Splošno > Sam svoj mojster
Rezanje ploščic

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezanje ploščic
#1
Položil sem že kar nekaj keramičnih ploščic. Za malo bolj natančno rezanje sem kupil večji stroj za rezanje, z vodnim obrizgom . Pri rezanju se mi dogaja to, da na koncu, kakšne 5 mm pred koncem, ploščica poči tako, da ostane kriv rob.

To se mi je dogajalo tudi pri rezanju za navadnim malim rezalnikom za 40 €, toda tam sem zadevo rešil tako, da sem naredil krajšo zarezo na eni strani, potem pa sem ploščico prežagal po celi dolžini. To pa je pri večjem stroju nemogoče narediti.

Ker je zadeva zelo nadležna, me zanima če je kdo že imel podobne težave, ter kako jih je rešil. LP
#2
ravne reze keramicarji delamo z kvalitetno rocno rezalko :lol:

lp, keramicar
#3
Rezalka je verjetno una varianta iz Baubau?
Ploščico obrni na glavo, tako da bo ti bo najprej prerezalo glazuro (še predno poči).
Tako sem delal jaz in je bp.
-----------
LP, R
#4
avtoman Napisal:To se mi je dogajalo tudi pri rezanju za navadnim malim rezalnikom za 40 €, toda tam sem zadevo rešil tako, da sem naredil krajšo zarezo na eni strani, potem pa sem ploščico prežagal po celi dolžini.
Sam sem za rezanje svojih ploščic uporabljal mašino za 600€, pa sem moral delati enako..
Najprej sem zarezal 30 cm iz ene strani, nato pa še tri iz druge, drugače mi je vse polomilo (gorenje zebrano, naj bi bile dobre)

LP!
#5
Malo sem raziskoval še naprej ter prišel do zakljušča da nam tile štacunarji kot je baubau prodajajo ne samo šit robo, temveč tudi neprofesionalno.
Kako se lepo odreže ploščico in kakšen rezalnik je pravi, pa je tule lep primer http://www.youtube.com/watch?v=WjVWTMey ... re=channel.

LP in hvala za dobronamerne nasvete.
#6
Tale video expert ti ni povedal, da je treba diamantno rezilko vsake toliko "odpreti". Trši material kot režeš, pogosteje je treba odpirati. Kupi šamotno opeko polovične debeline in ko opaziš da stroj slabo reže, naredi rez ali dva skozi šamot. Presenečen boš nad učinkom.
#7
Spoštovani Terakota, tvoj napotek o 'odpiranju' rezalke, mi ni čisto nič pomagal pri rešitvi problema, mi je pa naslednje navodilo, izbrskano nekje iz interneta, ki pravi :
Press both halves of the tile together until the cut is complete to prevent the tile from breaking and chipping at the end of the cut.
DELUJE 100 %, tako kot še nekaj drugih zelo koristnih napotkov.

Lep pozdrav!
#8
Ko boš naredil dovolj dolžinskih metrov reza boš vseeno ugotovil, da brez odpiranja rezilka "orje", namesto da bi rezala. Spoštovanje gor ali dol.
Stroji kjer se proti rezilu z obema rokama potiska ploščica ki jo režeš, so redki. Jaz recimo ga nimam. Uporabljajo ga predvsem pečarji za rezanje pečnic. Kako se torej izogniti krušenju ploščice na koncu reza?
- kvalitetna rezilna plošča
- dovolj pogosto "odpiranje" rezilne plošče
- tik preden je rez končan je trebe rezanje zelo upočasniti.
- če do krušenja vseeno prihaja je treba najprej narediti kratko zarezo na mestu
kjer se bo rezanje končalo, nato obrniti ploščico in začeti rez na drugi strani
#9
Ali poznate koga, ki bi mi odrezal ploščice z waterjet (z vodnim curkom)?


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
11.10.2019 ob 09:01:30
Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
Zemeljski plin je vsestransko uporaben energent – v gospodinjstvu ga tako uporabljamo za ogrevanje prostorov, pripravo tople... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »