Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Metuljček Kamnik in CMC (Ceste Mostovi Celje)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metuljček Kamnik in CMC (Ceste Mostovi Celje)
#1
Sem veseli oz. po slabem letu bivanja ne več tako veseli lastnik stanovanja v stanovanjskem objektu Metuljček, v Kamniku.
Nekaj stanovanj je še v fazi prodaje preko nepremičninske agencije Metropola d.o.o.
Potencialnim kupcem pa nekaj "veselih" informacij.

Če začnemo v kleteh, ki sta 2 in namenjeni parkiranju vozil in shrambam: betonske plošče so prej kot v letu dni popokale in trenutno je videti garaža kot mozaik. CMC sicer odpravlja napako tako da "zaliva" razpoke - koliko je to dobro pa presodite sami. Verjetno ne tako dobro kot če bi plošča ostala takšna kot bi morala biti = v 1 kosu.

V shrambah, ki so v kleteh je zračenje zelo slabo in temperatura v teh prostorih je daleč od primerne za shranjevanje ozimnice. Torej krompirja zagotovo ne boste imeli v teh shrambah... ostane vam opcija da ga kupujete sproti v trgovini Tuš ki je takoj čez cesto.

Danes po rahlih padavinah je v predprostoru kjer so nabiralniki podstavljeno vedro, v katerega se veselo steka voda. Od kod jo je toliko in od kje je pritekla sem se vprašal tudi sam = pa ne vem. Ni pa v redu!

Stanovanja ki so v nizkem pritličju so enako pod navalom vlage in odkapnice ki veselo zaliva atrije. Enako voda zaliva kleti.

Prostori za smeti npr. nimajo prav nobenega zračenja. Po mojih informacijah je investitor ocenil, da lahko vrata preprosto odstrani in tako omogoci zračenje. Kako se bodo pocutili lastniki stanovanj tik ob odprtih smetnjakih jih ne zanima! Krasna projektantska rešitev! (Arhitekt ki je to zrisal je vreden težke brce v njegov sedalni predel telesa.)

Fasada na balkonih pri predelnih stenah (knauf plošče) je seveda že popokala in pojavile so se razpoke. Vprašanje je, ali naj to lastnik sam zafila ali naj klice CMC... vsekakor verejtno ni dobro da vlaga in dež zalivata take razpoke. Pa bom že kupil tisto dozo silikona ...

In še konkretno iz stanovanja:
Odtok v koplanici za pralni stroj je bil tako šlampasto postavljen, da ni bilo na njemu varovalnega čepa. Kar nekaj časa je tako voda veselo zalivala steno... predno sem ugotoil da iz stene prihaja pena od pranja...

Po pol leta se je luža vode pojavila se pod pomivalnim strojem v kuhinji. Po štemanju stene (moj prispevek k resitvi problema) sem ugotovil da so vgradili sifon, ki je bil počen. Aaaahhhh malenkot bodo rekli! Ali pa da je počil meni ker sem pretrdo privil cev...

Naročil in plačal sem večjo banjo. Ker ob ogledu ni bilo v kopalnici luči je z baterijo teško vse videti. Podpisal prevzemni zapisnik...
Ko pa sem namontiral luč sem ugotovil da je banja lepo porajsana - verjetno od keramičnih ploščic, ki jih je keramičar zložil kar v banjo (le te sem v času polaganja videl prav tam).

Pa da ne govorimo o raznih sicer tankih razpokah med stiki sten... ali pa kar po stropu počez...

Pa tezave na vratih v vhodu v garažo, ki takoj od začetka niti niso imele senzorske celice... pa je bila potrebna urgenca da so to namontirali... so šparali verjetno...

Pa od tega da je celoten vhod umazan z madezi od lakov, ki so jih podizvajalci pustili za seboj ob reklamiranju lakiranja... itd.

SKRATKA - sem se razpisal... ZAKAJ? zato, ker je CMC na objektu Metujcek pokazal kako šlampasto se da objekt zgraditi.
Naj se držijo cest in mostov = pri takih - stanovanjih projektih so pod nivojem!

Vsekakor jim ta objekt ni v ponos. Tisti ki ne verjame pa naj svojo pot ubere na metropolo in se dogovori za ogled objekta... pa nikar pozabit stopit v garaže.., kleti... HITRO VAS BO MINILA ŽELJA ODSTETI TOLIKO EUR...

Pa srečno... kupcem... CMC pa HVALA - prvič in zadnjič od vas!
Lahko vas je preprosto sram za tak izdelek kot ste ga dali v uporabo!

Jani
Kdor dobro seje - dobro tudi žanje. No običajno je tako ...
#2
Ja lepo si se izpovedal, ni kaj.
Kaj pa sedaj. Po tvojem pisanju sklepam, da je vse skupaj globoko v ku..!
Kaj na to pravi upravnik objekta?
Upam, da kupnine še nisi plačal v celoti, oziroma, da so sredstva za odpravo napak v garancijski dobi in sredstva za odpravo reklamacij po prevzemu, vsajk deponirana pri notarju.
Če je zadeva res tako katastrofalna - ja potem se kupci organizirajte - tržna in gradbena inšpekcija še zmeraj delujeta, sestavite ustrezne ugovore in prijave.
Angažirajte odvetnika - skupinsko. Zahtevajte znižanje kupnine, saj so razlogi ki jih navajaš skrajni primer šlamparije in nekvalitete.
Če se to kaže la na fasadah, je to le estetika. Bolj me skrbi, da so šparali tudi pri sami konstrukciji.
Bolela vas bo glava, ampak aspirin je poceni. Bolje to, kot pa da vas bo bolelo v denarnici, ko se bo izvajalec pobral na drugo gradbišče, ali celo izpuhtel iz registra podjetji.
Ukrepajte hitro!
#3
Zato tudi ta stanovanja zdaj prodajajo z 10% popustom?

Sicer pa tako kot je predhodnik napisal: organizirajte se stanovalci sami.
Upravnik se ne bo, ker nima motiva.
Splača se vam sestati s kakšnim odvetnikom, povabite kakšnega izvedenca za gradbeništvo in mu plačajte za svetovanje.
Sodni mlini sicer meljejo obupno počasi, vendar boste skupaj lažje premaknili, če bo zadevo peljal odvetnik.
Posameznike vas bodo zagotovo obravnavali kot tečne kupce, če pa bo uradno šlo bo po mojem bistveno drugače.

Če se ne motim, zveza za zaščito potrošnikov omogoča tudi brezplačno pravno pomoč; tudi medijsko je njihova odvetnica zelo prepoznavna; vsekakor pa ti priporočam, da vse kar sam popravljaš, skrbno dokumentiraš (računi, fotografije).

Srečno!
#4
še malo zgodovinskih dejstev za 'mlajše' forumaše, ki še niso prebrali celotnega foruma:
http://www.podsvojostreho.net/viewtopic.php?t=7621&

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#5
Kakšne pa so sedaj cene, za recimo trisobno stanovanje?
#6
gremlin Napisal:še malo zgodovinskih dejstev za 'mlajše' forumaše, ki še niso prebrali celotnega foruma:
http://www.podsvojostreho.net/viewtopic.php?t=7621&

lp

Zanimivo branje :? Confusedhock:
Ampak OXYGEN, zakaj si pa vse svoje poste pobrisal?
#7
Upam, da se boste organizirali in rešili zadevo !!

Se pridružujem tvojemu vprašanju "medo9" in sicer zakaj se brišejo stari posti ?

Vem pa, da se je v preteklosti to že počelo.

Lp
#8
No, in potem se lahko vprašaš, zakaj se stara stanovanja prodajajo po skoraj enaki ceni kot so nova?!? Zato, ker so nova narejena tako šlampasto, da ni za povedat in potem je ob vsem tem napisano še...prodajamo nadstandardna nova stanovanja pod ne vem, kakšnimi Alpami...
#9
Ob dejstvu, da se objekt Metuljček v Kamniku (očitno) poseda :? :? :? = Vsaj v tako smer gredo razmišljanja in prve ugotovitve.

Jaz pa se ob vsem tem sprašujem kdaj bo ta objekt prenehal biti gradbišče?
:evil: :twisted: :evil: :twisted: Mivke je po celi bajti dovolj za gradbišče.

Razpoke plošč v garažni kleti, ki jih je očitno še več kot pred 2 meseci so namreč enostavno prelepili s posebnim trakom in le tega posuli z mivko (da se trak pod obračanjem koles vozil ne odlepi). S tem so preprečili zamakanje vode in ostalih primesi na avtomobile v spodnji parkirni etaži.

Mivka je tako po celem objektu in redno jo stanovalci s čevlji lepo nanosimo v svoja stanovanja, kjer podtem škripa na ploščicah. Se že sprašujem ali bo treba pred vhod v stanovanje položit mokro krpo za brisanje čevljev ??? Itak je treba sesati redno...

Že razmišljam da bom vrečko od sesalca potem spraznil kar v parkirni kleti - in jim vrnil mivko... da ne bo CMC Celje kakorkoli oškodovan.

Imam pa resno vprašanje za kakšnega strokovnjaka ali je tako reševanje počene betonske plošče res tista optimalna rešitev oz. ali gre preprosto za najcenejšo varianto zadostiti reklamaciji? Mene tole kar delajo ne prepriča. No še za informacijo, ki sem jo dobil od majstrov ki sta lepila tiste trakove: Razpok je za več kot 500 m = vsaj toliko traku sta porabila ob prvi rundi lepljenja.

In še eno vprašanje za kakšnega poznavalca: V kopalnici sem iskal ventil za vodo od pipe nad kopalno kadjo. Pa takega ventila nisem našel. Očitno je cev speljana direktno. Je to OK? Ne vem kako je po drugih stanovanjih v Metuljčku?
Ob vhodu ima sicer vsako stanovanje svoj lastni ventil za zapiranje vode - tako da obstaja možnost da se vsa voda zapre generalno.

Lep pozdrav vsem. 8)

PS: Spet sem naredil slabo reklamo za prodajo praznih stanovanj. Hmmmm se bo drugič treba bolj potrudit = pa ne bo takih forumov!
Kdor dobro seje - dobro tudi žanje. No običajno je tako ...
#10
Organizirajte se stanovalci in najemite izvedenca in odvetniško pisarno.
Čas hitro teče in splošni, 10 letni garancijiski rok na gradbena dela bo minil kot bi mignil.
Ta objekt je očitno res velika polomija in še dobro, da sem prijatelja odvrnil od nakupa stanovanja za 210.000.
Ko mu tole jutri pokažem, zagotovo pade ena pizza ;-)
#11
Zdravo,

kako pa sedaj po 10 letih izgleda situacija v Metuljčku? So poštimali packarije? Eva


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
21.05.2019 ob 10:54:40
Premierno na ogled nova vzorčna hiša podjetja Lumar
V podjetju Lumar v soboto, 25. maja 2019, med 10.00 in 16.00, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo v Dragomlju premierno predstavili svojo... Beri dalje »
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
05.04.2019 ob 08:55:11
Lumar Terra-R 131 - na ogled Lumarjeva hiša za vrhunsko bivanje na enem nivoju
V podjetju Lumar, v soboto, 13. aprila 2019, med 10. in 16. uro, pripravljajo dan odprtih vrat na vrhunsko zasnovani pritlični hiši Terra-R 131.... Beri dalje »
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
14.03.2019 ob 12:15:28
Se je na stenah ali v kotih vašega stanovanja pojavila plesen?
Plesen je največkrat posledica nepravilno izdelanega gradbenega detajla, kjer na mestih s pomanjkljivo toplotno zaščito prihaja do kondenzacijske... Beri dalje »