PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Stirodur pri fasadi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Ker sem pri fasadi omejen na debelino 10cm, sem se nagibal k temu, da bi zaradi višje toplotne izolativnosti stirodurja od stiroporja, izdelali kar celotno fasado iz stirodurja. Mojster pa mi takšno izvedbo odsvetuje, ker se baje stirodur v odvisnosti od temperaturnih razlik preveč razteza in krči in bi takšna fasada lahko pokala.
Kaj menite na to?
Kje lahko najdem dejanske podatke na to temo?
Predlaga mi izvedbo s kameno volno, cokel pa s termodurjem. K stirodurju sem se nagibal tudi zato, ker je tako izdelana fasada veliko bolj trdna in kompaktna. Mi lahko kdo iz prakse pove, koliko trdna-kompaktna je fasada iz volne v primerjavi s fasado iz stiroporja?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Brez težav se lahko uporabi stirodur. Lahko pa uporabiš tudi Neopor:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")plasticsportalunichr("46")net/wa/plasticsEU~en_GB/portal/show/content/products/foams/neopor_neu/neopor_applications_sub1[/url]
Ta Neopor je pa nek skrivnosti material. Tako na hitro na tej strani nikjer ne najdem minimalnih tehničnih podatkov, za dawnload pa bi se moral registrirati. Kar izrazito sovražim, ker me potem spamajo...
No, končno sem nekaj našel in sklepam, da je prevodnost 0.29 W/(m²·K)... Kaj pa paropropustnost? Ima kdo iz tega fasado?
S stirodurom nihče ne dela fasade. Deloma zato, ker je predrag, deloma pa zato, ker ga bi bilo treba sidrati. Pa tudi vprašanje je, ali ne bi zaradi raztezanja na temperaturi, fasada pokala. Če si omejen z debelino, vzemi raje stiropor z dodatkom grafita, ki ima boljšo izolativnost od navadnega. Najnovejši izolacijski materiali imajo še boljšo izolativnost, vendar so verjetno tudi ustrezno dragi.
Ima mogoče kdo podatke, koliko se različni fasadni materiali (stiropor, stirodur, tervol) raztezajo pri spremembah temperature?
Kaj pa weber.therm plus ultra 022 , ki ima koef.toplotne prevodnosti 0,022 W/mK, paroprepustnost pa je 35, kar tudi ni tako slabo.

Tule so cene iz posta iz drugega foruma :

6cm 1m2 = 19,43 € po debelini je isto kot cca 12cm navadnega stiropora. Za primerjavo od novolita debeline 10 cm 0,32 z preklopom je 10.60€ V obeh primerih dosežemo isto stopnjo izolativnosti
8cm 1m2 = 25,91 €
10cm 1m2 =34,81 €

Te cene so maloprodajne sklepam da brez davka, sem pa izgubil voljo do pogovora ko sem izvedel cene da bi še to vprašal
GRADiM Napisal:Jub prodaja sistem fasad "demit" z XPS fasadnimi ploščami (Fibran Diana) <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.jub.si/svetovalnica/strokovnjak-svetuje/od-problema-do-resitve-eksterier/toplotna-izolacija-fasade-jubizol-fasada/fasada-jubizol-xps/">http://www.jub.si/svetovalnica/strokovn ... bizol-xps/</a><!-- m -->

Glavna slabost XPS proti EPS je ta, da se da EPS na neravnih stikih plošč neprimerno lažje pobrusiti, kar za "napolitanka" površino XPS plošč verjetno niti ni priporočljivo...

Drugače pa: tudi sam se nagibam k XPS fasadnemu sistemu... bomo še videli...

Če na linku pogledaš v opis, čemu so te XPS plošče namenjene, so samo za cokel in konstrukcijo v zemlji. Pa za zaščito špalet in okenskih preklad oziroma roba betonske plošče. Torej niso mišljene za celotno fasado.
GRADiM Napisal:"Fasadni toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL XPS je primeren le za objekte z višino do 22 m, uporaba plošč iz ekstrudiranega polistirena v fasadnih izolacijskih oblogah objektov višjih od 22 m iz požarno varnostnih razlogov namreč ni dovoljena"

Misliš?
Zgleda, da imaš prav. Confusedhock: Sem pa še vedno skeptičen, kako se to obnese v praksi.
Iskanje po temi