Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Nakup gradbene parcele (500-600m2)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup gradbene parcele (500-600m2)
#1
Zdravo.

Zanimam se za nakup gradbene parcele (500 - 600m2) v naselju, ki bo komunalno urejeno. Zanima me, ali je v takih primerih bolje vzeti parcelo nekje na sredi naselja - v tem primeru imaš tri mejaše okoli parcele in na eni strani ulico, ali je bolje kupiti parcelo na robu, kjer imaš na dveh robovih ulico in le dva mejaša.

Kakšno je vaše mnenje?

Ker oba z ženo prihajava iz vasi si ne predstavljava, kako je živeti v taki soseski, kjer so postavljene hiše na parcelah, ki merijo dobrih 500 m2.

Ali lahko kdo napiše kako izkušnjo v zvezi s tem?

Za odgovore hvala vnaprej.
#2
jaz bi vzel vogalno..tako, da imas samo 2 soseda.
#3
Manj sosedov, tem boljše.
#4
dovgada1,
imam prvo ali zadnjo parcelo; potok in cesto za mejaša;
pravi mejaš je samo eden!! Big Grin

Lep pozdrav
#5
se strinjam, da je bolje imeti manj sosedov. sam bi bil pozoren še na lego hiše na parceli. če se le da, si terase nebi izbral na severni strani.
#6
Samo pazi ... če imaš rad zasebnost, potem vogalna parcela ni preveč priporočljiva ... pri nas oz. pri fantu imajo ta problem, ker imajo vogalno parcelo, pa v vogalu ne smejo naredit visoke ograje (max. 60cm) pa tut žive meje ne smejo pustit rast visoko zaradi preglednost križišča ... tako da so poleti ko sedijo na vrtu kot v kaki izložbi ... če bi se dalo tako naredit, da bi bilo v tistem vogalu parcele lahko dvorišče bi bilo pa kar super, samo je pa spet še en predpis, da toliko in toliko metrov od začetka križišča pločnik ne sme biti spuščen ... tako da je to še en problem ...
Več glav, več ve ...
#7
Hvala vsem za poslane odgovore.


Skok na forum:
Zadnje novice