Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Okna GAŠPER- Izkušnje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Okna GAŠPER- Izkušnje?
#16
Imam jih 2 leti, vse ok. Ni še sledu obrabe ali kakšne spremembe.
#17
Samo teh ne jemat. Bi si mogla malo več casa vzet za obrazložitev. Odsvetujem na polni črti.
#18
no le vzami si malo casa in opisi tezave, sicer tvoje pisanje nima smisla.
#19
tudi mene zanima obrazložitev....
#20
Da malo obudim temo...
Kaksne so vase izkusnje s podjetjem Gašper in njihovimi izdelki v zadnjih 2letih?
#21
Naša okna so še vedno brezhibna.
#22
Še to: zelo zadovoljni smo bili tudi z njihovo odzivnostjo, pomočjo in svetovanjem pri odpravi dveh težav po vgradnji, za katere smo bili krivi naročniki.
#23
Zdravo,
kot vidim, je bilo v preteklosti nad Gašper okni precej mešanih občutkov in mnenj...

Kako pa kaj kaže letos?

Z ženo imava njihovo ponudbo vključeno pri ponudbi za montažno hišo na ključ. Lesena, 78mm, RAL montaža...cena primerljiva drugim, mogoče še malo dražja.

Kakšne imate kaj izkušnje v zadnjem času?
Predvem me zanima, kako se obnesejo njihove panoramske stene..

Hvala.
#24
ni nobenih izkušenj v zadnjem letu?
#25
bi upal trditi, da so ena kvalitetnejših lesenih na trgu.....poznam par hiš ki so jim zamenjali in eno novogradnjo....
#26
Mi smo zamenjali naša okna z lesenimi gašper okni in smo bili vse prej kot zadovoljni. Niso se držali predvidenih rokov. Demontaža obstoječih oken je potekala zelo neprofesionalno in neprilagojeno na dejstvo, da je stanovanje že opremljeno. Kljub temu, da so obljubili zaščito opreme, te ni bilo. Demonter je bil en sam, ki mu je pomagal njegov 14. letni sin (demontaža je potekala v času poletnih počitnic) in tega ni bil vešč, tako so nastale številne poškodbe obstoječe opreme. Po vgradnji se eno okno ne odpira popolnoma. Prišlo je do “zamika” in zmanjšanja nekaterih odprtin (nenatančne meritve). Prav tako zaključni detajli niso bili izvedeni, kot je bilo dogovorjeno in smo to naknadno urejali na naše dodatne stroške. Rolete in komarniki so slabe kvalitete, že po nekaj mesečni uporabi je prišlo so okvar. 
Ne priporočamo, razen v primeru, da to ne počnete prvič in lahko predvidite veliko potencialnih napak. Prav tako priporočamo konstanten nadzor pri izvedbi. 

Lp
#27
Včeraj je njihova ekipa prišla na naš objekt montirati LES-ALU okna in drsna vrata Plato 9.3. Novogradnja, RAL montaža. Prišli so 2 tedna PRED rokom.
Preko 50m2 oken, drsnih vrat in fixijev.
Opravili najtežji del montaže - 2 drsna vrata, 3 fiksni elementi in vsi okvirji, so far so good. Vodja montaže izredno prijazen, strokoven. Del vgradnje nadziral nadzornik in potrdil, da vse štima in vse klapa tako kot mora.
Ko so končali me je montažer poklical, se opravičil, da jim ni uspelo vse v enem dnevu in da pridejo v petek zaključiti, če nam je to ok. Zahteval sam, da naj pride tudi nadzornik, da opravi pregled po končani vgradnji. Sem bil čisto paf ob tako korektnem odnosu - priznam, pričakoval sem vse drugo po prebiranju foruma in mnenj.

Okna so špica, ALU elementi res lepo spojeni, leseni notranji deli brez napak, grč ipd. sranja. Po etiketah sodeč večino stvari dobavijo iz Avstrije (Alu profili, stekla). 

Če gledam od prve ponudbe in do sedaj, trkam na les, kapo jim dol - niso M Sora ali Marles, ampak se držijo dogovorov, obveščajo sproti (jasno, če jim daš takoj vedeti, da se s tabo ne pometa) in delajo korektno.

Bomo videli kako se bo nadaljevalo jutri in potem z ROLTEK žaluzijami. Se še oglasim.
#28
(24.10.2019 ob 10:50)Matej_35 Napisal: Bomo videli kako se bo nadaljevalo jutri in potem z MEDLE žaluzijami. Se še oglasim.

Montaža oken in prva nastavitev/popravki opravljeni. Fantje so po končani montaži sami preverili še enkrat vsa okna (zapiranje/odpiranje) in jih nastavili, preverili, če RAL trakovi držijo in svoje delo zaključili kot se šika.

Po 2 tednih je edina opazka, ki jo imam, da je bilo ponekod potrebno tesnila malo "posiliti" v pravilen položaj, da se uležejo - to je vse.

Kot sem rekel, okna špica, kljuke in vsi mehanizmi bp. Tudi drsni steni sta super, edino ta dolga 3.2m je "težka" in kar konkreten zalogaj za odpret/zapret. Meni je kul, je vsaj ne bodo odpirali in zapirali za vsak izstop na teraso...

Čakamo žaluzije MEDLE, o tem pa v zato namenjeni temi.
#29
Smo imeli tudi od Gašperja ponudbo, pa smo se potem odločili za AJM. Lesena, Pasiv90. Boljša za ta denar.
Zadovoljen z izgledom/izvedbo, montažo..
Je pa dobava malo trajala, pa en komarnik je bil napačen pa ga še vedno čakam. Pravtako ne bi več dal fiksnih oken na tak način, ker potem pride montaža stekla v lesen okvir na objektu. Ker pač vsako neumnost opazim, sem tudi tu opazil precej slabše izvedeno tesnenje, kot je pri oknih, kjer je steklo vgrajeno v proizvodnji. Če ne pazijo, se tudi kakšna umazanija notri ujame, pa se potem vidi.
RAL montaža tudi štima.

Zadnja pripomba pa na Roltek rolete z el.pogonom. Pridejo z omejeno količino kabla za rolete - potem je pa treba delat doze za štukanje, če nimaš stikala tako na notranji strani pri oknu. Sem videl precej boljše rešitve drugje (konektor v škatli, ..).


Skok na forum:
Zadnje novice

V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
23.01.2018 ob 11:35:41
Vsestranska delovna oblačila za urejen in profesionalen izgled zaposlenih
Podjetja s(m)o ljudje, zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu počutimo dobro, saj današnji sodoben in hiter tempo življenja narekuje, da... Beri dalje »
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
04.12.2017 ob 10:53:36
V Lokrovcu pri Celju na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Urbano-D 149
V podjetju Lumar v soboto 9. decembra, med 10.00 in 15.00 uro, v Lokrovcu pri Celju pripravljajo dan odprtih vrat na spremenjeni hiši Lumar Urbano-D... Beri dalje »