Opremljanje doma > Kopalniška oprema
montaža tuš kadi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
montaža tuš kadi
#1
pozdravljeni!

ne vem kako se naj lotim montaže tuš kadi Moto od Kolpa san-a.
prosim, za kakšen predlog kako in kaj
še povezava do omenjene kadi
http://www.kolpasan.si/tuskadi/c1231/5970/o-2

lp
#2
kaj res nihče ni sam montiral tuš kadi
vsaj kakšen nasvet
lp
#3
Podlago narediš iz stirodurja, na katerega nalepiš v lepilo mrežico (2 sloja fasadne armirne mrežice in Rofix W50 lepilo).
Seveda v to prej pripraviš odtok.
Nato na to naneseš lepilo tako, da ko kad vtisneš nalega po celi površini.

Vse finese pa so zadeve, katere moraš "pogruntat" sproti.

Nekateri sicer delajo brez izolacije, a je vseeno občutek topline veliko prijetnejši če daš tistih par cm stirodurja (menda eni delajo tudi s stiroporjem, ampak vsaj EPS100).
#4
Saj ne vem če je še kaka ta tema odprta a vseeno.

Montaža Keramične tuš kadi.

Videl sem vse sorte montaž od purpena do lepila za ploščice a to naj bi bilo narobe.
Ob kadi sem dobil tudi navodila in glej ga zlomka (piše v italianščini in ne razume vsega do potankosti) pripravi se posteljica za tuš kad - se pravi da je v vaservagi - vendar se pošaka da se posteljica posuši , tuš kad pa se tačas odstrani.
Ko je zadeva suha naj bi se uporabil sikin silikon za pritrditev kadi v prej narejeno posteljico. Sama tuškad naj bi bila tudi cca 4mm odmaknjena od vseh sten in zapolnjena s istim silikonom. Razlog zakaj naj bi se uporabljal silikon je da lim preveč prime in je premalo kompenzira različne raztezke keramike in betona. Posledica naj bi bila počena tuš kad .
Ko smo bili v enem primorskem hotelu, so opremljali kopalnice s tuš kadmi -keramičnimi in res so majstri - sicer italiani vse kadi fiksirali s sikinim silikonom.

Prosim za malo komentarjev in pomoči

hvala
#5
Tule so še ena italijanska navodila: http://www.ceramicadolomite.it/document ... ccia_M.pdf
#6
tudi jaz bom v kratkem montiral kramično tuš kad. sam sem dobil v salonih več različnih informacij kako se mora vgraditi ta kad, sedaj pa ne vem katera je prava....

prišel sem do zaključka, da ob straneh ne sme bii prilepljena na steni, kar mi je logično, da se lahko "razteza". verjetno je tudi prav, kako je navedeno v ITA navodilih (priložil Terakota), da naj se kad ob straneh odmakne za 3-4 mm in doda Sikin silikon.
bolj pa sem v dvomih kako narediti pod kadjo. nekateri so mi rekli, da se na tla nič ne dodaja, drugi da daš suho malto ter čez njo še kos PVC folije in nato gor kad, da se kad samo uleže na zmes PVC-malta, v ITA navodilih pa je omenjena neka plastična folija. je to kakšna posebna folija, ki jo dobiš zraven kadi ali pa je to v bistvu tiso kar sem napisal zgoraj (malta+navadna PVC folija)?
kako je pa s talnimi ploščicami - pridejo pod kado ali samo do roba kadi? lažje bi bilo da jo daš po kado, da jo ne treba rezati po radiusu...
#7
ni nobenega keramičarja?
#8
Folija je PVC. Ploščice naj pridejo pod kad.
#9
V kratkem bomo naredili tlake v kopalnici, ker si je stric (starejša oseba) izbral tuš kad z nizkim robom za vgradnjo https://www.kolpasan.si/sl/izdelki/tus-k...flamenco-o
me zanima kako narediti tlake pri tuš kadi.
Dimenzije za vgradnjo so prikazanev priponki.
V navodilih je narisano da pride okvir 4 cm ozji ali potem naredim kar fršolingo za odprtino kot je na drugi priponki in pustim 4 cm robu ,da lahko naslonim kad.

Prosim za pomoč Sad


Priložene datoteke
.jpg   izrez za tuš.JPG (Velikost: 78,17 KB / Prenosi: 710)
.jpg   IMG_6884.JPG (Velikost: 16,88 KB / Prenosi: 709)
#10
Ni nobenega stručkota tu gor, oz. nekoga ,ki je to delal :?:
#11
Ta kad se montira na estrih ,naredi tlak čez celo površino
#12
Na risbi kaze da je kad na sredini globja kot na robovih, ali se motim. kaze tudi, da se polozi na ploscice?????
Kako se potem montira na tlak?
help!
#13
Lahko tudi na ploščice samo odtok moraš točno zrihtat. N i treba na ploščice če je ugradna .Ni mi jasno kako misliš ,da je v sredini globja kot na straneh
#14
Če gre za kad z obrobo, potem se vgradi na položeno keramiko, v primeru brez obrobe v estrihu pustiš luknjo na delu kjer pride sifon, odtočno cev ali koleno pustiš malo dlje, da kasneje lažje pozicioniraš točko sifona. Pred polaganjem keramike se kad vgradi kot vsaka druga, delno zapolni luknja, okoli sifona pa ostane malo zračnosti, da sifon lepo nalega na izliv kadi. Kad ima seveda svoj padec in je na delu sifona najglobja, zato je treba ob betoniranju estriha pustiti nekaj minusa na mestu tega nižjega dela .
#15
Kad je vgradna brez obrobe, torej pustim malo nižni tlak samo v predelu kjer bo sifon?


Skok na forum:
Zadnje novice