Opremljanje doma > Kopalniška oprema
podometni kotliček + viseca skoljka in siporeks

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
podometni kotliček + viseca skoljka in siporeks
#1
Zivjo!


Predelnih sten se nismo postavili in je se cas za pravo odlocitev, zato bi prosil za nasvete oz. predvsem izkusnje s kombinacijo v naslovu.

Krajsa varianta:
Ali je 20cm stena iz siporeksa dovolj mocna, da bi nosila podometni kotlicek in viseco skoljko ? Kotlicek brez konstrucije? Kotlicek s konstrukcijo?

Zakaj sprasujem? Prodajalec nejeverno zmahuje z glavo, ces to pa ni pametno niti pri kotlicku z lastno nosilno konstrukcijo, siporeks da je s**t. Vodovodni mojster vehementno trdi, da to pa sploh problem in da lahko uporabimo celo kotlicek brez konstrukcije.

Komu verjeti ? Ne bi rad kompliciral, po drugi strani mi je se manj vsec misel, da se stena lahko podre.

Malo daljsa varianta - Situacija:
ob eni zunanjih sten bomo s tremi predelnimi stenami (2 krajsi steni pravokotno na zunanjo in daljsa vzporedno z zunanjo) zaprli prostor, kjer bo en miniaturni WC. Podometni kotlicek in viseca skoljka bosta v tem WC-ja na eni od ozjih predelnih sten. Ta stena bo do visine 110-120 cm debeline 20cm, visje pa debeline 10 cm (dobimo policko nad skoljko).


Hvala in LP
#2
moje laično mnenje:

kotliček bo v zid naredil vodovodar. Tudi končno montažo bo verjetno opravil on. Verjetno boš njega klical ko bo kaj narobe. Torej tudi zdaj verjemi njemu. Verjamem pa da je to vodovodar, ki ga poznaš (in njegovo delo) že nekaj časa in je tudi doma iz tvojega kraja. Če je tako mu zaupaj če si mu tudi do sedaj. V kolikor pa te dajejo dvomi pa naredi "bolj močno" da boš lažje spal.
#3
siporeks služi bolj za oporo kot nosilnost, saj imaš za vse skupaj železno ogrodje, ki nosi večino teže in jo prenaša na tla. toliko, kolikor gredo sile vstran, pa bo po vsje vejetnosti zdržal tudi siporeks. vsaj meni drži. sicer pa, kot je rekel popek, poslušaj tiste, ki te bodo prenašali, če bo kaj narobe.
#4
Pri nas smo imeli enak problem, ki smo ga rešili tako, da smo naredili železno konstrukcijo iz 4 cm kvadratnih pohištvenih cevi, vse skupaj pa se obleče s Knaufom..
#5
Konstrukcije izdeluje Liv iz Postojne.
#6
Mi smo vgradili Geberit podometni kotliček i zraven je tudi kovinska konstrukcija. Potem pa je mojster vse skupaj "oblekel" v siporex.

Lep pozdrav, Primož.
#7
In koliko vas je prišla montaža in nakup tega geberit kotlička?
#8
Montaža 18000, dobava pa 34000.

Lep pozdrav, Primož.
#9
Tudi mi smo potem vgradili Geberitovo rumeno konstrukcijo v to kovinsko steno Smile
#10
Sam kotliček po moje ne predstavlja težave.
Prej bi imel pomisleke ob viseči školjki...
Računaj, da ob uporabi sedi na školjki kar nekaj kilaže :roll:

p.s.: Tudi sam sem pred podobno situacijo in še ne vem za kaj se bom odločil Cry
#11
Nič naj te ne bo strah glede školjke. Pri nas je zadeva lepo oblečena v siporeks in 90kg preverjeno zdrži. Sicer pa kolikor vem, večino tako ali tako nosi kovinska konstrukcija ine ne siporeks...

Lep pozdrav, Primož.
#12
ni problema...visečo školjko nosi zgolj kovinske konstrukija in ni panike da bi skoljka dol padla pod 100 kilašem ali pa več.
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
#13
No ja, tako so mislili tudi naši sosedje pa jim je ob vselitvi školjka počila na tla Sad
#14
rok2006 Napisal:No ja, tako so mislili tudi naši sosedje pa jim je ob vselitvi školjka počila na tla Sad

no ne vem kako šlampasto so imel pol to narjen. moji starši majo 2 taki školjki pa cje vse ok, s tem da ma fotr čez 100 kil!
jeeee mi imamo pa hiško jupi jupi jej! Smile
#15
vgradni kotlički+nosilec za školjko so dveh izvedb:
- izvedba za "močne stene", kjer se vse sile prenesejo na nosilno steno,
- izvedba za kanuf (tudi siporeks) stene, kjer je zgoraj omenjeni konstrukciji dodan se nosilni okvir za prenos sil na tla.

Sam sem montiral to zadnjo (z okvirjem) na steno, ki je sicer iz zidakov (10 cm), sam sem imel slab občutek in nisem hotel reskirati.

Imam pa LIV, model Tornado Duo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zdaj je pravi čas za najem kredita
25.11.2021 ob 14:17:40
Zdaj je pravi čas za najem kredita
Vašim sanjam o novem domu dajemo priložnost Izkoristite izjemno ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo... Beri dalje »
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »