Objave: 164
Teme: 87
Ocena:
0
Kako zgledajo oziroma kakšne so cevi za meterono vodo.
Meni so danes iz dom trada pripeljali rdeče rebraste cevi brez luknjic, take kot za elektriko. A je to vredu ali ne.Po moje je to cev za kable.
Kakšne barve so ali bi morala povedat, da potrebujem dranažno cev, hvala za pomoč-
Objave: 564
Teme: 24
Ocena:
0
Za meteorne vode se ponavadi uporablja črna rebrasta cev, brez luknjic seveda. Drenažna cev pa ima luknjice.
LP-Damijan
Objave: 164
Teme: 87
Ocena:
0
Fi 100 so betonske z luknjicami, ke grejo najmanj 2 m v zemljo. Cevi za katere sprašujem se morajo napeljati okoli cele hiše in morajo biti gibljive, vendar me zanima kater, ker imaš rumene z luknjicami, rdeče za elektriko pa črne, vse so si med seboj podobne. Nato pa to rebrasto cev spelješ v plastično sive barve, to pa priključiš na betonsko cev, mora biti naklon.
Objave: 6781
Teme: 38
Ocena:
34
elvi5,
družba, iz izkušenj vam predlagam trde cevi za odvod in razvod meteorne vode. ( med jaški) :wink:
To so : sive KCM cevi; oranžne "PE-HD" , te so dražje; sive PE ali PP cevi.
Osebno mi niso primerne gibljive cevi saj se kaj hitro dogodi, da se kje posedejo in tako nastane "sifon". S časom se začne nabirat umazanija oz. ostanki in se cev zabije. Tudi zemlja jo stisne in se tako zmanjša pretok vode v krizni situaciji.
Lep pozdrav
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Kot so mene poučili, je pomembno, da se drenažne cevi zavije v filc, ker se s tem prepreči drobnemu pesku, da pride v cev in jo z leti zabije.
Menda pa obstajajo tudi takšne drenažne cevi, ki imajo zgoraj luknjice, da voda pronica v cev, spodaj pa je nekako na U brez luknjic, da gre voda potem naprej in ne skozi cev.
Objave: 182
Teme: 7
Ocena:
0
Sej je vseen klinc kakšna je cev. Važno da je funkcionalna, dimenzionirana in bo služila svojemu nameni kakšnih 50 let.
Objave: 173
Teme: 20
Ocena:
0
Drenažne cevi tunelske oblike Todren (Totra plastika) so po mojem mnenju najbolj primerne za drenažo okoli objekta. So trdne in spodnji del ni perforiran.
So dražje, a mi ni žal da sem se tako odločil. Večina daje krhke rumene cevi, perforirane po celoti. Te so namenjene za izsuševanje travnikov, pa še tam jih osebno nebi uporabljal.
Lp :wink:
Objave: 4472
Teme: 98
Ocena:
4
... in s takih sem jaz tudi drenažo naredil - zgornji del sem nažagal in navrtal, spodnji je poln, problemov na ovinkih ni, ker obstajajo kolena. To je to. Ker sem jih dobil poceni me je sploh cela drenaža malo stala.
P.S. - Horch, na videz se poznava. Si delal pri skoraj mojem sosedu (lesno brdo).
LP,
Samojed
Objave: 1268
Teme: 7
Ocena:
3
bom pisal kar v to staro temo.
torej bi moral vzeti obvezno te trde cevi če bi želel vodo iz žlebov itd kam speljati? ker nekaj bo šlo v zbiralnik deževnice, ostalo bi pa po tej gibljivi reflex cevi speljal direkt do teh odtokov da vodo spravim čim dlje stran od mene ali soseda da ne zaliva koga.