Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Mansardna kopalnica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mansardna kopalnica
#1
V mansardi imam namen narediti kopalnico. Zanima me namreč, če kdo ve ali posreduje podatke koliko je lahko strop pobit v kopalnici. Se pravi koliko je lahko minimalna višina nad školjko, nad banjo, ... Verjetno obstajajo kakšna pravila?

LP
#2
Če je mansarda že zgrajena, težko spremeniš končne višine stropov, ko izdelaš ustrezno izolacijo, zato je pač edina možnost, da ustrezno razporediš pohištvo oz. elemente v kopalnici. Moj primer: jaz imam končno višino pri kolenčnem zidu do stropa 130 cm in imam tam postavljen pralni stroj in zraven električni radiator. Kotliček in školjko imam postavljeno nekje 0.75 m od radiatorja; školjka je postavljena pod kotom 45 stopinj glede na zid. Postavili smo jo tako, da mi je instalater, ki mi je postavljal školjko, postavil le-to na tla in rekel, naj se postavim poleg in pač preizkusim višino, kako mi ustreza, ker je postavljena pod poševnino. Tako, da pač poleg vseh predpisov je treba stvari postaviti tako, kot jih boš naslednja obdobja uporabljal...
#3
jaz sem prenizek strop nad školjko rešil z Velux oknom...verjetno nič novega, ampak vseeno..

:wink:
hasta la victoria siempre
#4
Fajn za branje :lol:
#5
In zračenje, ne vem kako je pa pozimi ?
Lp, furbo
#6
Furbo Napisal:In zračenje, ne vem kako je pa pozimi ?

Malo hitreje bereš, ali samo kratek odlomek :lol:
#7
Mate cajt :twisted:
#8
Hojla Frik
no pa smo spet pri lepih in divjih mansardah! Jaz sem kopalnico že uredila, tako da ti lahko povem par nasvetov:
kopalnica je dolžine 350 cm in širine 160 cm in visi nad stopniščem (spodnje nadstropje je prazno!!!) Ker gre glavni električni vod ravno skozi ta prostor, računaj, da je porabljeno še kakšnih 20 cm višine za izolacijo!

Torej v dolgi kopalnici z najnižjo mansardno višino cca 130 cm se zelo prileže velika kopalna kad za 2!!! 150x150 cm - zapolneš prostor in ubiješ dolžino, tuširaš se lahko na bolj oddaljeni strani, kjer je višina stropa že višja. Pri kopanju pa te višina verjetno ne ovira, zvečer ti le predlagano strešno okno lahko malo popestri užitke Big Grin Ob ozki kopalnici si tuš kabino lahko žal izbiješ iz glave.
Res pa je, da je dolg za tako veliko banjo utrpel wc, ki je namontiran diagonalno!!! na steno (med banjo in umivalniškim setom). Vendat, smo se navadili, tako midva, ki kopalnico uporabljava, kot vsi obiski!!! Tongue
Prenova in razširitev mansarde bo, ko bo fenomenalen plan, našparan denar in dobra volja - komaj čakam!!!! Smile
#9
Oj Tina, hvala za odgovor. Bi se dalo priložiti še kakšno skico ali pa fotografijo, prosim? Da si zadevo še bolje predstavim. Drugače pa ideja sploh ni slaba!

LP
#10
Mi imamo narejeno kopalnico v mansardi in so dimenzije 400x300 tla višina pa iz 160 do 220 in je vse super urejeno.Čeprav mene moti banja,ker bi rajš imel tuš-kabino.Kar se pa višine tiče je pa tako.Postaviš instalacijo oz. cevi ,kjer bo stala banja na tisto stran,da te ne bo motila(odvisno od velikosti ljudi,ki bojo čefotali v njej) in to je to.Ne vidim razloga,da bi si delal probleme z kopalnico v mansardi.če je že tako,ti pošljem sliko pa boš videl-a da je še lepša koplnica v mansardi kot pa ne! Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
#11
Mi imamo kolenčni zid v mansardi dokaj nizko (pod 80 cm), zato je v kopalnici pač stena pomaknjena naprej (zguba par m2 - so what...) in tako ni problema z višino pri wc-ju in tuširanju v banji.


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za ogrevanje in toplo vodo
06.11.2019 ob 16:24:24
Samsung predstavil ClimateHub, svojo prvo integrirano rešitev za  ogrevanje in toplo vodo
ClimateHub je nova rešitev družbe Samsung za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Z enostavno namestitvijo, enostavnim zagonom,... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »