Opremljanje doma > Kopalniška oprema
stara hisa-Ureditev kopalnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
stara hisa-Ureditev kopalnice
#1
no, pa bi se jaz prosil za kaksne komentarje, nasvete, ideje...

tukaj lahko vidite kako si zamisljam ureditev kopalnice v pritlicju stare hise ki jo nameravam obnavljat (aprila gremo v akcijo z rusenjem!)
prikazano je trenutno stanje vs.bodoce.

[Slika: kopalnica10ld.th.jpg]
odlocil sem se, da locena lokala zdruzim, da pridobim nekaj prostora.
Vhodna vrata bo treba mal premaknit, da bomo lahko izkoristili prostor na levi za polico ali omarico(priblizno 50cm)
Vem..vem..da bi tus veliko bolj prakticno izstopal, a zena je nekako postavila veto na zadevo in tako bo treba kad notr stisnt :roll:

Spelo in druge eksperte v ompremljanju notranjosti bi pa prosil za kaksen napotek glede ploscic, saj ponudba je res ogromna (mozaiki, majne, velike, podolgovate..). nekako bi se rad izognil pretirano modernim zadevam, saj po mojem je potrebno malce upostevati tudi "duso" stare hise, torej bi rad nekaj v znamenju enostavnosti.
barvno si zamisljam zadevo takole (seveda po odobritvi zene):
tla: temnosiva matt
stene : bele, kjer so ploscice pa kaka svetla barva (rumena, beige..), saj prostor ni zelo velik in ne bi ho6tel ga se dodatno zmanjsati
tu pa tam kaksen detajl zelenega mozaika (ne upostevati risbe, kjer ga je morda prevec..)
polica za pomivalnik pa les-masiven svetlejse barve (hrast?)

vnaprej najlepsa hvala za ideje in pomoc!! Big Grin
junior
#2
glede na skico se mi zdi, da si iztisnil maximum iz prostora, ki ga imaš na razpolago... glede barv pa tudi... po eni strani imaš srečo, da imaš ženo, ki se je zelo angažirala pri vseh teh spremembah, sicer so pa itak ženske tiste, ki preživijo malo več časa v kopalnici, tako da jim naj bo... trosed v dnevni pa si le sam izberi...Smile
#3
po opisu sodec je takoj ob vratih omarica in ne pralni stroj. ce bo vgradni kotlicek, bi jaz verjetno zamenjala pozicijo umivalnika in WC/bideja, ker je prostor dolg. nad kotlickom bi potem naredila nise v knaufu z lucmi (pac za globino kotlicka). umivalnik bi pa dala tam, kjer je zdaj WC. tako bi bil prostor manj vagonast. pa veliko ogledalo nad umivalnikom in ozje in visoko ogledalo zraven radiatorja.
#4
Najlepsa hvala obema za komentarje!!

hm, Spela imas prav, da je zadeva nekam podolgovata. Razlog, zaradi katerega sem postavil wc+bide v tisti poziciji je v tem, da sta blize ze obstojecim odvodnim cevem.

ce sem prav razumel, bi ti dala wc+bide na levo stran, kjer sta sedaj predviden umivalnik+omara? hm..a v tem primeru bi moral vrata se malo pomakniti na desno in zamenjati smer odpiranja (da ne bo presenecenj, ce nekdo pozabi zakleniti Big Grin )? V takem primeru pa kot ob vratih(kjer je sedaj predvidena omara) morda ne bi bil tako izrabljen..

pralni stroj vsekakor ni problem, saj bo postavljen v drugem prostoru-pralnici ob kotlovnici.

hm..bom malce pretuhtal in skusal narisati..vsekakor velja se zamisliti!

se enkrat hvala!!! Big Grin
junior
#5
Kaj ne bo novi cevni radiator malo prešvohcen in bo le težko nadomestil sedanja dva. Žene (vsaj moja) so bolj zmrzljive in hočejo imeti v kopalnici vsaj 25 stopinj. Hiša je stara, kopalnica ima 2 okna.

PS
Ali je tisto pod večjim oknom tudi radiator?
#6
Teoretik Napisal:Kaj ne bo novi cevni radiator malo prešvohcen in bo le težko nadomestil sedanja dva. Žene (vsaj moja) so bolj zmrzljive in hočejo imeti v kopalnici vsaj 25 stopinj. Hiša je stara, kopalnica ima 2 okna.

PS
Ali je tisto pod večjim oknom tudi radiator?

hehe..risba je malce naceckana :oops:ne, tam ni radiatorja, to je bila samo prvotna ideja...
dobra opazka, a ne bi smel biti problem, saj v nekaterih delih pritlicja(kuhinja, vhod+hodnik, kopalnica) bom postavil tudi talno gretje.

lp
junior
#7
hm...morda en argument ki odsvetuje postavitev umivalnika blizu kopalne kadi bi lahko bila elektricna varnost (npr. situacija, ko si ena oseba susi lasi pred ogledalom, druga oseba al otrok pa se kopa v kadi)
junior
#8
no, ta argument je bolj za lase privlecen. takih situacij v realnem zivljenju ponavadi skoraj ni. jaz si nikoli ne bi susila las, medtem, ko se nekdo kopa, ker je takrat v kopalnici vse prevec pare in je s susenjem bolj slabo, ogledala so zarosena itd. jaz grem susit lase sele po tem, ko kopalnico posteno prezracim, prej mi je zaradi vse te pare tudi cisto prevroce.
ce pa bi se ze enkrat v 10ih letih to zgodilo, lahko se vedno montiras vticnice na levo stran umivalnika.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »