Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Kopalna kad - kotna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kopalna kad - kotna
#1
Zanima me ce ima kdo izkusnje z taksno kopalno kadjo. Namrec, videl sem jih nekaj in slisal kar nekaj pripomb na njih uporabo. Kopalna kad kotna 140x140cm naj bi bila zelo neprakticna, kar se tice lezanja v njej, saj se v njej prakticno ne da posteno zlekniti. Bolj kot ne si prisiljen v polozaj zarodka Smile saj je lezalna povrsina zelo majhna. Robovi poberejo veliko uporabnega (lezalnega) prostora. Ne vem tudi, ce kaj sluzi tisti "sedezek" na sredini. Razmisljam: se morda bolj splaca vzeti klasicno, ki je sicer malo daljsa 160cm, se da v njej posteno zlekniti in "odmarati"
Kaksne izkusnje iz prve roke s temi kotnimi kopalnimi kadmi?
#2
Moje mnenje: Ce se v kadi ne da posteno zleknit, skoda da jo imas.

V kotni 140X140 se ziher ne mores. Jaz se se v 160 navadni ne bi mogel.
Pa se vedno je fino, da je placa se za osebek nasprotnega spola. :twisted:

Dober tus je po mojem mnenju boljsi, kot premajhna bana.
#3
Ma saj tudi jaz tako mislim. Sicer se gre pa zato, da tus bo v spodnji manjsi kopalnici kopalna kad pa v zgornji vecji...zato si predstavljam to kad kot udobno in ne nekaj za na hitr stusirat na cepe Sad
Problem je tudi ta, da je kopalna kad pod steno ki je mansardna in bi bila tudi stojna visina problem, ce bi bila bajna klasicna. Bo potrebno se malo po strcunah skakat pa si ogledat (sprobat Smile) modele.
Me pa res zanima, ce jo kdo uporablja in kako se obnese v praksi...lahko da sploh ni tako svoh.
#4
Tako ravna kot kotna imata svojo prednost.
Moja zgodba. Ko sem bil se mali sva se s sestro dostikrat skupaj kopala, saj sta tako starsa pridobila malce na casu glede kopanja otrok.
Imeli smo veliko ravno kopalno kad, ki pa ni bila najboljsa za ta namen.
Vedno sem zato, ker sem bil pac manjsi nasankal. Sedel sem na odtoku in bil naslonjen na ravno stranico kopalne kadi, kjer je bila za povrh se pipa in sem se stalno zadel v njo z glavo Sad Slab spomin, ko sem bil mali. Ko sem malce odrastel sem lahko izkoristil vse prednosti kopalne kadi in moja nejevolja je izginila.

Sedaj ce gledam je prednost/slabost sledeca.

Ravna kopalna kad je nekoliko boljsa za daljse polezavanje, saj je na eni strani ravna in lahko stegnes noge naravnost. Kotna kopalna kad v povprecju enako dolga, le da ima, kjer so noge naklon in si primoran drzati ali noge malce visje ali pa biti malce bolj ven iz kopalne kadi. Sicer ce bi bil malce manjsi to sploh ne bi bilo motece. Slabost ravne stranice pa je v tem, da ce hoces kdaj v kopalni kadi polezati z svojo boljso polovico, je za drugega zaradi opisa v moji mladosti povsem zanic. Na zalost so kopalne kadi malce preozke, da bi lahko polezavala drug ob drugem. So pa uporabne za polezavanje drug proti drugemu. Ce pa moras sedeti na odtoku z glavo v pipi, ki je pri ravnih vedno pri odtoku in ne na strani kot pri kotnih, pa to ni ravno udobno. Kotne kopalne kadi pa imajo odtok na sredi in tako narejen, da ne sedis na njem. Je pa tudi res, da so sedaj ze tudi drugacni odtoki, ki so dosti bolj ravni in bolj udobni za sedenje. Kotna kopalna kad ima tudi prednost v sirini, saj je v vecini primerov sirsa kot navadna.

Torej moj nasvet. Kopalno kad vzami cim vecjo. Ne bo ti zal ce bo par centimetrov daljsa. Ce je kopalnica preozka pride v postev pac kotna kad ki ti doda dolzino.

Pa se najbolj bistven nasvet. Ali boste imeli vgradno kopalno kad ali prosto stojeco. Vgradna kad je oblozena z ploscicami in navadno daje nekoliko lepsi izgled in boljso navidezno stabilnost, prosto stojeca pa ima okoli plasticen okvir in ni zazidana. Prednost prosto stojece je predvsem v tem, da ce se poskoduje ali pa ce jo hoces zamenjati je to bistveno lazje, saj ni potrebna menjava ploscic. Le banjo snames z odtoka in jo odneses :-) Je pa res, da ne vem, ce so tudi ravne kopalne kadi prosto stojece. Bi bilo treba preveriti.
#5
Lep pozdrav gost. Moram reci, da sem se ob tvojem postu prav posteno nasmejal sploh tisto z pio in odttokom mi je znano - saj se je meni tudi dogajalo podobno :?

Sem pa sedaj v zivo videl tisto kotno bajno, ki naj bi bila v moj kopalnici in se ne zdi tako majhna, pravzaprav se mi zdi prav idealna. Ni cisto simetricna po obliki ampak je malo nagnjena (v dolzino) na eno stran. Je pa vzidljiva - res pa je da nisem gledal kje je odtok :wink:
#6
Mi bomo imeli kaj takega
[Slika: idealcastrolltopbath.jpg]
ali takega
[Slika: Double%20Ender.jpg]
#7
katka, takšno banjo že nekaj časa iščem pri nas, pa je ne dobim oz. če jo že kje imajo, je plastična... :roll:
rad bi klasično, litoželezno, najmaj 200 kilogramsko, da bo fajn stabilna. torej, če jo je kje kdo videl, naj sporoči.
#8
v Sloveniji težko Sad tu zdaj vlada plastik fantastik Big Grin Mogoče Italija? Po pravici povedano še sama ne vem kje bom to kupila, tak da vsak predlog dobrodošel!
#9
Jest kupujem pa se mi zdi ta lih taprava 150X150
#10
CAO !
PROSTOSTOJECO - LITOZELEZNO BANJO DOBIS V VILLACHU .
NASLOV . MARIA-GAILER- STRASE 38 .
TEL 0424233635 .
FIRMA: KOLL KERAMIK .
CENA JE PA OKOLI 5000 EU .
CAO !
#11
Moja 'ravna' kopalna kad nima niti pipe na koncu (ampak na daljši stranici), niti odtoka na sredini. Tako da danes ni nikomu treba jamrati, kako kupuje banjo in se boji, da bo moral sedeti na odtoku in se z glavo butati v pipo. To je preživeto!
Aja, uporabljam pa Kolpino Aido 170.
http://www.kolpa.si/slo/pagina.php?pag=p...&endPage=6
#12
Kupili smo kotno kad 150 x 90, bele barve. Sedaj smo pa najdli na internetu od Kolpasan kotno kad Largo za tri, ki nam je ljubša. Zato to prvo kotno kad prodamo naprej. Je nova, bele barve s stransko obrobo, odtod na sredini. Jo mogoče kdo potrebuje?
#13
Amir, si to ceno za litoželezno kad prav napisal? 5000 €?
#14
Cena je pravilna. Lahko se pa informiraš na tej telefonski številki, ki je priložena. Čao
#15
AMIR Napisal:Kupili smo kotno kad 150 x 90, bele barve. Sedaj smo pa najdli na internetu od Kolpasan kotno kad Largo za tri, ki nam je ljubša. Zato to prvo kotno kad prodamo naprej. Je nova, bele barve s stransko obrobo, odtok na sredini. Jo mogoče kdo potrebuje?


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »