Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena asvalta in polaganje tlakovcev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena asvalta in polaganje tlakovcev
#1
Mogoče kdo ve koliko je cena asvalta z vsemi pripadajočimi deli?
Pa cena polaganja tlakovcev (brez tlakovcev)?
Morda kakšen izvajalec- področje Dolenjska- Posavje?
#2
o tem je bilo že veliko napisano,preglej mal nazaj

LP
#3
Kolikor sem zasledila, je cena polaganja tlakovcev nekje od 10 EUR/m2. Mislim, da se ti to bolj splača delat v lastni režiji.
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
#4
tlakovci 8-9eur/m2 plus topla malica Smile
5-7eur t/m rezanja plus topla malica Smile Big Grin

asvalt 25 eur m2 komplet tu pa brez malice ker delajo drugi :lol: :lol: :lol:
#5
Nas je prišlo 10€ za m2
#6
Mah, tole s toplo malico je še iz komunističnih časov. Prvič niti nimam pogojev za nudit tople ali kakršnekoli obroke, drugič nimam časa ...
Zato najemam takšne, ki sami poskrbijo za svojo prehrano. Ni šans, da jim plačam za storitev + kuham.
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
#7
s55ra Napisal:Ni šans, da jim plačam za storitev + kuham.

saj nobeden ne zahteva kuharice ampak malo dobre volje

malica je malo za hec zraven :lol:

cene so pa ta prave
#8
Jaz pa sem vedno dal malico zraven. Posebej če imaš najete mojstre, saj so veliko bolj "fleksibilni" če imajo nekaj toplega za pod zob in hladnega za na zob Wink

Govorim iz lastnih izkušenj :lol: :lol: :lol:

TB
#9
Za brezalkoholno pijačo in kavo smo tudi mi poskrbeli. Kuhala pa nisem nikoli. Ali pripravljala sendvičev - razen ko smo dali smrekico na rušt (takrat se mora).
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
#10
iz komunističnih časov, heh. Smile
joj kako prav bi prišli tisti časi, ko so si ljudje pomagali med sabo. skuhat toplo malico nekomu, ki ti stvar naredi veliko ceneje + seveda dobro ni noben problem. tudi sam takrat moram nekaj jesti. če pa je prihranek na 200m2 400evrov nimaš sploh kaj razmišljat. tudi dopust bi vzela pa v senviče namazala z majonezo Smile če bi stvar pri parih takih stvareh ponovila, bi kmalu dobila za 20cm stiroporja za na fasado Smile in nebi iskala najcenejšega, skrati najboljšega fasadarja? mar ne?

Smile
mal heca mora bit Smile
#11
citroen, se ne strinjam s tabo. Določena dela je najbolje prepustiti strokovnjakom in ljudem, ki se na to spoznajo. Nekdo, ki je npr. sebi položil ploščice v kleti, za mene še ni dober keramičar, pa naj bo še tako prijazen in pripravljen pomagati ... kot tudi ni sosedov Franček dober statik, ker si je sam izdelal uto za psa ... kot tudi ni od mamine sestrične stric v petem kolenu dober vodovodar, ker si je potegnil cev za zalivanje vode na njivo ... kot tudi ni od bratranca tast dober zidar, ker si je sam zazidal štalo pred 20-imi leti ... Razumeš? Ne želim privarčevati na račun kvalitete zaradi solidarnosti. Časi samogradnje oz. nekaterih del so mimo. Sem pa vesela, da natančno bereš moje poste. Morda mi boš pomagal najti poceni in kvalitetnega fasaderja. :lol:
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
#12
časi samogradnje so delno minili. vendar še vedno pa vstrajam, da za določene stvari lahko prišparaš ogromno para, če se lotiš "kumunističnega" pristopa. tlakovci,fabjon,položiti izolacijo po tleh, ter električne vode za knauf in še ostale stvari pa res mislim, da lahko pomaga tudi bratranec v 8 kolenu.
mimogrede sem pred 3 leti, praktično sam postavil nov centralni sistem. peč je na bio maso, za vodo pa imam toplotno črlpalko. sam sem delal vse. od prevrtanja dimnika,vstavitev rosfreja,polaganje bakra,ploščic v kurilnici,izolacije zalogovnika,elektronike in bla bla....
verjemi mi, pa da sem ogromno prišparal in še vedno deluje ok.(od začetka sem imel težavo pri tlaku-sem zanemaril eno spremenjivko v enačbi).pa tisti čas so vsi strokovnjaki za centralne kot tele gledali v te sisteme. sam osebno sem našel samo 1 na našem koncu, da je vedel zakaj se gre.sedaj se to masovno vgrajuje.
stvar lahko pogledaš tudi z druge strani. v kopalnici mi ziher noben keramičar nebo položil ploščic tako lepo, kot jih bom sam. saj vendarle delam sam sebi Smile
je pa treba imeti mejo. za statika se pač ne morem iti, prav tako si ne predstavljam kako bi izdelal kvalitetno fasado z 10 al pa 12 cm Wink
tlakovce pa si upam Smile pred 10 leti sva jih s stricem položila okoli hiše, še zdaj so ok. pa sem bil mladi pokavc Smile teren dobro izravnaš,poteptaš ter položiš Smile joj kok je simpl Smile hecam se.
vendar plačilo enmu majstru po 10 e na meter je pa prav smešno. sicer bom pa jaz dal asfalt, ki pa ga bom težko položil sam. razen če ukradem cestarjem on instant asfalt Smile Smile
#13
aja glede fasade pa nevem kako ti bom lahko pomagal. Smile doma sem iz čisto drugega konca kot ti. no veliko sem sicer tudi v mb, ker je punca od gori.jutri grem v toti maribor.heh.kje pa delaš hišo. prav v mestu? če jo delaš kje v brezju daj 20cm stiroporja Smile hec
#14
No, saj pri tlakovcih sva istega mnenja. Lahko jih polagaš v lastni režiji.

Sicer pa ... Gorenjci itak delate vse v lastni režiji. :lol: :lol: Smile :twisted:
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
#15
škrtost je lepa čednost Smile ker pol lahko daš 15cm stiroporja na severno pa 20 cm Smile seveda v lastni režiji. Smile glede na to, da sem precej v mb, a bi me ti povabila, ko boš delala fasado. to pa zato,da bom lahko gledaj majstre in potem skopiral doma Smile ti boš pa prišla k meni takrat, pa boš delala senviče. se razume, bez majoneze.
no zdaj pa resno:
sara, zakaj pa stiropor? nekateri stalno omenjajo, da to zgleda kot, da hišo zapreš v polivinil? tako imenovani bunker. ali je to mišljeno samo, ko imaš stiropor tudi od znotraj.

p.s. kakšno vreme imate gor? ziher bo spet dež ali pa sneg.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »