Opremljanje doma > Kopalniška oprema
montaza tus kabine na siporeks steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
montaza tus kabine na siporeks steno
#1
zdravo vsem,

Zanima me ce ima kdo izkusnje z montazo tus kabine na siporeks steno?

Zaradi prostorske stiske v kopalnici je bila to edina izbira, imam pa pomisleke kako bo stena drzala kabino (gre za Kolpasanov tus Sole krila se odprajo v celoti)................ zakaj imam te pomisleke namrec krilo je tezko ko hudi***.

Hvala za pomoc.
#2
S samo nosilnostjo stene ne bi smelo biti problema. Težava zna biti, če je to pregradna stena samo v višini kabine. Potem ti priporočam steno vezati v strop.
Večji problem bo pri samem vijačenju kabine v steno. Pri klasični kabini to ni problem, saj ima kabina svoj okvir in bi stala že samo na silikonu. Kabina Sole pa ima samostojno krilo ki ob maksimalnem odpiranju zelo obremeni stenski profil. Obvezno boš moral uporabiti vijake za siporex in morda dodati še kakšen dodatni vijak. Druge rešitve žal pri teh vratih ni. Pa otroke opozori da se ne bojo guncali na vratih :wink:
Dont waste your life...go surfing
#3
MojWeb hvala,

Stena je neke vrste predelna, upam da so dali notr tisto prepletena z mrezo ko so zidali blok. :roll:

Prav to kar si napisal vijacenje v steno (mislim da je zraven prislo po tri vijaki na stranico Confusedhock: in to takih kot se jih uporablja za privijacenje Alu profila v zid za gips plosce???) to mi je najvecja uganka.

Bom sporocil ko mi jo pridejo montirati.


thanks
#4
Priloženi so navadni vložki za zid. Nabavi posebne vložke za siporex. Vijaki so priloženi inox in če boš vijačil s kakimi drugimi glej da bodo nerjaveči. Priporočam še nanos silikona na stenski profil pred montažo. Tako bo že sam silikon nosil lep del teže.
Dont waste your life...go surfing


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »