Splošno > Sam svoj mojster
obnova kopalniške omarice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
obnova kopalniške omarice
#1
Pozdrav!

Imam leseno kopalniško omarico, ki bi jo rada prebarvala v belo (sedaj je rjava), pa me zanima način kako se to naredi in s čim naj jo prebarvam, da bo odporna na vlago. Ker mi je všeč je nebi rada stran dala.

Hvala

Lp!
#2
Ali je res lesena ali je kakšen rjav iveral (oplemenitena iverka, mediapan..) ?

Tako iz pravega lesa prebrusi s finim šmirglom, potem pa jo prelakiraj z npr. tesarolom. Lahko s čopičem, boljše bi bilo pa pošpricat.

Za oplemeniteno iverko pa nimam statusa, kakšen lak uporabit, da se s časom ne bo pričel luščit (pomagal bi ti lahko kakšen avtoličar, če omarica ni prevelika).

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#3
Kolega ravnokar dela omarico za eno stranko, pa sem videl da je šprical z nekim (mislim da se reče tako) poliretanom. V glavnem na koncu pride izgled, kot pri kupljenih. Kot ene vrste plastika je čez. Je pa to dvokomponentna zadeva, pa mešana po ralu.
lp Smile
#4
Pri nas smo zunanje pohištvo (tudi stavbno - okenske police, polkna in to) premazali z lakom za čolne ... pride tak pol mat premaz, ki je blazno odporen na vlago in druge vplive. Tak da se mi zidi, da če so naša polkna že 2 leti na dežju, snegu, vetru, sončni pripeki, ... še vedno taka kot prvi dan, potem bi moralo biti vredu tudi za omarico v kopalnici Wink
Več glav, več ve ...


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
11.10.2019 ob 09:01:30
Zemeljski plin – udoben, varčen, varen in ugoden
Zemeljski plin je vsestransko uporaben energent – v gospodinjstvu ga tako uporabljamo za ogrevanje prostorov, pripravo tople... Beri dalje »
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
09.10.2019 ob 11:03:14
Lumar - na ogled hiši dveh generacij
V podjetju Lumar v soboto 12. oktobra med 10.00 in 16.00 uro pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili hiši, ki sta... Beri dalje »
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
07.10.2019 ob 07:59:04
Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke
Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s... Beri dalje »
Otroška soba v mansardi
03.04.2018 ob 18:21:19
Otroška soba v mansardi
Marsikdo reče kaj pa je takega narediti otroško sobo v mansardi. Glavno je, da sobo okrasimo z nekaj junaki iz risank in to je to. Je res, da je to... Beri dalje »