Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Fasado delam sam

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fasado delam sam
(30.3.2020 ob 14:06)zokisu Napisal:
(30.3.2020 ob 10:57)Marko1976 Napisal: [quote pid='953972' dateline='1585558664']
Dobro pododrat hišo za 250 eur je ali izmišljotina ali pa ogromno vložka/dela - jaz nimam časa za to, itak ga imam še premalo za fasado delat, kaj šele z odrom se ukvarjat.

Smile Smile po moje si veliko vec casa porabil za pisanje na tem forumu, kot je potrebno za par kosov lesa skup spravit Wink
[/quote]

Pisat zvečer al pa na deževen dan na kavču s kavo v roki po forumu in nabirat znanje za takrat, ko delaš, ni isto kot drva žagat in skup nabijat s hamrom v prostem času.
Tak je zdaj narejeno:

   

Zanima me, ali sem za brezveze potrgal dol te letve pri oknih od prej.

Tako so izgledale letve:

   

Ko sem zdaj dol potrgal, je pa tako - špranja:

   

Je imela ta letvica kakšno tesnilno vlogo - proti vdoru vode? Ali je bila zgolj zato, da vizuelno prekrije špranjo, ker so okna vgrajevali naknadno? Jaz sem potrgal dol... Zdaj tudi ne vem, ali je dovolj, da v špranjo nanesem malo purpena in naredim z EPS špalete preko pač? Ali naj na koncu čez pol leta recimo še zasilikoniziram stik vertikalno špaleta-vodilo od rolet?
Za vodilom se NE purpena. Ker guess what. Zvije jih lahko Wink
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(1.4.2020 ob 08:23)firefly Napisal: Za vodilom se NE purpena. Ker guess what. Zvije jih lahko Wink

Potemtakem zadostuje kos EPSa naslonjen na špaleto vse do vodila kar se tiče TI? 

Kot na slikah

https://www.podsvojostreho.net/forum/att...?aid=31846

One letvice so OK da sem jih ven spipal?

HI pa kot rečeno mogoče ne rabim vertikalno komplicirat?
Ne rabiš nič purpenat za vodilom.Poči gor tist eps na lepilo in gas.Je pa že ok ,da si tiste letve pobral proč tam so bile samo zato ,da so pokrile tisti purpen ki ga sedaj vidiš.
(1.4.2020 ob 11:47)letalec007 Napisal: Ne rabiš nič purpenat za vodilom.Poči gor tist eps na lepilo in gas.Je pa že ok ,da si tiste letve pobral proč tam so bile samo zato ,da so pokrile tisti purpen ki ga sedaj vidiš.

Razumem, grem delat Smile
Če mi ostane kje pri špaleti kake par milimetrov "pemalo" epsa, ali je to opcija "izravnati/dodati" pri armiranju? Koliko mm je izjemoma lahko možno tako "zafilati"?

Če imam kje "špranjo" med eps in ostrešjem (napušč/les) nekaj cm - lahko zapurpenam, porežem in normalno armiram?
Na stiku fasade in zazidane samostojne terase, gre za pravokotni stik, moram dati nekakšen dilatacijski profil, drži? Kakšnega? 

Bom nabavil, samo prosim za pomoč...
Sidrat grem - ali se naj držim pravila 6 sider na m2 - manj ne bo OK?
Fasada končana:

   
Zelo lepo , Koliko te je na koncu prišla cena na m2 ?
Na koncu 25 €/m2
Od tukaj zgleda lepo .Bravo za pogum.
(20.4.2020 ob 07:24)letalec007 Napisal: Od tukaj  zgleda lepo .Bravo za pogum.

Je lepo narejeno. Jaz sem na koncu koncev nalepil do konca zgolj cokl in stiropor, pa je bilo ogromno dela. Pravzaprav skoraj do konca: mojstri so mi zasidrali, zbrusili, armirali špalete, armirali vse ostalo in naredili zaključnega.

Še vedno sem prišparal pri moji kvadraturi kar precej (cca. 5000 €). Imel sem 258 m2, moja cena vse skupaj na ključ je 25€/m2, povprečna cena ponudnikov (narediti sem dal 5 predračunov) pa je bila 45€/m2 (ko potegnemo vse skupaj, material, delo, police, oder).
Živjo, a je realna cena za izdelavo fasade (+ zaključni sloji, obdelava cokla, balkonskega čela in opaža) 25k za 250m2? Pa 16cm k. volne....


Skok na forum:
Zadnje novice