Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
sidrni vijaki za votlo opeko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sidrni vijaki za votlo opeko
#1
A morda kdo pozna alternativo dragim Hilti HRD vijakom z vložkom za votlo opeko. S takimi vijaki/vložki bi rad na opečnat zid pritrdil podkonstrukcijo za leseno fasado....

[Slika: li01655.jpg]
#2
Vprašaj tule : http://www.kovinoplastika-kosmatin.si/

So v obrtni coni Trzin.

Drugače me pa kontaktiraj, pri Hiltiju precej jemljem, morda jim lahko zatežim za nekaj popusta zate. Wink
Lp, furbo
#3
Teh vlozkov ne poznam. sem pa sam pred casom tudi montiral konstrukcijo na opecno steno za fasado. Resitev sem dobil na http://www.zeleznina.mister.si . dobijo se vlozki v katera nafilas lepilo, takov v vlozek vtaknes vijak in drzi ko hudic (po nekaj urah).
#4
ali pa kaj , kar se uporablja za suhomontažno pritrjevanje.

Seveda pa je treba dati več vijakov kakor 2 Confusedhock: Confusedhock: .
#5
http://www.friulsider.com/site_eng/03pr ... otti2.html

Te vijake imajo v merkurju. Cena za 20 cm dolge je 44 centov. Sicer ni čisto namensko za votlake vendar sem probal in drži kot pes ježa. Fino se mi zdi, da je dibel tudi v širini lesa in torej lahko vrtaš direktno skozi les in ne rabiš iskat lukenj.
#6
Kar se tiče pritrjevanja lesene podkonstrukcije na votlak lahko uporabiš tudi MUNGO uložke z vijaki. Poglej si stran http://www.mungo.ch in tam boš našel tudi zastopnika za slovenijo. Drugače pa imajo zelo kakovostne artikle. Poišči vijak z uložkom MB-SS ta je za votle stene
Lep pozdrav
#7
Ali pa takšne vzemi ki so za okna - takoimenovani turbo vijaki, ki gredo v opeko, beton itd. Le dobro mašinco za vijačit rabiš. Zvrtaš fi 6 luknjo (skozi les lahko več, če želiš da ga stisne k steni, pri oknih to ni treba) ter zapodiš noter vijak. Za opeko bi morali biti precej dolgi - cca 20 cm, za beton pa precej krajši.
LP,
Samojed
#8
če hočeš da bo res držalo ko pes uporabi kemična sidra...kot je omenil...lepilo(posebno nafilaš v poseben vložek...in samo noter potisneš vijak....drži kt da bi na armaturo obesu...
to each his own...
#9
hvala vsem za nasvete in informacije. Zadeva je že dolgo končana... Kupil sem mungo vložke in vijake, ki so se odlično izkazali...

btw, turbo vijaki niso za v votlake, ampak zgolj za v beton.
#10
Pistrix zdravo!
Ali imaš leseno fasado že narejeno? Ali lahko razložiš postopek izdelave lesene fasade?

lp
#11
Z veseljem. Napisal bom samo na grobo...

Podkonstrukcija 1.: Ker imam 16cm izolacije, je podkonstrukcija dvojna. Najprej so na opečnat zid navpično v medsebojni razdalji 60cm pritrjene lesene letve 5x8cm. Pritrjene so s prej omenjenimi vijaki in vložki. Med te letve je nato vstavljen prvi sloj izolacije v debelini 8cm. Na to so potem vodoravno v medsebojni razdalji 60cm pritrjene enake lesene letve 5x8cm. Privijačene so z lesnimi vijaki v navpične letve. Med te letve je vstavljen drugi sloj izolacije debele 8cm.

Folija: Po celotni površini je z lepenkarji napeta paroprepustna folija (mimogrede, ostalo mi jo je kar nekaj, če jo kdo rabi).

Podkonstrukcija 2.: Ker sem naredil prezračevano leseno fasado je bilo potrebno na folijo pritrditi še navpične letve 5x4cm, ki so med seboj razmaknjene za cca 60cm. Te letve so pritrjene z lesnimi vijaki skozi folijo v vodoravne letve pod njo.

Lesene obloge: Na podkonstrukcijo so z inox vijaki pritrjene macesnove deske.

Pa srečno.


cekin Napisal:Pistrix zdravo!
Ali imaš leseno fasado že narejeno? Ali lahko razložiš postopek izdelave lesene fasade?

lp
#12
Pistrix Napisal:hvala vsem za nasvete in informacije. Zadeva je že dolgo končana... Kupil sem mungo vložke in vijake, ki so se odlično izkazali...

btw, turbo vijaki niso za v votlake, ampak zgolj za v beton.

Hja ne vem, ampak vsi z njimi montirajo okna in vrata, torej ???
LP,
Samojed
#13
Ker ima Mungo samo cele pakete (100 kom.) takih vložkov :
https://www.mizarski-material.si/zidni- ... sadni.html ,
me zanima ali imajo tudi drugi proizvajalci (Wurth, Fischer) take vložke, pa da se jih da po kom. kupovat.
#14
Včasih so jih prodajali še pri M sosedu, kako je sedaj, ko je v lasti purgarjev pa ne vem. Tudi Merkur jih je tržil po komadih...še v prejšnjem tisočletju... :wink: v našem malem mistu :wink:
#15
Prav te, iz linka?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
18.09.2019 ob 09:37:06
Kaminski kotel TOBY H - ogrevajte se drugače
Poletja je nedvomno konec, jesenski hlad je že tu in zimski mraz se tudi nezadržno bliža. Za priprave na kurilno sezono ni več prav veliko časa,... Beri dalje »
Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »