Ene par cen ti lahko serviram.
Dimnik (karodi) troslojni fi 150mm me je prišel 1180€ (10m), peč je bila 1968€ + prevoz iz nemčije 150€. Za talno, radiatorje s cevmi še ne vem, zalogovnik in bojler bova naredila s kolegom sama - plačam samo material.
Površina "stanovanja" znaša cca. 110m2 - od tega je nekaj v obstoječi hiši, nekaj pa sem prizidal. Radiatorjev bo šest (ne morem povsod dati talnega) - kopalnici, veža, hodnik, dve spalnici). Talnega bo cca 80m2.
Kot sem omenil je peč 14,7kw (10 + 4,7kw). Zalogovnik bo cca 800l, s kačo 24m iz 3/4 cole cevi (vse krom), bojler pa cca 300l z dvema kačama iz 3/4 cevi, 12m vsaka (gretje iz kaminske peči ali iz sončne, ki bo narejena nekega lepega leta - zdaj ni denar).
Avtomatizem
Precej sem (sva z mojo) premleval(a). Treba bo nalagat - ročno. Jaz delam od 6-14, moja dela po želji - včasih več, včasih manj. Od oktobra pa bo na porodniški.

V primeru daljše odsotnosti: Peč bo v dnevni sobi, radiatorji pa povsod tam, kjer rabiš hitro toplo (nimam kombinacije talnega z radiatorji - razen v kopalnici. Srečo imam, da se prostori tako razporejeni - stari in novi del). Peč zakuriš, počakaš pol ure ali uro in voila.
Sistem bo narejen tako, da se zalogovnik ne bo polnil dokler določena temperatura vode ne bo dosežena (dotok iz peči zgoraj, odjema pa dva - eden malo pod dotokom, drugi pa malo nad dnom zalogovnika). Ko bo temp. vode dosti visoka, se odpre rotodivert in preklopi na spodnji povratek v peč in tako se zalogovnik ogreva.
Talno ima zamik tri do štiri ure. Dokler temp. vode v zalogovniku ne pade, se bo talno ogrevalo, ko pa pridemo domov pa naj bo to popoldne ali zvečer in zakurimo, pa bo spet delalo. Razen če greš na dopust - pol je zima mraz.
Dimnik
Imel bom troslojnega (krom, izolacija 40mm, plašč). Imaš ga lahko znotraj objekta, vendar naj bi bil obzidan zaradi plinotesnosti. Ta, od karodija pa je plinotesen, vendar ga bom oblekel s knaufom že zaradi izgleda samega.
Peč
http://cgi.ebay.de/Kaminofen-DIPLOMAT-11...286.c0.m14
Kupil sem jo prek
http://www.kaminhandel.eu, vendar na njihovi strani ni slike od moje.
Doktorat. Če bo delalo? Naj bi.
Če koga kaj zanima, naj kar vpraša.
lp, jure
Da ne bo postalo preveč nepregledno bom na spodnje vprašanje odgovoril kar tukaj.