Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Tuš kad z nivojem tal

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tuš kad z nivojem tal
#16
p.s.

sem našla odgovor v tehničnem katalogu. Ali razbijat ali pa nič. :roll:
Alea iacta est
#17
Pri nas smo pustili "luknjo" prostora pod bano nismo zalili z estrihom (imeli smo znan dimenzije tuš kadi) - stiropor je viden. Višinskega problema tako nimam.

Kar me zanima je
1) ali imate urejen dostop - vpogled v stanje sifona pod to kadjo in na kak način.
Dve običajni bani, ki sem jih imel doslej v uporabi sta na tem mestu puščali, kar smo uredili preko revizijske odprtine pri tuš kadeh vgrajenih na ta način (brez obrobe) te možnosti seveda ni...

2) Ali se naknadno vliva estrihe (recimo hitrosušeče) na ta recimo 10 cm nižji nivo ali se zadevo pod tako tuš kadjo pusti "odprto"?

Kot rečeno prostora imam do hidroizolacije, ki gre po plošči 13-15 cm (stiropor) + 6cm (estrih) +recimo 1,5 ploščica višinsko torej ključem problem, ki se mi vrti v glavi. Če pride do puščanjka => nastal bo en mini bazen, ki bo vodo držal do nivoja HI (ta gre še kakih 20 cm po steni - a se zaključi pod vrhom estriha) potem pa? Morda sem paranoik ampak če se da kaj naredit raje ukrepam zdaj ko je še vse dostopno kot potem, ko so zadeve že "nepovratno" vgrajene.
#18
Če je morda relevantno ta kad se bo vgradila brez obloge - v tla

http://www.kolpasan.si/izdelki/tus-kadi ... r-d-120100
#19
S čim ste pritrdili tuš kad iz litega marmorja na estrih?
Nek keramičar mi je dejal da se morajo te kadi obvezno postaviti na za to pripravljene noge. Jaz imam idejo, da bi se kad z enim elastičnim lepilom pritrdila na tla in nato položile ploščice do kadi.

Hvala!


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »