Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Polkrožna somostoječa tuš kabina Kolpa san-šlamparija!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polkrožna somostoječa tuš kabina Kolpa san-šlamparija!
#1
Po dolgem čakanju (več kot en mesec) so mi danes pripeljali Kolpa san tuš kabino.takoj sem se lotil razpakiranja in že prvi pogled na fiksirane štoječe nogice bi me skoraj kap.Niti ena nogica ne stoji pravokotno,kot drugo pa me sploh zanima,kako lahko tuš kad stoji fiksno na takšnih nogicah,saj samo silikon ne bo držal fiksno kadi.Druga še večja težava pa je ta,da kad ni pravokotna,tako da ko postavim kad v kot mi na eni strani manjka skoraj 3 cm.Tudi stena ni čisto v pravi kot,ampak sedaj pa še kad odstopa od pravega kota,vendar v drugo smer kot stena.Sedaj pa ne vem,kako naprej Sad
razmišljal sem,da bi kad vseeno malo obzidal,tako da bi bila bolj fiksna,ampak kako naj rešim 3 cm veliko režo?Verjetno bi moral na steno privijačiti še kakšen profil in nato nanj drseča vrata tuš kabine?Tudi obloga je zelo nekvaliteno polakirana,saj se vidijo nekakšni zrnci peska...
Prosim za kakšen nasvet,kako naj rešim to zadevo Smile

Od Kolpa san-a sem naročil tudi omarico za pod umivalnik in tudi tukaj ni bilo vse v redu,saj so štirje sponski trni predolgi za 5 mm,še dobro da sem ravno iz tega poklica in jih bom lahko skrajal.Ko sem pred 15-timi leti kupil omarice od Kolpe so bile narejene veliko boljše,zato lahko rečem da je to kar zdaj delajo res šlamparija.
#2
Kaj pa, če bi zadevo reklamiral??? Sam nebi nikoli prevzel "škart" robe...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
#3
Verjetno jih ima zelo malo stene v pravi kot v nulo natančno narejene , tudi pri meni je striglo na eni strani za cca 1cm ampak toliko ni problema ker gre kad pod ploščice in se skrije....ampak 3cm je pa malo huda.
Če kad toliko striže jo verjetno lahko reklamiraš - jaz bi jo oz. še bolje če lahko zamenjaš vzemi keramično-nobenih nogic, oblog, obzidavanja,.....

Glede kolpa-san pohištva pa ti popolnoma verjamem, kar sem videl razstavljenega je bilo po večini šlampasto narejeno.
#4
Malo verjetno je, da na kadi pravi kot zelo odstopa. Kad se izdeluje v kalupu in kalup je točen. Problem je v pravokotnosti zidov, to pa je treba VEDNO preveriti in popraviti pred polaganjem ploščic.
#5
barracuda,
verjetno je stena bolj iz vinkla, kot meriš!!
Za test: Izmeri stranice na bani : 60cm ; 80 cm ; Diagonala mora biti 100cm!!(pravokotni trikotnik).
Se pa strinjam z "Terakoto"!
Lep pozdrav
#6
Bodite zelo previdni pri postavljanju polkrožnih kadi.Pri moji sestri so kupili kad, vendar ne od Kolpa san, ampak od ene druge firme.Lufta je bilo za slabih 5 cm!!!! Problem pa je bil točno ta, da je so bile stene iz vinkla.Ko smo bili pri nas v tej fazi, smo stene najprej dali v pravi kot in zadeva je bila 100% drugačna, v nulo se je prilegalo.
#7
Smo pri postavljanju 100% pazili na pravokotnost sten, naredili 98% :lol:

Keramičar pa je prvo minuto v kopalnici preveril pravokotnost sten ob banji in tušu.

Tudi sam sem malo skeptičen do nogic za postavitev. Poleg lepljenja nogic na tla mi je predlagal obtežitev banje in kadi z zabetoniranjem zgornjega notranjega robu. Kaj si o tem mislite?

Lp
Kjer je red, svobode ni!
#8
barrakuda,
preglej spletnik od Terakote.
Bi priporočal,da naredite ležišče za banjo iz siporeksa; (podstavek-GT81);na siporeks dajte cementno malto in v to potopite banjo, da se vsede oz. sprime. Pred tem je potrebno na robovih zarisat do kam se banja usede, da se naredi ležišče oz. rob za pritrditev .
Lep pozdrav
#9
Pozdravljeni,

midva imava tudi samostoječo kad od Kolpa sana, pa moram povedati, da nisva imela
nobenih problemov. Namreč že predhodno sva poskrbela, da so vse stene zravnane.
Na to pa veliko ljudi pozabi, potem pa se zgodilo takšne neprijetne situacije.

Zato bi ti svetovala, da pokliščeš v Kolpa san in se poskušaš dovorit za zamenjavao
kadi za kakšno drugo, ki bi se jo morebiti dalo obložiti s ploščicami ali pa
poskušaš zadevo urditi tako, kot ti je priporočil Specialist. Mislim, da kaj dosti več
možnosti ni.
#10
Najlepša hvala za izčrpne odgovore.Še enkrat sem preveril kad in odstopa od pravega kota 1 cm,tako da to ni tak problem,bolj je problem pri pravokotnosti sten,tako da sem tudi razmišljal o zamenjavi kadi za vgradno,da pa ne bi še enkrat rušil sten kopalnic bi bila rešitev tudi ta da zažagam ploščice v kotu na višini kadi in kad porinem bolj v kot.Ne bo ravno najlepše,ampak je rešitev Big Grin Upam,da bom kad lahko zamenjal za vgradno in da ne bom spet čakal 1 mesec,če pa to ne bo šlo bom poskušal to bolje fixirati in po možnosti obzidati.

Lp!
#11
Danes sem se odločil,da zamenjam kad za vgradno in sicer sem imel res srečo,da sem naletel na zelo prijazno prodajalko,ker drugače blago po naročilu ne menjajo.Prav tako so imeli na zalogi ravno takšno kad za vgradnjo in tudi kotnost pri tej kadi je boljša,tako da bo sedaj vse fiksno kot je treba.Prej sem imel ploščice do tal,tako da jih bom sedaj odžagal na določeni višini in porinil rob kadi pod ploščice in tako tudi zakril nepravilni kot sten.
Sedaj pa samo še malo volje za delo,saj sem jo pri prenovi kopalnice že kar malo izgubil.Ja,tako je če delaš vse sam,ga sem pa tja tudi malo pobiksaš,apak po mesecu in pol trdega dela bo kopalnica končana Big Grin
Še enkrat hvala vsem za pomoč!
#12
barracuda Napisal:...... in porinil rob kadi pod ploščice in tako tudi zakril nepravilni kot sten.


A ni tako(kad pod ploščice) v vsakem primeru (tudi če bi imel "montažno" kad)?
:?:
#13
Jaz, tega ne razumem. Narocis nekaj, potem se sprasujes kako bo stvar stala in na kaksen nacin se montira? Kot, da bi kupovali knjige na metre za okras. Kupis element, in te pred nakupom sploh ne zanima sistem postavitve, nacin vgradnje, potem pa bi ze kar nekaj predeloval po svoje, ne da bi se prej pozanimal pri proizvajalcu. No ja, roko na srce, tudi proizvajalci so prave perle! Drugi, takoj modificirajo z alternativnimi resitvami. Zastavlja se mi vprasnje: kako sploh nekateri kopujejo, tako pomembno opremo?, Ali sploh pomislijo na tako pomemne stvari, kot ne naprimer montaza. Vsak proizvajalec ima natancno shemo montaze, ali je dobra, smiselna in Vam razumljiva, to je potrebno preuciti ze med nakupom in ne po nakupu. Razumem, da vam barva ne odgovarja, ampak, da vam sistem ni razumljiv.....
#14
Jaz sem že kar nekaj sten naredil za kopalnice, vse v pravi kot, pa me ni še nobena stranka klicala, da je tuš kabina kriva in zdaj ne gre notri.

Mislim da nekdo dolguje opravičilo Kolpa san-u.
Lp, furbo
#15
Tudi mi smo zelo zadovoljni z kolpasanovo montažno tuš kabino. Je pa res to da nam jo je postavil mojster, ki zadevo obvlada in je kabina kljub temu da je samostoječa čisto fiksna, kakor da bi bila zabetonirana v tla.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »