Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Zamenjava kopalne kadi ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamenjava kopalne kadi ?
#1
Po 20-tih letih smo se odločili,da bi zamenjali kopalno kad.Danes sem izštemal in podrl staro kad,ker bo nova drugače obrnjena.Ko sem začel podirati staro banjo sem opazil,da je pod banjo polno vlage,saj so bili zidaki dobeseno prepojeni z vlago.Možno je da je bila kje požrta svinčena cev in je tam puščala voda ali pa ta vlaga nastane sama od sebe,zato imam pa eno vprašanje za vas in sicer,kako pravilno vzidati kopalno kad?Ker bom dela izvajal sam bi rad vedel točen postopek okoli vzidave in tesnjenja pri stiku banje s ploščicami.Mogoče ima kdo tudi kakšno sliko,kakopostopek poteka.
Za odgovore že vnaprej hvala!
#2
tudi mene zanima to, kdo ve?
Žeja me je napadla, pil sem v samoobrambi...
#3
http://www.podsvojostreho.net/weblog_en ... 7ead521e30
http://www.podsvojostreho.net/weblog_en ... 7ead521e30
#4
Najlepša hvala za tvoje slike in pomoč Terakota,saj si mi prihranil kar nekaj dela.Banjo imam sedaj vzidano,položil pa sem tudi že eno steno ploščic,sedaj pa me čaka še tuš kabina in pa prestavitev WC-ja.Ja,zopet štemanje in nerganje vseh družinskih članov,ker nekaj časa ne bo wc-ja.Nazadnje pa pridejo na vrsto talne ploščice,za katere me kar malo skrbi,kako jih bom rezal saj so 33 x33 cm in moja zastarela mašina za rezanje to velikost še sprejme,ampak samo pravokotno,ne pa tudi diagonalno.Bo treba verjetno nabaviti novo.
Maram pa še reči,da pokladaš ploščice zares lepo.

Lp!
#5
Terracota, ti samo plagaš ploščice, ali tudi kaj narediš okrog kadi, oz. delaš še kaj drugega?
Žeja me je napadla, pil sem v samoobrambi...
#6
Burgi26 tvojega vprašanja žal ne razumem. Kaj naj bi naredil okrog kadi?
Kaj delam se pa najbolje vidi tule: http://www.terracotta.si/
#7
tudi kad oz. tuš kabino postaviš, umivalnike, itd...kako je z vodovodarji, ti zrihtaš, ali je potrebno sam to priskrbeti? Kmalu bo čas za menjavo kopalnice pri meni... :?
Žeja me je napadla, pil sem v samoobrambi...
#8
Za adaptacijo kopalnice se je treba dogovoriti z nekom, ki je sposoben organizirati vse mojstre. Rabiš rušitev, odvoz, dostavo nove keramike, vodovodarja, monterja centralne kurjave, pleskarja, električarja, keramičarja, včasih zidarja. Pa načrt in svetovanje. Cel logističen podvig je to. Jaz žal nisem pravi naslov. Tile so pravi: http://www.trgocev.com/ Je pa seveda odvisno, v kateri regiji živiš.
#9
aha, hvala, sem iz Gorenjske...ko bo čas, se obrnem na pravi naslov :wink: ...še enkrat hvala...
Žeja me je napadla, pil sem v samoobrambi...


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »