Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena dela za tlake, omete in fasado

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena dela za tlake, omete in fasado
#1
Sem sicer že fino prebrskal stare teme, vendar ne najdem najboljših odgovorov.

Z zidarjem, ki mi zida hišo iz siporeksa in je zelo kvaliteten (beri natančen) se dogovarjava še za nadaljevanje sodelovanja. Do sedaj sva bila zmenjena tako, da material nabavljam sam, orodje in delo pa ima on oz. mi računa zgolj delo.

Imam dve etaži po 60 m2 in sicer spodaj za položit izotek, 8 cm stirodurja (3+5cm križano) in 10 cm estriha na armaturno mrežo na katero bom sam predhodno navezal žico za talno gretje. Zgoraj pa je potrebno položiti 2 cm kamene volne in 5 cm estriha ravno tako armiranega z mrežo in navezano z grelno žico. Estrih bo ročno mešan in ročno nošen v objekt. Kar se natančnosti tiče me ne skrbi, saj je pri temeljni plošči velikosti 150 m2 na kateri na sredini stoju 60 m2 tloris hiše bil v toleranci pod 1 cm. Bil celo pohvaljen s strani Ytongovega inštruktorja. Cena za delo je 10 EUR/m2. Kako se vam zdi?

Pri tankoslojnih ometih, ki ne bodo na fino poglajeni (izgled ometov po starem, ko so jih delali z mivko) oz. bo le dvakratno zaribavanje želi imeti 5,5 EUR/m2 za delo.

Za fasado mi še ni dal cene. Gre pa se za tankoslojno fasado oz. za siporeksov zidak 40 cm brez dodatne izolacije in nanj fasada. Kakšno ceno za delo mi je za pričakovati? Koliko pa računajo oder?

Lepo prosim za vaše komentarje in lastne izkušnje s temi deli.
#2
midva imava ravno majstra za omete.
Se pravi sredino je že naredil in sva zadovoljna. Pravzaprav glede na ceno je več kot zadovoljivo. najprej rofix z mrežico, potem čez spet rofix da zagladi, čez pa dva krat kitanje in brušenje. Stene so čist gladke. Sicer sva ga mogla zaradi špalet veliko opozarjat ampak jih je potem nekako speljal. Je pa računal 3.5€ po m2. Da smo na jasnem, samo delo. Material sva kupila midva.

Razmišljva da mu bova rekla tudi za tlake. Ne vem koliko bi računal.

Lep dan želim
#3
Morda im še kdo kakšno izkušno za deliti z ostalimi?

Cena estriha (tlakov), ometov, gips plošč, fasade,... delo, material, vse skupaj.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »