Opremljanje doma > Bela tehnika
Kateri pralni stroj kupiti?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kateri pralni stroj kupiti?
#1
Vem, da je to že prezvečena tema. Sem prebral cel forum, pa se vseeno ne morem odločiti. Torej kupujemo pralni stroj. Svoj izbor sem skrčil predvsem na 2 modela in sicer je prvi Gorenjev WA 64143, ki je sedaj v akciji za 650 € https://trgovina.gorenje.si/default.asp ... uctid=1215 Sem prebral v eni temi, da je ta model za Nemški trg in da je zato boljše kvalitete.

Drugi pa je od Boscha Logixx 8 Sensitive WAS 24460BY za 679 €. http://www.mimovrste.com/artikel/325002 ... was24460by

Torej kateri je po vašem mneju boljši. Gorenje ima nižjo porabo vode, elektrike, možnost dodatnega izpiranja ter 1400 obratov na min. Bosch pa možnost pranja 8 kg perila (Gorenje 6), prikaz časa do konca pranja, število obratov od 400-1200.

Ker sva še neizkušena na področju pranja Smile me zanima kaj bi vi kupili. Lahko predlagate še kakšen drug model do 700 €, s katerim ste sami zadovoljnji. Vsak nasvet kaj je za vas bolj pomembno bo prišel prav.

Lep dan,
alesn
#2
Jaz imam Hoferjevega za 320 EUR. Ima 1600 obratov, A razred, zamik vklopa, prikaz časa do konca pranja, ful enostaven za naštimat (sem zgubila navodila, pa nimam nobenih problemov), pere 6 kg......

V glavnem- zelo zadovoljna. Še enkrat bi kupila isto- sploh če pogledam ceno. Mama je kupila Miele za 1000 Eur, pa nekak ni tisto ful, je kar z mojim primerljiv, le da njen opere 8 kg. A za dva je to preveč, ker ne moreš tako dolgo čakat in potem daš pol stroja prat....

lp alka
Morda živiš v zanimivih časih.....
#3
Hja, veliko kvazi brandov (Hofer, Matrix, Vivax, Quadro...) je narejenih v
Turčiji. Tam pa sta samo dve varianti - Beko in Vestel. Za beko vem, da
imajo tri serije in samo 'top' se malo kvari. Ostali dve sta 10+ %. So pa
že vsi kvazi brandi spoznali, da se ne splača imeti šrota...

To kar manjka Turkom je kakšen 6th sense in podobne 'čarovnije'. Če ti to
kaj doprinese k lagodnejšemu življenju pač kupiš.

Če imaš preveč denarja kupi Gorenje, Miele, Bosch... drugače pa pritrdim
prejšnjemu postu. To je tako kot LCD TV Gorenje - made in Turkey (Vestel)
pa ga ate in mame še vedno kupujejo kot slovensko blago.
#4
Obstaja razlog, zakaj je Miele dražji.

Predvsem je skonstruiran popolnoma drugače, kot ostali aparati. Recimo uteži so kovinske in ne betonske.

Po eni strani razumem, da lahko nekdo kupi za isti denar dva turška stroja za enega Miele.

Ampak, razlika ni očitna na zunaj, razlika je skrita pod pokrovom.
#5
Se popolnoma strinjam. Lahko pa se seveda zgodi, da je najcenejši Gorenje
še vedno dražji od najdražjega Turka. Pa zaradi tega ne bo nič boljši...
Drugače pa en klic na ETIS in vprašaš kaj se najmanj kvari :wink:

Off-topic:
Bi se pa na tem mestu obregnil še ob Calgonit. Za kako dolgo kupujemo
stroj? V bistvu naprave niso več narejene za 22 let, ampak jih menjamo
veliko bolj pogosto. Toliko kolikor zmečeš v življenjski dobi stroja za
Calgonit in podobno mehčanje imaš že nov stroj...
#6
a ni še pred kratkim kar precej krožilo okoli, da se gorenjevi aparati precej kvarijo?

sicer sem absolutno za nakup izdelkov domačih proizvajalcev (če so primerljivi po kvaliteti in ceni), ampak te pritožbe so se mi nekako vsedle v spomin....
#7
Mi imamo prvega (Gorenje) in sem zelo zadovoljna, pa peremo praktično vsak dan.

Tudi prej sem imela Gorenje in je delal brez težav več kot 10 let!

Če mene vprašaš - Gorenje.
#8
alesn Napisal:Vem, da je to že prezvečena tema. Sem prebral cel forum, pa se vseeno ne morem odločiti. Torej kupujemo pralni stroj. Svoj izbor sem skrčil predvsem na 2 modela in sicer je prvi Gorenjev WA 64143, ki je sedaj v akciji za 650 € https://trgovina.gorenje.si/default.asp ... uctid=1215 Sem prebral v eni temi, da je ta model za Nemški trg in da je zato boljše kvalitete.

Drugi pa je od Boscha Logixx 8 Sensitive WAS 24460BY za 679 €. http://www.mimovrste.com/artikel/325002 ... was24460by

Torej kateri je po vašem mneju boljši. Gorenje ima nižjo porabo vode, elektrike, možnost dodatnega izpiranja ter 1400 obratov na min. Bosch pa možnost pranja 8 kg perila (Gorenje 6), prikaz časa do konca pranja, število obratov od 400-1200.

Ker sva še neizkušena na področju pranja Smile me zanima kaj bi vi kupili. Lahko predlagate še kakšen drug model do 700 €, s katerim ste sami zadovoljnji. Vsak nasvet kaj je za vas bolj pomembno bo prišel prav.

Lep dan,
alesn

Preveri še LG modele, ki lahko tudi parno perejo. Z paro osvežijo perilo, ni potrebno likanje,... Mislim da pride cca 800 EUR v Harvey Normanu.
#9
Sem pa videl reklamo za Gorenjev stroj z 1600 obrati in A razredi v Metro Cash&Cary za okrog 375 evr.

Se mi zdi, da je Gorenje v Avstriji močno cenejši, kot v deželi na sončni strani Alp.
#10
Ja res je v Metroju taka cena za Gorenjski pralni stroj, ima pa 1600 obratov.
#11
Pa ne samo pralni stroji, tudi drugi gorenjevi aparati so tam ceneje.

Tudi jaz prisegam na Gorenje, če ne druzga, da je vsaj servis blizu.

Lp
#12
Hvala za vaša mnenja. Še vedno pa se nisem odločil. Kupiti moram namreč vse (pralni, pomivalni stroj, hladilnik, kuhalno plopčo in pečico. Zaenkrat sem ziher le za set indukcijska kuhalna plošča in pečica, ki bo od Gorenja, ker je v akciji za 1000 €. Za hladilnik mi znamka ni tolikšnega pomena, samo da ima opcijii nulto cono in no frost. Seveda bom izbiral tudi glede na znamko, pa tudi na denar. Več problemov pa imam pri izbiri pralnegs in pomivalnega stroja. Za vsakega lahko dam max 700 €.

A iam kdo izkušnje z LG parnimi pralnimi stroji. Verjetno je to bolj nov sistem, ker pri drugih proizvajalcih tega nisem zasledil. Zato me malo skrbi zanesljivost, pa tudi cena je mogoče previsoka. Bom pa še poskusil najti kaj več o tem.

Kaj pa pri pomivalnem stroju. Ali priporočate popolnoma integriran ali delno. Bojim se, da je pri popoplno integriranih večja nevarnost za pokodbe gumbov itd. No do pomivalnih sttrojev še tako ali tako nisem prišel, tako da niti ne vem kako je z izbiro. Predpostavljam pa, da so delno integrirani cenejši in morda je tudi več izbire.
Torej, če ima kdo še kakšno mnenje, ga vabim, da kar na plan z besedo Smile

Lep dan!
#13
Kuhalna steklokeramična plošča in pečica sta v akciji v Metroju! Cena za komplet je 478,80€. Pralni stroj Gorenje 1600 obratov cena 394,80€.
#14
Za pomivalni stroj ti priporočam nek srednji razred, ker ni toliko razlike med njimi. Jaz sem imel prej Candy, pa Gorenje, sedaj imam pa Bosch in ta je najbolj tih med njimi. Vsak je pa opravil svoje delo!
#15
Kupili smo pred leti Candy komplet - pralni, sušilni in pomivalni stroj. Preplačali! Popravila eksotično draga, rezervni deli sploh. Da ne pomislim na čakanja, da je del prišel. Po nasvetu zamenjali z Gorenjem s čim manj elektronike. Bolj komplicirano, bolj podvrženo defektom. Sedaj špila OK. LP.


Skok na forum:
Zadnje novice