Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Popis nepremičnin-le zakaj?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popis nepremičnin-le zakaj?
#1
Evo, danes sva šla po hišno številko Big Grin kljub temu, da je nadomestna gradnja sva morala dati vlogo za ukinitev in dodelitev nove-stare hišne številke. Vse lepo in prav. No, vsaj približno. Ampak šok sva doživela zaradi popisa nepremičnine. Ker hiša še nima oken in vrat hiše še ni potrebno popisati, ampak nama je referentka na okencu lepo in prijazno rekla: Ja, kaj pa je vama, saj pri vas je popisovalec že popisal septembra.
Pa midva butasto: Kaj pa je popisal?
Ženska: Ja, kaj... Confusedhock: kozolec!
Pa še bolj butasto midva :roll: Kakšen kozolec?
Ženska že prestrašeno: Ja kozolec, ki ga imate na tej parceli!
Pa midva previdno, ampak še vedno butasto: A letos septembra? LETOS???
Ženska: Ja letos, kdaj pa!!!!Saj se letos dela popis!!!
Pa zopet midva: Gospa, tega kozolca že ni 5 let! Na tej parceli stoji hiša, ki smo jo začeli graditi junija.
Pa ona že malo tečno: Ne more biti res, če imam vašo nepremičnino tukaj popisano!!

No, in tako se človek vpraša, kako je naša Geodetska uprava ažurna oz. zakaj so popisovalci dobili plačano, če niso delali tistega, kar bi morali. Torej, v našem primeru popisovalca sploh ni bilo na terenu, ker če je zamenjal kozolec s hišo, je moral biti slep.Je lepo prepisal in narisal podatke iz starega Geodetskega načrta, kljub temu, da je Geodetska uprava imela že vsaj 2 meseca Zakoličbeni zapisnik.
Pa naj še kdo od popisovalcev jamra, da ni dobil plačila! Tako, kot je opravljeno delo, tako naj bo tudi plačilo. Brca v rit!
Tole jamranje in bentenje naj vsi tisti, ki so delo opravljali vestno in ažurno mirno spregledajo in se nasmehnejo, ker so si plačilo zaslužili!

Me pa zanima, kakšne težave bodo imeli ljudje zaradi nekaj "mandaljcev", ki niso delali tako kot bi morali.Midva sva jih sicer rešila, ampak mnogi pa sploh ne vedo, kaj vse so jim popisali in kako.

Pozdravček
#2
Seveda se ob tem presneto dobro vidi, kako potreben je popis v resnici - da se ugotovi, koliko se od nas na tem področju še lahko 'spipa'. Torej, kako s(m)o si državljani z povprečnimi dohodki lahko naredili to in ono, ker pa smo pridni in marljivi, bomo nekaj še pač dodatno primaknili v vrečo, ker si pač preveč lastimo tisto, kar smo prigarali.
Je pred časom naš finančni 'hefe' lepo rekel, da davčni viri pri nas niti približno še niso izkoriščeni ...
#3
jaz bi ti svetoval da tvojo izkusnjo s popisovalcem posredujes ministru Podobniku(da bo videl kake delavce ima),Predsedniku vlade da bo ministra zamenjal ker ne kontrolira kaj mu podrejeni delajo in ministru Virantu ki je eden redkih ki kaj naredi v tej drzavi za drzavljane da ne placujem o toliko kot bi sicer.
#4
Hehehe... kaki luleki :lol:
#5
ja s tem popisom nepremičnin so sami kažini!! jaz sem se odločila za samopopis, vse uredu in prav...... (to je bilo enkrat poleti oziroma spomladi... se ne spomnim več)
potem me pa septembra kliče mož, da naj pridem takoj domov, da očitno nisem nekaj pri popisu prav naredila :evil: pridem hitro domov, tam pa popisovalec, ki začne spraševat, kritina, menjava..... jaz ga gledam pa mu rečem: ma jaz sem vse to v samopopisu napisala in poslala priporočeno na geodetsko (pokazala odrezek od priporočene pošiljke) on pa: no potem pa uredu, ni treba še enkrat!!! ma mislim, kaj nimajo niti evidence kaj je popisano in kaj ne, da ne pozabim, v paketu za samopopis so bili neki papirji, ki sploh niso bili za našo hiško,.....
#6
nikki tole pa nekaj ne štima...

ko so pri meni popisovali, sem moral dane informacije o nepremičnini podpisati...

si zahtevala vpogled na popisno polo za tvoj "kozolec"...
#7
Montage Napisal:jaz bi ti svetoval da tvojo izkusnjo s popisovalcem posredujes ministru Podobniku(da bo videl kake delavce ima),Predsedniku vlade da bo ministra zamenjal ker ne kontrolira kaj mu podrejeni delajo in ministru Virantu ki je eden redkih ki kaj naredi v tej drzavi za drzavljane da ne placujem o toliko kot bi sicer.

Nikogar ne bom zagovarjala in nikogar kritizirala ... samo toliko bi povedala, da Geodetska uprava paše pod Ministrstvo za javno upravo (Virant) in ne pod Ministrstvo za okolje in prostor (Podobnik).
Več glav, več ve ...
#8
Citat:Nikogar ne bom zagovarjala in nikogar kritizirala ... samo toliko bi povedala, da Geodetska uprava paše pod Ministrstvo za javno upravo (Virant) in ne pod Ministrstvo za okolje in prostor (Podobnik).
No, tu se pa motiš. Če greš na spletno stran Geodetske uprave, lepo piše, da so organ v sestavi Ministrstva za okolje in prostor.
#9
Hja potem so pa meni narobe obrazložili situacijo, ko sem imela opravka z njimi ... če se motim, potem se opravičujem ...
Več glav, več ve ...


Skok na forum:
Zadnje novice