Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
sploh ne vem kako neke take primerjave delat.....itak da Daikin zmaga po celi črti (ta "Termija" je še večja grdoba kot Kronovškova)
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Migaj pomota.
Naslov teme je:
"Najbloljša :shock: izbira TČ zrak-voda".Kako ti je lahko to ušlo? :mrgreen:
Objave: 13139
Teme: 12
Ocena:
-503
Verjetno ni najboljša, je pa že sam uparjalnik na 6kw Thermii večji, kot celotna 6kw Daikinova zunanja enota.
Sicer pa ti dve napravi sploh nista primerljivi ne kakovostno in ne cenovno kot nista Beko in Bosch v beli tehniki.
Ocena:
-2
sasapo za katero navijaš? jaz za daikin. Vsak ima svoj klub. Nekje dobiš, nekje izgubiš.
Ocena:
-503
Primerjave so smiselne v enakih razredih.
Tukaj pa nimaš kaj primerjat :idea:
Ocena:
-2
Verjetno govoriš v tehnoloških razredih.
V cenovnih razredih pa verjetno ne.Za eno zmontirano Termijo dobiš 1,5 Daikina, 2 Panasonika in 3 kitajke.Ugibam!!!!
Po tvojem bi se z avtom morali voziti vsi z Audiji,WW in mercedezi zaradi tehnologije.
Pa se vendar 80% vozi k japonci,francozi in ostalim... in to verjetno zaradi cene.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Vendar VW in Audi ne oglašujejo, da porabijo manj nafte in motornega olja :oops: -od npr renojev in podobnih ali npr da je audi najboljši avto.
Ocena:
-503
Če bi se lahko cenovno ugodni inverterji enačili s pravimi ogrevalnimi TČ, nihče ni tako nor, da bi plačal nekaj k€ več za enako.
kolikor denarja toliko muzike je rek, ki še vedno velja
Tako je od nekdaj in tako bo dokler bo svet obstojal :idea:
ps. tudi sam bi imel npr. Alpha Innotec, ker pa si je ne morem privoščit, sem šel v veliko cenejšo varianto, katera se z omenjeno napravo pač ne da primerjat.
Zato se vsi izdelki na tem svetu razvrščajo v razrede, kateri so namenjeni svojemu krogu kupcev.
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
zanimivo.... :roll: kot bi rekel avto serviser/prodajalec: "si ne morem privoščit avta, pa se z biciklom vozim" :mrgreen:
Objave: 5047
Teme: 8
Ocena:
3
@sassapo Drži!
Vendar 50% dražja tč (ali avto, če hočeš) še ne pomeni 50% več udobja, niti 33% manjših obratovalnih stroškov in niti
ne 33% krajši čas povrnitve investicije (praviloma daljši). In navsezadnje je strateško gledano taka investicija pod vprašajem zaradi na trgu spremenljivih razmer ter novih tehnoloških dosežkov.
Iste dileme so bile pred desetletjem in več pri nakupu oljnih kotlov. In kaj ima moj sosed od tega, da si je takrat kupil 100% dražji oljni kotel? Nič. Oziroma takrat dobri občutek. Danes ima težave pri odločitvi ali ali naj ga zamenja ali ne z alternativnim virom ogrevanja.
Objave: 1070
Teme: 15
Ocena:
0
Pa še ena primerjava. Pred tremi leti sem kupil LG kitajski pralni stroj, misleč da sem za svoj denar dobil oh in sploh super pralni stroj. Vendar sedaj vidim, da sem se pošteno uštel. Pred enim letom je šel glavni ležaj. Serviser je zamenjal komplet zadnjo kad. Ob odhodu je serviser dejal, da se bomo še videli :lol:. In res, ležaj je po dobrem letu uporabe postal spet glasen, plus vodna črpalka je na zadnjih vzdihljajih. Še dobro da sem vzel dodatno 6-letno garancijo, ampak kaj, ko bomo par dni spet brez stroja.
Menda je enako z vsemi daljnovzhodnimi pralnimi stroji kot so Panasonic, Samsung, Beko itak da...
Očitno bo treba seči malo globlje v žep, plačati 50 ali 100% več, in vzeti Bosch ali Miele, da bo upam, mir.