Zid sem na zgornji strani zaključil z betonskimi tlakovci, kot je prikazano na spodnji sliki.
[attachment=o18000]
Bojim se, da bodo te cenene tlakovce (3,5 Eur/kos) precej hitro načele vremenske razmere, zato sem jih želel zaščititi, impregnirati. V Obiju so mi za zaščito dali premal na sliki - Steinsiegel (Knauf), vendar pa sem sedaj, ko sem že vse premazal, opazil, da v navodilih ni nič omenjeno, da gre za zaščito pred zmrzaljo.
Kje pa naj bi bil problem pri zmrzali? Če ga ni ko so tlakovci na tleh ga tudi tu ne bo. Problem postane, če si lepil te tlakovce, ko/če voda pride pod tlakovce.
Nevem, videl sem, kako je beton pri balkonu propadal čez leta, ker balkon ni bil dokončan, in se mi zdi da bi morali tlakovci še hitreje, ker je beton še bolj porozen. Zakaj se na tleh dobro držijo pa ne vem...
Ne sekiraj se..mi imamo tlakovce po dvorišču že 30 let...še noben ni počil...še najmanj zaradi zmrzali (bi pričzkoval da bo ko je tovornjak gor vozil...).
Pa vzami Kemafob od Keme, dobiš 1l v Merkurju. Podobna zadeva na silikonski bazi (naredi beton vodoodbojen in s tem bolj odporen na zmrzal, ker se napije manj vode).
Je pa vse te premaze fino občasno obnavljati.
Hvala Fantocci. Zadnjič je padal dež in na tlakovcih, ki so bili dvakrat premazani je voda stala v lepih velik kapljah, je niso vpijali, medtem ko so tisti, ki sem jih samo enkrat, vodo popolnoma vpili.