Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Viseča ali stoječa školjka?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viseča ali stoječa školjka?
#46
Jaz sem se nedolgo nazaj spraševal, kako je mogoče, da so na trgu skoraj vse viseče školjke take, da te pošpricajo spodaj. Mi je izgledalo, kot da je ljudem všeč tovrstno vodno hlajenje, ali sva pa samo midva z ženo čudaka, ker naju pošprica.

Nikoli ni bilo dileme viseča ali stoječa (žena želi visečo, meni pa ni tako pomembno). Zato sva iskala tako, ki ne škropi oz. minimalno. In žena je našla prav to, ki je zgoraj že omenjena - Catalano zero light. Zaenkrat še ni v uporabi, a glede na izgled kritičnega mesta je bistveno drugačna od vseh ostalih.
#47
Ne spremljam teme, kupiti pa moram v prihodnosti 2 - kdaj točno te školjke pošpricajo, ker si ne predstavljam?
#48
hehe, tale tema je pa res za nasmejat :-))))))))))

urs - verjetno takrat, ko "pridelek" pljuskne v vodo :-)
#49
Torej prebereš kakšno novico, te na mehko blato prime in nimaš z izborom skreta težav....... :lol: kam je zavila tema :lol:
#50
Na tržišču se da dobit ogromno visečih školjk.Saj takrat ko sem obnavljal kopalnico -sem naredil študij .Meni od VILLEROY BOCH ne špricne nič pa če pade ne vem kaka klobasa Smile
Je pa tudi super ko lahko spucaš kopalnico tudi pod školjko.Vodovodarja smo imeli super,tako da res nimamo problem ne z odtekanjem,kakšnim silikonom itd itd.Problem je to danes folk špara pri obnovi potem pa dobi takšnega ali drugačnega šalabajzerja.
Zagotovo pa je tudi pomemben kakšen tip viseče školjke kupiš.
#51
Potreboval bom 3 školjke, kotliček je geberit kombifix. Katera viseča se obnese in ne šprica pri padanju klobas v vodo? Pa da je cena normalna, po možnosti.
#52
Sam imam visečo školjko, z luknjo bolj zadaj (na 3/4), čeprav sem jo iskal bolj spredaj ("s podestom") Skrbelo me je ravno to, da bom pošprican. Danes nisem pošprican pa tudi smradu ni saj pade direktno v vodo.Sicer pa klobasa pade kot kopje z nizke višine, saj je od vrha deske do vode le kakšnih 22 cm. Školjka je dolomite ne vem pa kateri model. Danes bi se odločil enako, tuširamo pa se raje pod tušem.

Lp Bojan
#53
Še sama sem enkrat napisala, da je velik tega dizajna sam šminkerija, uporabno pa ni preveč - sam to ne drži za visečo školjko. Stoječa mi ej grda, pa še spucat ne moreš okol. Imava pa eno, najbolj poceni ni bila, hm... Villeroy & Bosch ? V kateri rang spada, ne vem - sam se mi zdi ravno obratno, da so stoječe špricale, ta pa ne. Pa sploh če lulaš - me še ni nikoli pri nobeni Smile
#54
Jaz imam tudi dolomite, pa ni nobenih problemov s špricanjem niti z ničemer ostalim. Pa tudi metlica je neuporabljena Smile
#55
Po dolgem času ponovno obujam temo. Pred dobrimi 8. leti se je v tej temi kot najprimernejša viseča WC školjka, ki pri opravljanju potrebe ne "šprica nazaj", omenjala Catalano Zero (ali Zero+) 50 supeso.

Glede na to, da proizvajalci ne spijo in izdelke "razvijajo" na slabše, imam pomislek, da sedanje viseče WC školjke Catalano Zero 50, nimajo več te dobre lastnosti. Na tej povezavi je še tehnični list: http://www.ceramicacatalano.it/allegati_...V50N00.pdf

Zato sprašujem vse, ki so v zadnjem času kupili to školjko ali je še zmerom zasnovana na isti način, da ne šprica nazaj pri opravljanju potrebe ?

Prosim za predloge ostalih, ki imajo dobre izkušnje iz drugimi znamkami in modeli visečih školjk.

Že v naprej hvala vsem !
#56
Mi imamo Dolomite že 14 let. Kateri model je ne vem več, res pa je da nimam težav s "špricanjem".
#57
Niti enkrat se mi še ni zgodilo, da bi kaj pljuskalo iz školjke ali me pošpricalo. Laufen pro brez roba.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »