PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Razrez cisterne za kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrebujem par informacij za razrez cisterne. Cisterna je Imp- jeva 3000 l, narejena iz pločevine. Pojavlja se mi dilema ali naj razbijem steno in jo potegnem ven, v tem primeru bom moral postavit nov zid pa še na novo uredit cokel od hiše, ali pa jo enostavno razrežem. Ampak vem da varjenje je hudo nevarna zadeva, če v njej ni vode, ne vem pa kako je z razrezom ali je zadeva ravno tako nevarna, oziroma kako jo najenostavnejše in najvarnejše razrežem? Prosim za nasvet nekoga ki je že imel opravka s tem, oziroma nekoga ki zadevo obvlada v strokovnem smislu. Hvala za pomoč. ANNI
Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval !
Mi smo jo spraznili kolikor se da, oprali z vročo vodo in gasa fleks v roke. Še danes je cela bajta. 8)
Mi smo imeli podobno dilemo. Sicer smo imeli 2 cisterni po 1500 l. Na srečo smo jih dobili ven. Morali smo razbiti nekaj ploščic na balkonu, malo smo podrgnili cokel in stara vrata. Na koncu pa smo cisterni še prodali. Če jih nikakor ne bi dobili ven, bi jih oče razrezal.

Tanja
So obrtniki, ki to naredijo. Še bolje, kot s fleksom je z električno ali pnevmatsko povratno žago - lisičjim repom. Ropotalo pa bo oh in sploh, ni pa iskrenja, manj možnosti požara...Lp Kadotr
mi smo jo oprali z vodo pa fleks pa je sla na pol
dejte previdno s temi zadevami. hlapi znajo bit zelo nevarni, vem primer, ko so hoteli na enem sodu tako navarit pipco gor, pa je šla cela delavnica v luft in enemu delavcu je pokrov odrezal glavo.
je pa res, da je kurilno olje/dizel precej manj hlapljivo in bolj "varno" glede tega, vseeno pa niso to heci. nekje sem slišal, da se tudi pesek notr da pri takšnih posegih, vendar pri takih dimenzijah najbrž odpade..
vsekakor po kakšnega strokovnjaka najbolje dobit.
če te je res tako strah, razkiraš 3 m3 vode, jo napolniš in odrežeš "pokrov". Potem bo pa že šlo.
Cisterno izpraznil, odprl vsa okna, potem vtaknil not izpušno cev starega sesalca, da je cisterno izpihal, vzel v roke velik fleks in razrezal hudiča velikosti 2200 litrov v roku ene ure ko keks.

Priporočam dobre slušnike, gas masko za celi obraz in dobro delavsko obleko.
Takšna debata je že bila na forumu in prosim vse ki odgovarjate, preberite kaj je napisano v prvem postu. Zakaj mešate bencinski tank z cisterno za plinsko olje. Razrežete jo lahko na več načinov, nobeden ni nevaren, previdnost pa je potrebna pri vsakem delu.
Jaz sem imel cisterno 2000 l, v manjšem prostoru, tako da je bil razrez nujen. Na koncu sem se odločil za mojstra. Prišla sta dva. Iztočila in prečistila sta kurilno olje, ki sta ga nato odpeljala h kupcu, ter razrezala cisterno in odpeljala pločevino. Vse skupaj je trajalo 2 uri!:lol: Za njima sem samo pomil tla v hodniku.

Imela sta posebno orodje, ki deluje kot velik odpirač za konzerve. Pa še točno sta vedela, kako se lotiti dela. Nobenih plinskih mask, nobenega polnjenja z vodo, nobene "fleksarice". Za začetek sta zvrtala luknjo s kronsko žago za železo, naprej pa s tistim odpiračem. Cena pa je bila delu primerna in sprejemljiva.

Če želiš kontakt, me obvesti po ZS.

L. P.: Goba
In koliko je bila cena, če ni prevelika skrivnost?
Tale fant <!-- m --><a class="postlink" href="http://ciscenje-cisterne.si/index.php?id=48&lang=sl">http://ciscenje-cisterne.si/index.php?id=48&lang=sl</a><!-- m --> je iz Cerkelj, torej skoraj tvoj sosed.
Fantje vidim da ste na tem področju kar aktivni, se zahvaljujem za vse predloge. lp ANNI
Nisem tako bogat, da bi poceni kupoval !
M|ha Napisal:In koliko je bila cena, če ni prevelika skrivnost?
Po pravici povedano ne vem točno. Sam razrez z odvozom je bil, če se prav spomnim, okoli 150 EUR. Čiščenje olja tu ni všteto.

Jaz sem kurilno olje, ki je ostalo (1000 l), oddal sorodniku. Ima večje podjetje. Ta je vse plačal, meni pa kupil še novo Husqvarno 359.
pri meni so 2000l spraznili,zvrtali luknjo in potem z mocno vbodno zago prezagali na pol,vse skupaj z nalaganjem na kamion pol urce
1 2 3
Iskanje po temi