Tudi na tem mestu bi se dalo kakšno pokomentirati. In kot sem že omenil, tudi moj dobi marsikateri del kuhanega obroka za nas, dostikrat tudi celo kilo mesa, vendar ne kuhanega temveč surovega. Vendar s to razliko, da se zanj posebej hrana nikoli ne pripravlja. Ker v naravi to enostavno ne obstaja. Kot imaš ti, tako imam rad živali tudi jaz. In ker smo te živali v bistvu vzeli iz narave za svoje, je zanje treba skrbeti saj v našem svetu zase pač ne znajo več poskrbeti same oziroma bi jim bilo to težje izvedljivo. Ti jim pač kuhaš....
Še za konec: nimam se za vseznalca, vendar o psih vem veliko, nenazadnje sem se sedem let skoraj profesionalno ukvarjal z šolanjem psov. In že iz tega razloga enostavno ne moreš mimo kopice podatkov, ki so povezane z njimi, od prehrane, psihologije in razumevanja in predvidevanja njihovega obnašanja. In če bi bil pes, bi si vsekakor žele imeti svojo kuharico. Saj to ni nič slabega.
Ne zameri tega na koncu, ni mišljeno tako.
Arbajter, jaz bi se samo obregnil o anasteziji. Sej menda veš, da anastezija ni 100% varna? Da tudi če je vse 100% v redu z operacijo, ni nujno da se človek ali žival zbudi iz nje?
Pa to ne zaradi napak pri sami anasteziji, ampak zaradi reakcij telesa na anastezijo.
Tukaj si ga pač pihnil mimo.

Sent from mTalk
Ja, vem da anestezija ni 100% varna, sploh pri nemških ovčarjih ne. Ti so posebno občutljivi na količino anestetika. Je pa "relativno" varna v razmerju na kilogram telesne teže. In če veterinarje prosiš, da psa pred anestezijo stehtajo in tega ne naredijo (kasneje se je izkazalo, da je bila anestezija odmerjena po domače), kdo ga je pihnil mimo? Ali pa če zastavim drugače: kaj bi na mojem mestu storil ti? Imaš pa nujen operativni poseg. Prosim za korekten odgovor. Potem bo komentar "pihnil mimo" morebiti dobil drugačen prizvok ! Naj še omenim, da je bilo pri tem udeleženo eno od bolj "znamenitih" imen LJB veterine v Mestnem logu. Šlamastika pač.
Bistvo anastezije, je da je kontrolirana in vsekakor z vdihavanjem in nikakor na injekcijo, ker delajo 3. razredni veterinarji. 100% varne pa ni, že ko pelješ žival tja, se lahko kamion v tebe zaleti in .......
Ko enkrat dobiš napačno dozo anastezije ti nobena kontrola ne pomaga.
Na podlagi tehtanja se tudi doza določi.
Brunoland,
čakam tvoj odgovor.
Po tvoji "strokovni" oceni mi povej koliko je dobil količinsko vbrizgano in česa. Potem mi pa povej kaj je dobil tvoj pes. In koliko je razlike v prevelikem odmerku.
Pa saj bi moralo biti vse beleženo. Ali samo sklepaš po tvojem nevidenem tehtanju?

Mogoče je pa bila samo reakcija na snov ali pa zaradi kakega neznanega razloga pač se pes ni zbudil...

Ps: Ne rabim vedeti katera veterinarska ambulanta je bila, ker itak nobene ne poznam. Če torej veš koliko so česa vbrizgali in si poznal težo psa, in veš kakšni protokoli so, si upravičen do odškodnine.

Sent from mTalk
Jaz poleg briketov občasno dodajam konzerve, ali pa surovo meso (drobovina).
Kuham pa ne.
Bogi pesi. Ni zadost da jim obuvajo čevlje, jih ličijo in nosijo po torbicah, zaj še za jest ne bojo dobli. #DPMŽ
Naš je na briketih, zraven pa poleg kakšnega primernega ostanka kosila redno dobiva sardele. Se nam zdi, da ima tako veliko lepšo dlako.
1/3 briketi, 1/3 surovo meso, 1/3 zelenjava. Vsak dan surova kost. Ostankov človeške hrane zaradi soli ne dajemo. Izjema je kakšna kost iz juhe.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
29.09.2022 ob 13:16:41
Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
Najnovejše smernice bivanja in energetske učinkovitosti skoraj nič-energijskih hiš. Naselje DRENovo: naravni... Beri dalje »
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
26.09.2022 ob 12:19:36
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
Trajnostna gradnja prihodnosti  - V ŽIVO na prvi slovenski certificirani aktivni hiši V podjetju Lumar, pionirju in... Beri dalje »
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
21.09.2022 ob 07:43:24
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
Brez stresa, brez dela. Samo sprostite se in uživajte z družino in prijatelji. Vljudno vas vabimo na dan odprtih vrat v Krmelj, v... Beri dalje »
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
16.09.2022 ob 14:27:50
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
Smo vaš zanesljiv partner na področju gradnje in obnove, s ciljem uresničiti vaše projekte in nadgraditi vaše... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »