Gradnja in obnova > Energijski viri
Attack 25-35 DPX lambda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Attack 25-35 DPX lambda
He, he v stotinko gre le rob ob steni kotla. Stena ob izg. komori je pa iz 3cm prosto položenega šamotnega cegla. Ker tiste opeke jaz postavljam in nameščam je tu natančnost manjša. So prosto stoječe, le naslonjene na izg. komoro.
Ja komad je izdelan v stotinko natančno, mora pa imeti v operativnem prostoru zaradi moje nenatančnosti 5mm toleranco.
A sem se izvlekel ?

Sem spregledal drugi del vprašanja.
Zgoraj so pobrani vogali. Na stropu sta privarjeni tračnici v kateri se zapelje jekleni del izg. komore (na sliki se vidi pločevina med šamotno oblogo).
hanzi, rabiš navojno 1m pa par kosov pločevine zvrtaš luknje , matice pa ti dela zadeva, TDP je meni pri očiščeni peči padel na 130, po 2tednih pa na160...
Zdržale so 2 leti, jih je potem nagrizla rja, glede turbolatorjev v njih gre okoli 300 stopinj to je na točki vhoda v zadnji del pod turbolatorji, pri čemer je bila peč na polno obremenjena.
Kakšno debelino pločevine si pa dal ?
Moji so 6mm. V izmenjevalcih mi jih je pa cratos pred kakimi 7 - 8 leti navil iz 2mm pločevine pa sploh ne zgleda, da jih bo kdaj pobralo. Letos sem sicer za primerjavo namestil v izmenjevalce zopet verige. Zaenkrat razlike ni.
5cm ploščato železo bi spravil tja zadaj. Na eno stran ja, na drugo stran pa z malo brušenja.....vsaj 5cm remel ni šel na obe strani notri. Ne bi pa rad nekaj preveč na silo delal, da komore ne zdrobim
Sonce naj sveti vsak dan!
To bi bilo pa škoda. Attackova izg. komora je po mojem zelo dobra. Ko bo mojo požrlo bo to moj "mušter". Po slikah sodeč je precej široka, bočni kanali pa ozki. Vprašanje kaj lahko narediš. Če je presek bočnih kanalov blizu preseku izmenjevalcev, kaj dosti ne moreš brez, da bi kotel zadušil.
pozdarvljeni,
hvala za slike. Moram reči, da se mi ne vidijo tako široke rege ob komori. Bom jutri izmeril. Je tu uporabna inox pločevina? Kolikšna debelina?
Lep pozdrav
(18.1.2020 ob 18:33)Gomi Napisal: To bi bilo pa škoda. Attackova izg. komora je po mojem zelo dobra. Ko bo mojo požrlo bo to moj "mušter". Po slikah sodeč je precej široka, bočni kanali pa ozki. Vprašanje kaj lahko narediš. Če je presek bočnih kanalov blizu preseku izmenjevalcev, kaj dosti ne moreš brez, da bi kotel zadušil.

Cevi turbolatorje fi 60 x 5 kosov.
Širina kanala ob komori je 5cm (*2), višina pa takole od oka vsaj 20. 
Se pravi ob komori 200cm², izmenjevalec zadaj pa slabih 140cm²
Sonce naj sveti vsak dan!
Som16
nič ni večno. Kakšnih velikih stroškov si ne nakoplji. Midva z majstrom sva v delavnici pogledala odpadek in tam sem nabral material.
Hanzi
precej na tesno je, po drugi strani pa Johhanu v redu služijo. Pri meni je razmerje ugodnejše. Predno sem jih pa dal delat, sem pa kar pol sezone odpiral in zapiral bočne kanale s šamotom.
Narezal sem šamotno opeko na različne dolžine, jih polagal v kanal in opazoval obnašanje kotla.
Zdravo fantje kurjači, bomo morali se dobiti.
Če en prej, pa za Valntinovo . No bo tudi za 40 mučenikov sprejemljivo.

Kaj pravte, pa da malce Ataka dodelamo? Smile
Lep pozdrav
@Gomi
Jaz moje izgorevalne komore nimam več, mi je polovica razpadla , pa sem jo ven zabrisal. Potem sem iz termobetona si vlil nove polovice pa sem imel premalo vode v samo mešanici in se ni dovolj zvezalo vse skupaj in sem še to po eni sezoni ven vrgel. Mikroarmaturo sem vzel kar na betonarni se je kar ok držala.
Sedajšna komora pa je iz šamotne opeke in se trenutno drži ok. Proizvajelc je schiedel pa še ena neznana firma.
Sezidana pa je na sledeči način, no nikjer ni nobenega lepila ker bi počilo čez čas...
Levo in desno je opeka debeline 5cm dana druga na drugo po dolžine gredo noter ravno 4 kosi.
Pod "nebom" sem dal vermikulit ploščo debeline 3cm ki sem jo še otesal da se prilega stropu pod njo pa še 3cm debele cigle šamota ki nosijo vermikulit da ko bo počil se ne bo zlomil in padel v kurišče. Aja zakaj , zato ker mi je počilla nosilna pločevina in je kotel spustil nato pa je bil zavarjen in še do zdaj drži vodo. Zato da je vsaj 100 stopinj manj na tej pločevini da se ne razteza toliko.
Kotel deluje ok, ob straneh sem pustil 5cm prostora tako da se geometrija na ta način ni spremenila.


@Hanzi jaz sem vzel kar 1mm, pač ti ga poje malo na robu pa navojna palica se zmehča ker jo začne kuriti na začetku, strošek materiaal zanemarljiv. 
6 kosov pločevine pa 1m navojne ...
Pozdravljeni vsi skupaj....

Attack 35 dpx mi dobro služi že osmo leto Smile

Sem pa v zadnjem obdobju zasledil "sopihanje" in sem posnel tudi video (cca 180MB) kako to dela in z takratnimi parametri...

Pa me zanima če morda kdo ve kateri so najverjetnejši vzroki za tako delovanje?

So morda preveč suha drva? Namreč dve leti se sušijo zunaj, potem pa preden gredo v peč so ponavadi več kot mesec tudi že v sami kurilnici in so res suha....

Generalno čiščenje delam 1x letno...

Tule je povezava, ki bo sicer delovala še 5dni: https://we.tl/t-zb4htXa38J


Če jo bo kdo zamudil, mu lahko novo pošljem na ZS.

Že vnaprej hvala za pomoč/ideje.... 

P.S.
Sem zasledil da se tudi vam na zaslonu začenjajo prikazovati "heroglifi" namesto črk? A kdo ve kje je tu težava? Samo display ali centralno vezje?
Tole sopihanje je res tipični znak kurjenja z zelo suhimi poleni. Naši kotli so projektirani na vlažnost drv nekje do 15%. Tvoja drva pa to vlažnost dosežejo že zunaj. V topli kurilnici pa vlažnost drv zelo hitro pada in v mescu se vrednosti že sučejo okrog 12%.
Tipicno dušenje šobe, prekinitve plamena v IK ter detonacije v nakladalnem prostoru. Wink 
Nekaj malega pomaga da se prej sistem opomore ce so takoj za belimo motorji nepovratne lopute.
V temp primeru TDP ter belimo pogon igrasta pingpong elektronika pa je zmeden sodnik, ki nezna umiriti igre  Smile
V tvojem primeru je sodnik ze v startu igre dovolil agresivno igranje.
Lp
Se kdo tukaj prisoten?

Berem malo tale forum ( v prevedeni različici) https://www.holzheizer-forum.de/index.ph...serkessel/ in nekaj pišejo o večjih odprtinah za primarca, ker so obstoječe premajhne. O tem problemu tudi sam razmišljam že nekaj let, predvsem pri kurjenju mehkega lesa v večjih kosih(smreka bor). 
Se je kdo tega lotil?
Sam sem se v preteklosti se nekaj igral z preusmeritvijo zraka ob dnu kurišča, pa se nekako ni obneslo ali pa sem narobe naredil kako malenkost.
Sonce naj sveti vsak dan!


Skok na forum:
Zadnje novice

Revolucija v decentralnem prezračevanju
04.01.2023 ob 13:32:42
Revolucija v decentralnem prezračevanju
Pametna prezračevalna enota i-Vent kot novost v decentralnem prezračevanju. Izjemno enostavna za vgradnjo, primerna za... Beri dalje »